Home + Oudejaarsavond 2019, als we toen toch eens wisten wat we nu weten…

Oudejaarsavond 2019, als we toen toch eens wisten wat we nu weten…

Ondanks alles vliegt dit jaar voorbij en van de week moest ik dan ook denken aan oudejaarsavond 2019. We vierden die avond in een hotel en die week was op zijn zachtst gezegd roerig. Mijn oom was net overleden en de crematie was die week, we zouden weggaan met oud & nieuw, we zouden bijna de overdracht hebben van ons appartement en er speelde op dat moment veel op mijn werk en privé. En dat alles in één week. Ik stond op ‘standje overleven’ en keek uit naar half januari. Dan zou het vast wat rustiger worden. Ongeveer een half uur voor de jaarwisseling zei ik nog tegen Pat ‘2020 wordt een heel raar jaar’. Hij keek mij aan met een blik van ‘heb je haar weer’, maar het klopte…

Kijk, ik ben natuurlijk geen medium of iets dergelijks en heb ook echt geen zesde zintuig, maar mijn gevoel laat mij negen van de tien keer niet in de steek. Dat geldt voor situaties, maar ook voor mensen. Er zijn genoeg situaties waarbij ik alsnog hartstikke op mijn snoet (laat ik het maar netjes zeggen) ga, maar dat zijn vaak de situaties waarin ik niet naar mijn gevoel heb geluisterd en soms laat mijn gevoel mij ook gewoon in de steek. Ook dat is het afgelopen jaar helaas wel gebleken. En natuurlijk had ik Corona nooit kunnen voorspellen, maar op de één of andere manier wist ik dat dit een roerig jaar zou worden. Ik wist alleen niet op welke manier. Er zouden veranderingen plaats vinden, maar ik had ze wel kleiner verwacht hoor 😅.

De eerste week van januari

De eerste week van januari bleef roerig, maar daarna werd het zowaar rustiger. Pat en ik genoten nog van een avond Vrienden van Amstel Live en wisten toen niet dat dat het voorlopig laatste concert was dat we bij zouden wonen. Geldt natuurlijk niet alleen voor ons, maar voor iedereen. Daarna werd de situatie al snel anders en hoewel het leven enerzijds gewoon doorging, was natuurlijk niets meer normaal.

Hier verbleven we tijdens oudejaarsavond 2019

De zomer

Net toen alles wat rustiger leek te worden en we het normale leven weer wat op konden pakken, besloten we te gaan verhuizen. Voor de tweede keer in een jaar zetten we een huis te koop en gingen we dat hele verkoopproces in. Iets wat we natuurlijk zelf doen, maar pittig is het wel. We hadden namelijk helemaal geen verhuisplannen.

Als je mij dit had verteld op oudejaarsavond, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard haha. Net als alles in dit jaar trouwens.

Wat ik zeggen wil met deze blog? Dat het maar goed is dat je niet alles van tevoren weet en dat gevoel een gek iets is. Een onverklaarbaar onderbuikgevoel blijkt dan later te kloppen en hoe! Vertrouw in alle gevallen altijd op je gevoel. Dan kun je er volgens mij nooit heel erg naast zitten.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *