Home + Geld & Budget | Geven we nu minder geld uit dan voor de coronacrisis?

Geld & Budget | Geven we nu minder geld uit dan voor de coronacrisis?

We kunnen niet meer uit eten, even spontaan neerstrijken op een terrasje en de auto staat vaker stil dan dat ‘ie rijdt. Aan het begin van deze Coronacrisis grapten Patrick en ik tegen elkaar dat we vast meer geld over zouden houden aan het einde van de maand. Geen zorgen, we houden aan het einde van ons geld geen stuk maand over, maar we dachten dat het nu wel aanzienlijk zou schelen. We gaan graag een dagje weg, houden van een hapje eten in het weekend en tankten de auto regelmatig vol. Hoe anders is het leven nu? Toch blijven sommige dingen onveranderd, want na een maand kunnen we concluderen dat er nog steeds behoorlijk wat geld wordt uitgegeven. Maar waaraan dan?!

Support your locals

Wij nemen ‘support your locals’ heel serieus. We kennen veel ondernemers bij ons uit de binnenstad persoonlijk en willen niet dat zij hun winkels moeten sluiten door deze situatie. Zo kochten we een goodiebag bij favoriet ‘Heb ik Via‘, kopen we fanatiek kinderkleding bij ‘Onze Nieuwe Winkel‘ (die overigens een te gekke webshop hebben), laat ik foto’s maken door lokale fotograaf Sandra Zeilstra, kochten we een cadeaubon bij de horecazaak waar we graag lunchen, bestelden we eten bij diverse andere zaken etc. En daarnaast noem ik ze zo nu en dan op de blog en/of social media. Ik hoop dat het helpt (al is het maar een beetje) en dat zij hun hoofden boven water kunnen houden. We weten immers niet hoe lang dit nog duurt. En wij willen natuurlijk ook dat ze open blijven. Het liefst ga ik iedere dag bij ze langs, dat kan natuurlijk niet, maar we hebben zeker behoorlijk wat geld uitgegeven inmiddels 🙈

Boodschappen

We zijn meer thuis en ik merk dat de boodschappen daardoor toch wat harder gaan. Niet met grote hoeveelheden en bedragen, maar we merken het zeker. Hier besparen we nu zeker niet op in ieder geval.

Online bestellen

Nieuwe kleding voor mijzelf, die ene planner, een leuke puzzel van 1000 stukjes (bij Heb ik Via, dat dan weer wel) en ga zo maar door. Twee keer klikken en het is besteld. Als we het in de stad kunnen kopen doen we dat uiteraard (zie punt 1), maar er zijn veel winkels dicht waardoor ik het dan toch online bestel. Net als luiers bij het bijvoorbeeld. En het blijft nooit bij luiers: deo’s, conditioner, een nieuwe mascara, ik stop het allemaal in mijn winkelwagentje.

Tip: wil je in één oogopslag de goedkoopste luiers vinden? Dat kan! Die vind je op Luiergids!

Een nieuwe schuur en de tuin weer gezellig maken

Oké, deze kosten waren al ingecalculeerd en zijn dus niet extra, maar alles er omheen kost wel geld. Ik heb het over de nieuwe schuur. De oude is afgelopen weekend gesloopt, gisteren is er wat extra beton gestort en aankomende dinsdag wordt de nieuwe schuur mét overkapping (daar kijk ik zo naar uit!) geplaatst. De kosten voor de schuur waren al bekend en hebben we apart gehouden, maar al die extra kosten… Het is een luxe, dat weet ik maar al te goed, maar er komt toch van alles bij zoals de klusjesman die ons hielp met slopen, puin afvoeren, beton storten en na de bouw komt hij het water en de elektriciteit doen bij de schuur. Daarna begint het leuke gedeelte: het inrichten van de veranda. We willen graag een vloer van steenschotten, goede kussens voor de hoekbank die we vorig jaar hebben gekocht, een buitenkeuken en gewoon leuke spulletjes om het mee af te maken. Als dit allemaal klaar is, is de tuin definitief klaar.

Geven we nu meer of minder geld uit?

Nu iets meer vanwege de schuur, maar als we dat eraf zouden halen geven we ook niet minder geld uit denk ik. Ik denk dat het redelijk hetzelfde is als voor de crisis. Hoe zit dat met jullie? Geven jullie nu meer of minder geld uit? Of blijft jullie uitgavenpatroon ook aardig gelijk?

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments

 1. 23 april 2020 / 07:27

  Ik zei ook: we besparen wel geld zo. In de praktijk valt het mee. We hebben minder uitgegeven, maar dat komt door benzine besparing.
  Want toch veel online besteld… bloemen voor de oma’s, spullen zoals fietsenpomp, fatsoenlijke voetbal (action bal na week al stuk), zandfilterpomp voor het zwembad.
  Daarnaast idd ijs gehaald, een restaurant ondersteunt en twee keer eten besteld.

  Och zo blijven we de economie helpen.

 2. Joyce
  23 april 2020 / 11:53

  Wij hebben de woonkamer nu opgeknapt, dus dat kostte wel wat extra geld. Maar voor de rest zijn we toch wel minder kwijt dan normaal. Wij zijn ook types die graag uit eten gaan en houden van dagjes weg gaan. Dat besparen we nu en hebben we extra in de woonkamer gestoken.

 3. Linda
  23 april 2020 / 17:30

  Ik dacht precies hetzelfde maar het tegendeel is inderdaad waar. De kosten voor de boodschappen zijn hoger, doordat we meer thuis zijn. Ook proberen we lokale ondernemers te helpen. Helaas is het ook nog zo dat het bedrijf van mijn man gesloten is en dat hij daardoor geen inkomsten meer heeft (heeft een 0 uren contract). Gelukkig ben ik wel de kostwinner, maar het hakt er toch wel een beetje in. Maar goed, we letten nog wat extra op onze uitgaven en hopen dat er snel weer betere tijden komen!