Home + Lifestyle | 2020 in 20 mooie momenten

Lifestyle | 2020 in 20 mooie momenten

2020 was niet alleen maar kommer en kwel. Er gebeurden ook genoeg mooie dingen en zo vlak aan het einde van dit jaar wil ik 20 mooie momenten uit 2020 met jullie delen, want oké, het was misschien niet ons beste jaar, maar laten we deze in ieder geval zo positief mogelijk afsluiten. Daarom onze 20 mooiste momenten van 2020.

1. De verkoop van ons appartement

We begonnen dit jaar letterlijk met de verkoop van ons appartement. Na 11 jaar verhuren hadden we deze eindelijk verkocht en wat viel er een last van onze schouders. De verkoop verliep voorspoedig en we hadden een lekkere overwaarde. Iedereen prijsde ons gelukkig, maar geloof mij, dat waren we echt niet. We hebben zoveel financiële zorgen gehad door dit huis en de dubbele lasten. Jarenlang… Verhuren was de enige optie die we hadden, maar huurders zegden de huur ook op en dan begon de stress weer opnieuw. En wat als er wat kapot ging? Dat betekende week extra kosten. Achteraf is het makkelijk praten, maar het is heel heftig geweest. Daarom was de opluchting groot toen het verkocht was, daar waren we blijer mee dan met de overwaarde, echt…

Bij de notaris

2. Onze nieuwe auto

Een van die plannen met de overwaarde was het kopen van een nieuwe auto. We hebben jarenlang oude auto’s gereden en daar was niets mis mee. We hebben er echter wel heel veel pech mee gehad en dat heeft heel wat kopzorgen opgeleverd. Een nieuwe auto zou meer zekerheid voor ons betekenen. Een helemaal nieuwe auto was het niet, want hij was 4 jaar oud toen we hem kochten, maar wat zijn we er blij mee. Ik voel mij weer fijn en veilig op de weg en dat is heel veel waard. Wat fijn dat dat nu eindelijk kon! Toch was er ook een kleine kanttekening. Er waren namelijk mensen die vonden dat ik opschepte met de auto en dat was zeker niet mijn bedoeling. Het was voor ons gewoon zo’n opluchting dat we nu ook eens zo’n uitgave konden doen en ons niet druk meer hoefden te maken tijdens lange autoritten bijvoorbeeld. De auto stond (en staat) symbool als afsluiting van een periode met heel veel zorgen.

We hebben al heel wat getoerd in deze wagen

3. Met Patrick naar Vrienden van Amstel Live!

Nou, als we toen wisten wat we nu weten, hadden we een tandje harder gefeest haha. Het was voor ons de eerste keer Vrienden van Amstel, maar wat was het gaaf! We hadden heel graag weer gegaan in januari, maar dat kan natuurlijk niet. Dan gaan we in 2022 maar weer in de herkansing.

Net binnen… 

4. Floris naar de peuterspeelzaal

Hij was er zo ontzettend aan toe: spelen met de kindjes op de peuterspeelzaal. De eerste week ging het brengen ontzettend goed, maar de tweede week was het lastig. Toen hij eenmaal gewend was, kwam de lockdown en mocht hij opeens niet meer. Hij begreep er niets van, maar kinderen blijken gelukkig ook weer heel flexibel. Toen hij weer mocht, zijn we de zaterdag ervoor bij school geweest en legden we hem uit dat hij maandag weer naar de juffen en zijn klasje mocht. Hij keek er echt naar uit en dat is nog steeds zo. Hij vindt het er fantastisch en gaat met zoveel plezier! Die lach als hij uit school komt is onbetaalbaar!

Daar gingen we de eerste dag… 

5. Bloemen bezorgen tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown zagen ook veel bloemenkwekers hun omzet verloren gaan. Er was een tulpenkweker die daarom boxen tulpen te koop aanbood tegen een zeer gereduceerd tarief, maar anders werden ze vernietigd. Ik bestelde en box en besloot met de jongens tulpen rond te gaan brengen. We gingen naar familie, buren en mijn collega’s. Uiteraard op afstand, maar wat was het leuk! Gewoon een kleine verrassing, maar het deed deze mensen blijkbaar goed. Missie geslaagd!

Tulpen uitdelen

6. 90.000 unieke bezoekers op Mamablogger in één maand

Door Corona, met name dankzij de berenjacht, werd Mamablogger in april van dit dit opeens nog beter bezocht dan normaal. 90.000 unieke bezoekers wisten Mamablogger in één maand te bereiken. Wat een mijlpaal en wat gaaf! Oké, het was eenmalig, maar dit had ik echt niet verwacht. Ik bleef maar naar deze statistieken kijken haha.

7. Voor het eerst sinds de lockdown weer een dagje weg

Toen we na de lockdown eindelijk weer eens een dagje weg konden, was ons eerste uitstapje naar Belevenis Boerderij Schieveen. Wat was het fijn om weer in een andere omgeving te zijn en wat hebben we van die ochtend genoten. Zo simpel, maar zo fijn, zeker voor de kinderen. Dit uitje is ons daardoor echt bijgebleven. Ik schreef er later nog een review over en die werd toen ontzettend goed gelezen. Jullie waren er volgens mij ook aan toe om er weer uit te gaan.

Buiten genieten! 

8. Weekendjes weg

We zijn dit jaar ondanks alles nog best wat weekendjes weg geweest. Een aantal persreisjes en we planden zelf nog een aantal uitjes. Zo gingen we begin dit jaar naar het HUP Hotel, vierden we onze trouwdag in ons favoriete hotel De Cantharel, we waren te gast in Zuidoost Friesland, werden uitgenodigd in Center Parcs etc. Wat een geluk en wat een hoogtepuntjes dit jaar. We realiseren ons maar al te goed dat we het ook goed hebben. De kinderen genoten volop en wij dus ook. Herinneringen maken kon gelukkig toch nog goed dit jaar.

9. Onze 10-jarige trouwdag

Ook ons 10-jarige jubileum hebben we uitgebreid kunnen vieren tijdens een weekendje weg. We hadden goed weer, hebben lekker gegeten en ik werd door Patrick verrast met een prachtige ring. Het was een heerlijk weekend en we realiseerden ons dat de tijd echt vliegt. We hebben veel meegemaakt in die 10 jaar en zijn klaar voor de volgende 10!

De ring! 

10. Picknicken met de jongens

Een spontane actie die heel goed uitpakte: op een woensdag lekker picknicken met de jongens. Ik pakte een tas in met allemaal lekkere dingetjes, we namen wat speeltjes en een plaid mee en reden naar de Reeuwijkse plassen. Het was zo gezellig en de jongens genoten enorm. Ik dus ook. Ik had namelijk verwacht dat ze het na een uurtje wel zat waren, maar het tegendeel was waar. Het was dat we naar de tandarts moesten, anders waren we zeker langer gebleven.

Samen op het strand ❤️

11. De Renzy tour

Dit was ook zo leuk. Afgelopen zomer werden wij uitgenodigd voor de Renzy tour. We gingen op pad met een Renault Twizy. Pat en Milan in een autootje en ik met Floris. We reden een prachtige route en hebben zo onwijs gelachen. Het was geweldig weer waardoor we tussendoor nog stopten bij een strandtent. Dit was het meest bijzondere uitje van dit jaar en wat een toffe ervaring was dit! Dit uitje kunnen we iedereen aanraden.

12. De zomervakantie

Wat waren we toe aan vakantie. We zouden naar Denemarken gaan, maar vanwege Corona werd het Limburg. Ook top! We gingen naar Droomparken Maasduinen en wat was dat heerlijk. We hadden een top huis, het park was leuk en de jongens hadden het heerlijk naar hun zin. We kwamen er echt tot rust. We hebben veel gezien van de omgeving en hebben leuke dingen gedaan.

13. Barbecueën in de tuin

We hadden een aantal fijne buren in onze oude straat en we hebben heel wat zomeravonden met elkaar in de tuin gezeten en de barbecue aangezet. We hebben afgesproken dat we dat zeker blijven doen, gelukkig. De laatste barbecue was aan het einde van de zomer. We wisten toen dat we naar ons nieuwe huis zouden gaan en wilden nog één keertje met elkaar barbecueën. Het werd wederom een gezellige avond. Deze hoort zeker in dit rijtje thuis.

Voor het laatst barbecueën in deze tuin

14. De verjaardagen van de jongens (Milan werd 10!) en de enorme stapel kaarten

Een mijlpaal, want Milan werd 10! Een bijzondere mijlpaal die we helaas niet zo konden vieren als we hadden gehoopt. Ik besloot een oproep te doen en jullie te vragen om een kaartje naar Milan te sturen voor deze bijzondere mijlpaal. Daar werd flink gehoor aangegeven en er werden meer dan 70(!) kaarten gestuurd. Sommigen zelfs met cadeautjes, maar sowieso heel veel lieve woorden. Floris was de dag ervoor jarig en veel van jullie wisten dat waardoor er voor Floris ook kaarten binnen kwamen. We waren er echt van onder de indruk. Inmiddels heb ik plakboeken gekocht en wil ik ze in de kerstvakantie inplakken.

Hij was zo onder de indruk! 

15. De verhuizing naar ons nieuwe huis

Als je ons begin dit jaar had verteld dat we zouden gaan verhuizen naar onze huidige wijk had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Ik vond het geen Gouda en dat konden we toch helemaal niet betalen? Uiteindelijk blijken er meer wegen naar Rome te leiden en wonen we alweer ruim een maand in ons huis. Het kan raar verlopen en de dingen gingen niet altijd als we hadden gehoopt en gepland, maar van deze stap hebben we zeker geen spijt.

16. Floris begon met praten

Dit was ook het jaar waarin Floris begon met praten en hoe! We liggen iedere dag in een deuk om de dingen die hij zegt en andere opmerkingen zijn weer super schattig. Ik houd de leukste uitspraken bij en hoe zoetsappig het ook klinkt, ze zorgen iedere keer weer voor een grote glimlach.

17. We zijn de kleine uitstapjes meer gaan waarderen

Kleine uitstapjes bleken opeens het meest waardevol en wat hebben we daarvan genoten. Een rondje door de polder in de buurt, een ijsje eten, een wandelingetje. Het hoeft niet groots, het zijn juist de kleine uitjes die het leukst zijn. Wat dat betreft was dit jaar echt wel een eye-opener.

18. Meezingen in de auto

Sinds we in ons nieuwe huis wonen, zitten we wat vaker in de auto. We lachen om de dj’s en zingen mee met de liedjes. Perfect om je dag mee te beginnen en we genieten er echt van. Dit waren we voorheen helemaal niet gewend omdat we ontzettend veel op de fiets deden (nog, maar we pakken wel vaker de auto), maar het is inmiddels echt ons momentje geworden.

19. De eerste Pakjesavond in een nieuw huis

En toen was het december en vierden we opeens de eerste Pakjesavond in ons nieuwe huis! Het was ontzettend gezellig en de jongens waren zielsgelukkig met hun cadeaus. We kochten er dit jaar minder dan normaal. Simpelweg omdat we tijdens de verhuizing zagen hoe bizar veel speelgoed ze eigenlijk hebben we het daarom niet nodig vonden daar nog een hele lading bovenop te kopen. En weet je, het maakte helemaal niets uit. We hadden eten besteld en de tafel mooi gedekt. Heerlijke avond!

20. De kerstboom opzetten in ons nieuwe huis

En dag erna zetten we voor het eerst sinds jaren weer een kerstboom op en terwijl we dat deden was ik zo gelukkig. Met mijn mannen, met het huis en eigenlijk alles. Wat een contrast met halverwege dit jaar toen ik heel veel tranen heb gelaten omdat ik het even niet meer zag zitten allemaal.

Dit was in alle opzichten een heel bizar jaar. Corona, twee huizen verkopen, snel verhuizen etc. het is mij niet in de koude kleren gaan zitten. We zetten een dikke, vette streep onder 2020 en gaan vol goede moed naar 2021. Nog een paar weken!

Kerst 2020Kerst 2020

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  10 december 2020 / 06:21

  Wat een prachtig overzicht, wat een memorabel jaar!! En zo tof ook om als vaste lezer 😊 al deze momenten te (her-)kennen! Ik lees nog steeds iedere dag mee, maar heb nauwelijks tijd meer om te reageren, maar nu ik vanmorgen 10min eerder wakker werd dan ik de wekker had gezet, besloot ik weer eens even een reactie bij je achter te laten.. het is hier sinds een maand ongeveer topdrukte, mijn man kreeg in oktober een nieuwe baan waarmee het begon. Door het digitaal inwerken wat veel omslachtiger is én door überhaupt een hogere werkdruk eist dat veel aandacht van hem en dan komt daar de studie bovenop: na de zomervakantie was dat eerst een minor met een vrij lage studiebelasting, maar nu is er juist een dubbel vak en is hij alle avonden en gedeelte van het weekend eraan kwijt. En ik moet zeggen dat ik het best intens vind om huishouden en kinderen weer ‘alleen’ te doen. Wat dat betreft kan ik niet wachten tot het kerstvakantie is en de Erasmus ook twee weken dicht is 😊😉 maar ik denk dat het voor iedereen geldt dat men toe is aan vakantie, ik merk het althans ook aan de kinderen: de oudste beleefde Sinterklaas (bewust nu pas door ons geregisseerd) voor het eerst en al die prikkels hadden echt hun weerslag op haar en de jongste heeft een koemelkallergie die we voorzichtig via de melkladder aan het testen zijn of ze er al overheen groeit en slaapt ineens weer nachten slecht en zit behoorlijk onder de eczeem, dus nee, daar moeten we een paar stappen mee terug en eerst al deze stress in haar lijfje weer kalmeren.. allemaal toe aan een nieuwe maand en nieuwe kansen! Sowieso kijken we uit naar 2021, al zal dat niet ineens op magische wijze weer alles bij het oude brengen.. fijn dat je dit overzicht deelt en bewustwording erdoor meegeeft dat 2020 ook veel mooie dingen heeft gebracht!! Dankjewel 😘

  • Marisca
   Auteur
   10 december 2020 / 08:06

   Hi Christine,

   Leuk weer van je te horen, ik miste je al, maar vermoedde al dat je het ontzettend druk zou hebben. Wat een pittige tijd voor je man. Lijkt mij heel heftig; een nieuwe baan in deze tijd én een studie. Kan mij voorstellen dat jij dan ook wel even toe bent aan twee weken vakantie. Heerlijk vooruitzicht! En als je dan ook nog eens zulke nachten hebt… Sterkte nog even met de laatste loodjes voor de vakantie! En jij bedankt! 😘

   • Christine
    14 december 2020 / 06:36

    Ha Marisca, mijn reactie was om je te bedanken, omdat ik tijdens het lezen me besefte wat voor moois er ook voor ons in 2020 is gebeurd, maar de post werd toch meer een klaagzang als ik hem zo over lees.. het is een heftige tijd maar gelukkig kan ik melden dat, nu we weer een paar stappen terug zijn gegaan met de koemelk, en het eczeem én het nachtbraken weer op z’n retour zijn.. dat laatste is vooral zo fijn om de hectiek van alledag aan te kunnen!!