Home + Het grote corona lockdown verzamelblog met heel veel tips!

Het grote corona lockdown verzamelblog met heel veel tips!

Zo, de harde lockdown is een feit en ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel wat tranen om heb gelaten. Ik vind het zo erg voor de ondernemers, de ouders die er nu alleen voor staan, de kinderen die geen kerst konden vieren op school, de leraren die weer alle zeilen bij moeten zetten en bovenal voor de zorgmedewerkers. Het is heftig, heel erg heftig, maar we slaan ons er, net als de eerste keer, gewoon weer doorheen. De afgelopen maanden heb ik veel tips en persoonlijke verhalen gedeeld met betrekking tot de lockdown en corona in het algemeen. Denk aan tips over thuis werken, thuis onderwijs, me-time etc.

Toch gaat hetgeen een lockdown met je doet, verder dan dat. Wat dacht je wat het doet met de mindset van je kind(eren), de structuur in het huishouden, het financiële plaatje en wat kun je doen om toch een beetje me-time te creëren voor jezelf? Ook hier heb ik in de afgelopen jaren over geschreven. Weliswaar niet tijdens de coronacrisis, maar deze onderwerpen zijn nog steeds actueel en relevant. Al deze blogs (en nog veel meer) deel ik in dit grote ‘corona lockdown verzamelblog’ zodat alle tips en persoonlijke verhalen overzichtelijk bij elkaar staan.

In dit lockdown verzamelblog vind je per onderwerp de meest relevante blogs over dat specifieke onderwerp. Zo vind je gemakkelijk de artikelen waar jij meer over wilt lezen.  Mis je onderwerpen in dit lockdown verzamelblog? Laat het me weten, dan vul ik deze aan of ik schrijf erover.

Alle titels hieronder kun je aanklikken. Vervolgens ga je naar het betreffende artikel.

Thuis onderwijs

Extra blog | Als de scholen sluiten kun je met deze gratis werkbladen je kind toch lesstof laten oefenen

Thuisonderwijs, ik blijk daar toch minder goed in te zijn dan ik dacht…

Thuisonderwijs deel 2 | Het leed dat ‘inloggen op systemen’ heet

Thuis werken

Thuis werken en thuisonderwijs | Yes, we hebben een ritme gevonden! Inclusief schema…

10 tips om thuis te werken met kinderen

Plog | Dag thuiswerken bij mijn ouders!

Hoe het huishouden is veranderd door corona, het vele thuiswerken en de verhuizing

5 thuiswerktips die helpen productief te werken met een peuter om je heen

Thuis werken met een baby

Zo kan ik toch productief thuiswerken voor Mamablogger en mijn werk

Plog | Een ochtend thuiswerken met een dreumes

De lockdown en de feestdagen

10 Tips om de feestdagen in een lockdown zo goed mogelijk door te komen

Iets doen voor een ander

De leukste kaartjes voor de juf of meester om te sturen in deze Corona periode

10 tips om anderen te helpen tijdens deze Coronacrisis

Kinderen en hun mindset

Lifestyle | Mindset boeken en kaartjes voor kinderen

Mindgym voor kids | Boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ van Wouter de Jong

Back to School | Coachingskaarten voor kinderen om positief het nieuwe schooljaar in te gaan

Webshoptip | Hier shop je sensorische producten voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking

Leuke dingen doen met de kinderen

Berenjacht in Nederland! | Tips, afstreepkaart, aanmelden, meedoen, prijzen en nog veel meer

Deze hobby’s had ik vroeger en welke zou ik nu willen doen met de kinderen?

Musthave en te gek voor een kinderfeestje thuis; de houten DIY dino’s!

Cadeautip | Dankzij Re-Cycle-Me maak je speelgoed van afval!

Je huis verkopen tijdens de coronacrisis

Je huis verkopen in coronatijd, dat is spannender dan normaal…

Geld & Budget tijdens corona

Geld & Budget | Geven we nu minder geld uit dan voor de coronacrisis?

Kinderverjaardagen in coronatijd

Birthday Boys | Een kinderverjaardag vieren in Coronatijd, ik vind het lastig…

Coronaproof traktaties

4x “Coronaproof” traktaties en cadeautjes, ook voor de juf of meester!

Juffentraktaties maken met de spulletjes uit de Beauty Adventskalender van Action

De traktatie met uitdeelboekjes van Floris voor de peuterspeelzaal (3 jaar)

Birthday Boys | De Yahtzee traktatie van Milan (10 jaar)

Me-time tijdens corona

Boeken | Smûk: het boek en wat mij betreft hét woord van 2020 + winactie

De leukste boeken van dit moment voor (werkende) moeders

Must Read | 5x fijne boeken voor moeders!

Your Energy Journal | Dit deed het bijhouden van deze journal met mij

Lifestyle | Wat te doen als het allemaal even teveel wordt…

Mijn 5 favoriete podcasts voor (werkende) moeders!

Persoonlijke verhalen

Gesprekje met Milan over het Coronavirus

Oudejaarsavond 2019, als we toen toch eens wisten wat we nu weten…

Persoonlijk | Terugblik op het eerste kwartaal van 2020 en een vooruitblik naar de zomer

Achter de schermen | Bloggen in deze gekke en rustige periode

Persoonlijk | Wat een raar jaar tot nu toe…

Even bijkletsen: gemengde gevoelens

Inzichten dankzij corona

Lifestyle | 2020 in 20 mooie momenten

Lifestyle | Dit valt op en dit realiseer ik mij nu we zoveel thuis zijn

Diary | Er gebeurt ook zoveel moois. De blijmakers van afgelopen week

Als dit allemaal voorbij is…

After Corona | Als alles weer zou mogen, dan zouden wij…

Plannen voor het nieuwe jaar | Deze cursussen zou ik graag nog willen doen

De komende periode zal dit lockdown verzamelblog vast verder worden aangevuld, want ondanks dat we hadden gehoopt dat de situatie nu anders zou zijn, zitten we er nog midden in. Heb je nog verzoekjes of wil je weten hoe wij bepaalde dingen nu aanpakken? Laat het me gerust weten. Samen komen we hier gewoon doorheen!

liefs

P.S. zit je niet goed in je vel momenteel en zou je daar met een buitenstaander over willen praten? Je kunt hiervoor terecht bij het Steunpunt Coronazorgen van de Rijksoverheid.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ict-concultancy
    5 januari 2021 / 11:57

    Hmm, klinkt goed. Ik ben in ieder geval benieuwd!