Home + Over Mamablogger: Nederlandse Mamablog

Over Mamablogger: Nederlandse Mamablog

Als kind was ik altijd aan het lezen en tekenen. Niet zo gek met een vader die boekbinder was en met een opa die een bekende plateelschilder was. Ik las het liefst boekenseries en mijn zakgeld ging eerder naar een boek dan naar snoep. Het ging zelfs zo ver dat ik mijn boeken had genummerd en in een map stond met welke titel dat nummer correspondeerde. Als ik een boek uitleende schreef ik dat ook in die map. Ik hield toen ook al enorm van structuur, haha.

Ik las niet alleen graag, ik schreef ook graag. In een blanco boekje schreef ik allemaal korte verhalen over de twee zusjes Maartje en Chris. De plaatjes tekende ik erbij en ik was ervan overtuigd dat ik mijn toekomstige dochters (natuurlijk zou ik twee dochters krijgen, haha) zo zou noemen. Toen ik later een typmachine kreeg, ging ik van schrijven naar typen, maar Maartje en Chris bleven.

Dat veranderde in de pubertijd. De leesboeken werden ingeruild voor tijdschriften als ‘Yes‘ en ‘Fancy‘ en het tekenen werd ingeruild voor het maken van moodboards met plaatjes die ik uitknipte uit die tijdschriften. Het schrijven verdween helemaal naar de achtergrond, al kon ik mijn ei wel kwijt in werkstukken en verslagen voor school.

Na de middelbare school overleed mijn vader, ik deed een vervolgopleiding, ging werken en vulde de weekenden met gezellige dingen. De liefde voor lezen is altijd gebleven, maar schrijven deed ik al heel lang niet meer. Tot eind 2012…

Van activiteitenbegeleider naar Mamablogger

We spoelen door naar het jaar 2012. Ik was inmiddels getrouwd, had een leuke baan als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg en ik was in 2010 moeder geworden van zoon Milan. Toch begon er iets te knagen. Mijn baan was leuk, maar ik wilde meer. Meer uren werken ging helaas niet vanwege de kredietcrisis. En een baan erbij lukte niet vanwege mijn onregelmatige werktijden. Maar een vaste baan opgeven in die tijd was natuurlijk ook geen optie. En dus begon ik een webshop. Een idee dat ik al heel lang had, maar zag als iets voor de toekomst.

Er ging een nieuwe, online wereld voor mij open en ik vond het fantastisch! Tijdens een cursus webshop optimalisatie kreeg ik de tip om te gaan bloggen. Dit zou onder andere de zichtbaarheid van mijn webshop vergroten. Deze tip bleef hangen, want bloggen betekende schrijven. Dat wilde ik wel!

Nog geen week later had ik een gratis blog op Blogger, maar dit werd al snel een betaalde WordPress blog met mijn eigen naam als domeinnaam. Ik had het plezier in schrijven teruggevonden en blogde steeds meer. Deze artikelen werden echter steeds persoonlijker en gingen al lang niet meer alleen over de webshop. Ik merkte dat ik meer plezier had in het bloggen dan in mijn webshop.

Na een tijd begon ik na te denken over welke richting ik op wilde met mijn blog. Ik wilde persoonlijke verhalen schrijven. De term ‘Mamablogger’ werd steeds vaker gebruikt en ik vroeg mij af of deze naam nog vrij was als domeinnaam. Tot mijn grote verbazing was dat het geval. Mamablogger was een feit!

Mamablogger 2024

Eind 2012/begin 2013 schreef ik mijn eerste blogs en ik ben ruim 4000 blogartikelen verder. De webshop bestaat al lang niet meer, want bloggen bleek inderdaad grote passie. Ik kreeg – ook in 2013 – een baan bij de afdeling Marketing & Communicatie van de zorgorganisatie waarvoor ik al werkte. Allemaal dankzij mijn webshop en blog. Inmiddels ben ik Communicatieadviseur en werk ik 32 uur. Nog steeds voor dezelfde organisatie.

Ook privé is er het één en ander veranderd. Ons gezin werd in 2017 uitgebreid met nóg een heerlijk, blond jongetje: Floris. Twee jongens met een flink leeftijdsverschil. Genoeg te beleven en genoeg om over te schrijven. Niet meer over Maartje en Chris, maar over mij als moeder van Milan en Floris.

Van Mamablogger naar Budgetblogger

Al vanaf het begin schrijf ik over alles wat moeders bezig houdt: van traktaties tot leuke dagjes weg, schoolpleinperikelen en kinderkleding. En nog veel meer. Dat is niet veranderd, maar Mamablogger groeit wel met ons mee. Met ons als gezin, maar ook met mij als persoon.

Zo schreef ik in het begin heel toevallig over de kerstboom van Action. Die blogpost ging viral en ik had al snel door dat dit soort budgetartikelen een succes waren. Dat bleef zo in de jaren erop, maar ik was al lang niet meer de enige blogger die dat deed en ik wilde duurzamer leven. Ik wilde de focus wat verleggen, maar toch budget gerelateerde artikelen blijven schrijven. Gelukkig kwam de balans al snel. Met de budget uitjes, maar ook door te schrijven over persoonlijke financiën. Ik ben vrij open en hoop het taboe rondom praten over geld een beetje te doorbreken.

Vooruitblik en podcast ‘Mamablogcast’

Van beugelperikelen tot brugklasperikelen, nog een kind op de basisschool, een lieve man én een 32-urige werkweek. Ons leven is alles behalve saai en er is nog genoeg om over te schrijven. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder Mamablogger. Voorlopig ga ik nog even lekker door. Ik zeg altijd ‘Mamablogger is mijn dagboek en mijn plakboek’.

Inmiddels is er ook een podcast (Mamablogcast) die in 2024 nieuw leven in wordt geblazen. Naast schrijven praat ik graag en veel (volgens mijn omgeving, ik vind het nog wel meevallen, haha). Een mooie aanvulling in ieder geval.

Samenwerken?

Wil je samenwerken met Mamablogger? Dat kan! Bekijk dan mijn media kit en mail naar info@mariscakenter.nl. Zo nu en dan verschijn ik ook in de media, heel erg leuk en een enorme eer. Bekijk het overzicht op deze ‘in de media’ pagina.

Tot slot hoop ik dat je het leuk vindt om een kijkje te nemen op mijn blog. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met mij op via info@mariscakenter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 3 december 2013 / 21:47

    Marisca heeft mij uitstekend geholpen met een plan van aanpak hoe ik mijn sociale media adequater kan inrichten. Helder en duidelijk met een puntsgewijs stappenplan. Marisca is zeer positief ingesteld en komt haar beloftes na! Hartelijk dank Marisca!
    3 december 2013, Ted Benschop.