Home + Your Energy Journal | Dit deed het bijhouden van deze journal met mij

Your Energy Journal | Dit deed het bijhouden van deze journal met mij

We kunnen momenteel niet om de mindset boeken heen, maar de tips uit die boeken moet je daarna wel toe gaan passen. Dat lukt mij aardig, maar in de waan van de dag verval ik soms toch weer in oude, negatieve gedachten. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar op zulke momenten laat ik de zaken die de meeste energie kosten meer toe dan ik zou willen. Toen ik ‘Your Energy Journal’ zag besloot ik deze eens te proberen. Een soort dagboek waarmee je iedere dag stil staat bij de dingen die je die dag energie gaven en de dingen die je energie kostten. En dat gaf inzichten…

Your Energy Journal; wat is het eigenlijk

De titel is Engels, maar deze journal is samengesteld door Leen Adams en Karolien Emmers. Zij bundelden hun eigen kennis en ervaring met de expertise van diverse coaches en dat resulteerde in deze journal. Eigenlijk kun je ‘Your Energy Journal’ zien als het vervolg op alle coachings- en mindset boeken. Je hebt het boek (of meerdere) uit en dan is het tijd om al die opgedane kennis in de praktijk te brengen. Hoe? Door iedere dag 10 minuten, bijvoorbeeld voor het slapen gaan, stil te staan bij jouw dag.  Door inzichtelijk te maken welke dingen jou energie kosten en geven, kom je erachter hoe je de balans bewaart.

Klinkt allemaal mooi, maar ik ben altijd een beetje sceptisch. De mindset boeken hebben hun weg naar mijn kast wel gevonden, maar zou deze journal echt helpen alles in de praktijk te brengen? En zou ik hem ook echt consequent in gaan vullen en niet na drie dagen weer stoppen?

Beginnen met invullen

In het boek vind je een bladzijde waar je je boekenlegger af kunt knippen. Hier schrijf je je mantra op. De mijne is ‘het maakt niet uit wat je meemaakt, het maakt uit hoe je daarmee omgaat’. Jaren geleden eens gehoord en altijd door mijn hoofd blijven spoken. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook proberen de situatie weer naar je hand te zetten. En als dat niet lukt er misschien toch iets positiefs uit halen.

Na het uitknippen van de boekenlegger ben ik begonnen aan de dagevaluaties. Iedere dag even 10 minuten stilstaan bij je dag. Meer tijd ben je er echt niet aan kwijt.

Deze bladzijdes vulde ik begin maart in. Een raar idee, want toen hadden we nog geen idee wat ons allemaal te wachten stond. Het lijkt een eeuwigheid geleden en ik maakte mij druk om dingen, waarvan ik nu denk ‘waar maakte je je druk om?’.

In ieder geval ziet de wereld er nu heel anders uit dan toen ik begon aan deze journal.

Om de drie weken maak je de balans op. Dan stel je jezelf de vraag hoe je je maand zou omschrijven en welke positieve elementen je mee wilt nemen naar de volgende periode. Uiteindelijk krijg je inzicht in de dingen waar je energie van krijgt, welke dingen energie slurpen. Als je die energie slurpers op papier ziet staan realiseer je je pas hoe onbenullig sommigen zijn. Die kun je als eerste kwijt.

Recap | Wat vind ik van Your Energy Journal?

De vormgeving is mooi, de dagevaluaties zijn gemakkelijk in te vullen en het helpt echt om je inzicht te geven in hoe jij met bepaalde situaties omgaat. Hoe rot je dag ook was, het dwingt je na te denken over de mooie dingen die gebeurden. Je hebt ruimte om drie mooie dingen op te schrijven en die drie lijntjes wil je echt vol maken. Uiteindelijk schrijf je daar vaak de kleine dingetjes op. Geluk zit hem niet in grote dingen.

Leg deze journal op je nachtkastje, probeer het een maand en ik weet zeker dat je na die maand niet meer wilt stoppen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

    • 22 april 2020 / 07:02

      Wat leuk! Het is een fijne journal die echt inzicht geeft in hoe jij je voelt en welke dingen je echt energie kosten.