Home + Extra blog | Als de scholen sluiten kun je met deze gratis werkbladen je kind toch lesstof laten oefenen

Extra blog | Als de scholen sluiten kun je met deze gratis werkbladen je kind toch lesstof laten oefenen

Vandaag overlegt het Ministerie van Volksgezondheid met de Federatie Medisch Specialisten, enkele ziekenhuisorganisaties en het RIVM over de oproep van de Federatie Medisch Specialisten om alle scholen te sluiten. Een besluit dat niet zomaar wordt genomen en ik ben ervan overtuigd dat als er wordt besloten over te gaan op sluiting, dit een weloverwogen beslissing is die noodzakelijk is. Ik begrijp heel goed dat dat voor heel veel ouders lastig is en dat veel ouder zich afvragen of kinderen niet teveel gaan missen op school. Milan en ik gaan zo nog even naar de bieb voor wat extra boeken én om de gereserveerde boeken te halen die hij nodig heeft voor zijn werkstuk. Kan hij daar in ieder geval mee verder. Toch zijn er ook heel veel gratis werkbladen te printen waarmee je kind thuis kan blijven oefenen. Je hoeft ze niet te zoeken, want dat heb ik al voor je gedaan!

Kleuters groep 1 en 2

Met kleuters valt er al heel veel te oefenen en vaak vinden ze dat ontzettend leuk! Op de website van Zwijsen kun je veel werkbladen downloaden en printen voor je kleuter. Er zijn drie werkbladen in de thema’s ‘ei’ en ‘planten’ en ze kunnen al aan de slag met rekenen. Deze werkbladen zijn overigens geheel gratis. Je vindt deze hier. Je kunt vervolgens zelf kiezen welke je wilt downloaden.

Ook heeft Zwijsen leuke oefenbladen van Rompompom. Deze vind je hier.

Op de website van De Bijlesmeester vind je ook gratis oefenbladen. Het enige dat je hier hoeft te doen is je mailadres in te vullen en ze kunt ze vervolgens direct downloaden. Ik heb eerder kennis gemaakt met de bijlesmeester voor een samenwerking en deze zijn zeker een aanrader! De gratis oefenbladen vind je hier.

Groep 3

Op de website van Zwijsen vind je ‘Maan, roos, vis’ werkbladen voor groep 3. Hier zitten ook pluspuzzels bij voor kinderen die al sneller kunnen lezen. Deze werkbladen vind je hier.

Ook de Bijlesmeester heeft oefenbladen voor groep 3. Deze vind je hier.

Op de website van ‘Wijzer over de basisschool’ vind je werkbladen voor groep 3 met rekensommen die aansluiten op de wijze waarop kinderen in groep 3 kennis maken met rekenen. Deze vind je hier. Ook wordt er aandacht besteed aan de Cito voor kinderen van groep 3.

Groep 4

Voor de kinderen van groep 4 heeft Zwijsen superleuke werkbladen van Dolfje Weerwolfje! Wedden dat jouw kind het dan sowieso leuk vindt om te oefenen? Deze werkbladen vind je hier.

Verder heeft De Bijlesmeester uiteraard ook oefenbladen voor groep 4. Deze vind je hier.

Je kunt overigens ook terecht bij Squla. Hier vind je allemaal educatieve spelletjes voor je kinderen. Van rekenen tot spelling en zelfs een leesbingo en vouwdobbelstenen. Hiermee maak je het thuis oefenen een heel stuk leuker. Squla is altijd een aanrader!

Groep 5

Milan zit in groep 5 dus ben ik al actief aan het zoeken naar werkbladen die hij eventueel thuis kan doen. Daarnaast is hij afgelopen week begonnen met het maken van zijn eerste werkstuk. Op Squla vond ik materialen voor leerkrachten wat betreft ’21st Century skills’. Hier vond ik bijvoorbeeld ook een checklist voor het maken van een werkstuk. Die hebben we net uitgeprint voor Milan. Dat is echter niet het enige werkblad dat ze hebben. Zo vind je er ook werkbladen over mediawijsheid, nepnieuws, een boekbespreking etc. Superleuk om te downloaden en je kind te laten lezen.

Hier vind je nog meer leuke spelletjes van Squla met onder andere een TaalExtra Kidskrant.

De oefenbladen voor groep 5 van De Bijlesmeester vind je hier.

Hier vind je de rekenbladen van ‘Wijzer over de basisschool’. Als je naar beneden scrolt vind je de bladen over spelling.

Groep 6

Dan groep 6. Op de website van ‘De Sommenfabriek’ vind je heel veel verschillende werkbladen voor groep 6. Leuk om eens een kijkje te nemen.

Verder kun je weer terecht bij Squla en De Bijlesmeester. Ook is er veel te vinden op Pinterest.

Daarnaast heeft ‘Wijzer over de basisschool’ werkbladen voor groep 6.

Groep 7

Daar is ‘ie weer: hier vind je de werkbladen voor groep 7 van De Bijlesmeester.

Wist je dat je bij Squla ook leuke oefeningen vindt voor Engels? Deze vind je hier. En ook ‘Wijzer over de basisschool’ heeft werkbladen voor groep 7. Deze vind je hier.

De volgende website is gedateerd, maar zeker het bekijken waard: de website van Juf Naomi. Hier vind je onder andere werkbladen over Anne Frank. Met 4 en 5 mei in het vooruitzicht wellicht een goede toevoeging. Deze website is overigens geschikt voor groep 7 én groep 8.

Groep 8

Op de website van Redactiesommen kun je aangeven in welke groep je zit, de pagina vernieuwen en vervolgens vind je meteen het nieuwe werkblad voor die groep met sommen. Deze vind je hier.

Ook voor groep 8 kun je terecht bij ‘Wijzer over de basisschool’ en De Bijlesmeester. En uiteraard bij Squla.

Sowieso het bekijken waard:

gratis_oefenbladen_werkbladen_basisschool_scholen_sluiten_corona_mamablogger_

Ook collega blogger Joyce heeft een leuk artikel geschreven over hoe je je kinderen thuis les kunt geven en kan ondersteunen. Zeker het lezen waard!

Op de blog van Meester Sander vind je ook veel gratis downloads. Deze heten ‘Instructiemuur’ en zijn heel gemakkelijk te downloaden. Ook vind je hier overzichten van handige en leerzame apps. Dat is vooral handig als je niet kan of wil printen en je kind een tablet heeft.

Ken je oefenen.nl? Zij maken al 18 jaar programma’s over taal, rekenen, leren internetten etc. Daarnaast bieden zij ‘De Liedjeskast‘ aan. Hier leren kinderen op een vrolijke manier de taalregels. Er zijn 15 Nederlandse artiesten die hieraan hebben meegewerkt. Zeker het bekijken waard!

Ik noemde het net al, maar Pinterest staat vol met werkbladen en leuke ideetjes. Zeker het bekijken waard, want er zijn heel veel sites die ik nog niet ken.

Welke sites kan jij nog aanraden? Laat het weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Leoni
    16 maart 2020 / 22:59

    Heb de reken bladen voor groep 3 gedownload. Bedankt voor je tip.