Home + Must Read | 5x fijne boeken voor moeders!

Must Read | 5x fijne boeken voor moeders!

Komend weekend wordt het prachtig weer verwacht en wat is er dan lekkerder dan heerlijk neer te ploffen in je tuin en te genieten van een boek? Een boek dat lekker wegleest, waar je wat van opsteekt, waar je geïnspireerd van raakt en waar je stiekem ook wel een beetje om moet lachen. Ik heb 5 toffe boeken voor je gevonden die ik heel graag met je wil delen. Boeken die stuk voor stuk perfect zijn voor moeders. Dit zijn ze!

5 toffe boeken voor moeders

Deze 5 boeken hen ik al een tijdje in huis. Ik heb ze gelezen en erover nagedacht en vandaag wil ik ze heel graag met jullie delen. Juist omdat ik denk dat een aantal van deze boeken je heel erg zullen helpen. De laatste tijd ben ik veel bezig met mindset en ik dwing mijzelf om positiever te denken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar drie van deze boeken gaan je hier hoe dan ook bij helpen!

Happy Life 365 van Kelly Weekers

Dit boek is by far mijn favoriet! Dit boek is echt no-nonsense geschreven en leest daardoor heerlijk weg. Dit boek was voor mij een ontzettende eye-opener. Ik zeg altijd dat het niet uitmaakt wat je meemaakt, het maakt uit hoe je ermee omgaat en dat wordt in dit boek ook een aantal keren gezegd. Ernaar leven is echter een ander verhaal. Wat ik vooral heb geleerd van dit boek is dat een bepaalde gebeurtenis op zich niet leidt tot een bepaald gevoel. Mijn manier van denken bepaalt dat wel. Ik geef met mijn gedachten een bepaalde waarde aan een situatie en dat is in negen van de tien keer zo zonde, want mijn gedachten zijn niet altijd realistisch. Echt, wil je positiever denken en je minste trainen? Ga dan nu nog richting de boekhandel en haal hem in huis!

Kies positief van Isabelle Gonnissen

Dit boek is een mooie aanvulling op het boek van Kelly Weekers. In dit boek staan 12 uitdagingen die je mindset veranderen. Ik had het net al over hoe onze gedachten ons gevoel bepalen. En dat gevoel bepaalt hoe we handelen. En dat laatste levert echt niet altijd een voldaan gevoel op hoor. Zeker niet als die gedachten negatief zijn. Zonde, want het leven is eigenlijk veel te kort om ons hierdoor te laten beïnvloeden. De 12 challenges lijken heel simpel, maar als je er écht goed mee aan de slag gaat zijn ze dat niet. Geef jij weleens een compliment aan iemand? Zeg jij weleens hallo tegen een vreemde? En ben jij 100% eerlijk naar jezelf en naar anderen? Ik niet hoor! Simpelweg omdat ik een ander niet wil kwetsen en ik sommige dingen van mijzelf wegdruk. Daarnaast durf ik ook niet hardop te zeggen dat ik trots ben op mijzelf. Door dit boek probeer ik dat vaker te doen. Een boek dat ook weer heerlijk wegleest en je kunt meteen met de opdrachten aan de slag. Oh ja, vier die mijlpaal!

Volg je hart, vind je passie de mooiste verhalen over het vinden van je passie uit ‘O, the Oprah Magazine’ 

We zijn allemaal op zoek naar het vinden van onze passie, want als we die hebben gevonden worden we vast en zeker gelukkig, maar is dat zo? In feite zijn we toch allemaal gewoon onszelf? Wat er ook gebeurt, het kan ons veranderen, maar in de basis blijven we gewoon degene die we altijd al waren. Misschien is de weg er naartoe wel mooier dan het daadwerkelijk vinden van je passie? Misschien moet je eens een pauze nemen en iets anders gaan doen? Dit boek staat vol herkenbare, persoonlijke verhalen uit het magazine van Oprah Winfrey, uitgezocht door redacteuren van het magazine. Dit boek is praktisch, biedt handvatten en lekker klein dus je stopt hem zo in je tas om in de trein of op het strand te lezen.

Schoolpleinmoeders van Meester Mark

Dan het volgende boek. Heel anders dan de boeken hierboven, maar voor veel moeders een feest der herkenning. Van het kerstdiner tot ouders die de spreekbeurten van hun kroost in elkaar flansen. Alles komt voorbij in dit boek. Meester Mark liep een jaar mee met verschillende ouders die verrassend openhartig zijn over hoe zij het schooljaar doorkomen. Het één heel onschuldig, maar in het boek komt ook het verhaal voor van een moeder wiens man vreemdging met een andere moeder van school. Een ding is zeker; er gebeurt een heleboel op het schoolplein en het is voor veel moeders nog een hele kunst om het wel leuk te hebben, maar ook uit het roddelcircuit te blijven. Superleuk boek! Het doet je beseffen dat het bij jou vast nog wel meevalt en als het niet meevalt realiseer je je meteen dat je het beste overal uit kunt blijven.

Little Black Book for Moms van Sofie Valkiers

Sinds een paar maanden is de slogan van Mamablogger ‘Little Black Book voor hippe mama’s’ dus ik werd natuurlijk getriggerd door dit boek. Dit boek is letterlijk een Little Black Book voor moeders. Hij ziet er niet alleen heel mooi uit, het is echt een heel tof boek vol met tips zoals fashion. Want je bent nog maar net zwanger, wilt het nog even voor je houden, maar je buik begint al te groeien. Hoe zorg je er dan voor dat je fashionable als altijd bent, maar toch dat buikje verbergt? En wat nu als je een fijne jeans zoekt, maar nog niet aan de positiekleding wilt? En wat trek je eigenlijk aan na de bevalling? Verder staat het boek vol tips over wat je in de luiertas doet, hoe je van mini nachten maxi nachten maakt etc. Mega veel tips over beauty, maar ook over hoe je de perfecte naam kiest.

Dit boek is met recht een Little Black Book, want echt alles staat erin. Geen suf boek, maar echt leuke styling, vormgeving en heel leuk geschreven. Dit boek is overigens ook het perfecte cadeau voor iemand die net zwanger is. Het leest een stuk leuker dan alle boeken die er al zijn.

En? Zit er een tof boek bij voor je? Ik vind het stuk voor stuk aanraders! Laat de zon maar kopen, pak er wat lekkers bij en claim gewoon dat beetje me-time. Dit zal je goed doen!

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *