Home + Zo kan ik toch productief thuiswerken voor Mamablogger en mijn werk

Zo kan ik toch productief thuiswerken voor Mamablogger en mijn werk

Het is herfstvakantie en dat is heerlijk. Even geen gehaast naar school ’s morgens en geen zwemles. Alles gaat even een tandje lager en het is fijn om even op de laden voor de drukke maanden die gaan komen. Althans, hier is het al druk. De feestdagen komen eraan dus dat betekent dat het voor Mamablogger al drukker wordt met perspakketten en samenwerkingsaanvragen. Ook op mijn werk is het erg druk en ik heb laatst ook al een paar keer thuis gewerkt. Maar hoe doe je dat nu; productief thuiswerken? Ik geef je mijn tips!

Thuiswerken voor Mamablogger

Inmiddels weten ze thuis niet meer beter. Ik moet regelmatig achter de laptop kruipen om een artikel te schrijven, te pitchen op een opdracht of om mijn mail te beantwoorden. Dat is nu eenmaal wat bloggen met zich meebrengt. Ze weten waar ik het voor doe en dat er ook heel veel voordelen aan vast zitten. Dan moet je nu eenmaal keuzes maken. Toch probeer ik wel tijd af te bakenen. Zo wil ik in de weekenden (in de ochtenden) eigenlijk zoveel mogelijks blogs vooruit schrijven. Foto’s maken doen we tussendoor en mail probeer ik dagelijks te beantwoorden. De reden dat ik dit in de weekenden doe is eigenlijk heel simpel; dan is Patrick thuis. Op die momenten heb ik mijn handen even vrij en kan ik meters maken. Ik zit dan wel bewust beneden omdat ik er gewoon wil zijn. Ik werk al heel veel, maar probeer er fysiek zoveel mogelijk te zijn zodat ik niet altijd afwezig ben of zodat het lijkt alsof ik áltijd aan het werk ben.

Tips voor productief thuis bloggen

 • Werk met een planning. Als je weet waar je over wilt schrijven kun je meteen beginnen;
 • Blog als je kind(eren) slaapt, dan maak je de meeste meters;
 • Begin met de deadlines en daarna met de andere blogs. Deadlines zijn het belangrijkst;
 • Houd je mailbox zoveel mogelijk leeg en zet vlaggetjes bij de mailtjes waar je nog wat mee moet;
 • Wees kritisch op opdrachten, als je heel veel moet schrijven kan dat averechts werken. Je inspiratie kan minder worden, je kunt last krijgen van een writersblock en je kunt in tijdnood komen;
 • Ik heb niet veel nodig, behalve mijn MacBook en mijn papieren blogplanner. Ik kan dan overal werken en dat maakt het makkelijker om even snel wat te doen. Let dan wel op dat je dat niet te vaak doet, maar gewoon zoveel mogelijk doet in blokken;

Thuiswerken voor mijn werk

Gelukkig heb ik de mogelijkheid om thuis te werken, want soms is het best handig. Zeker wanneer je even in alle rust stukken moet lezen of aan een stuk moet werken en je even niet gestoord wilt worden. Toch dacht ik altijd dat ik niet zo productief zou zijn als ik thuis zou werken. Zou ik niet afgeleid zijn door andere dingen, hoe zit het met het wasje in de droger doen etc.? Iets anders voelt dan toch als spijbelen, het voelt niet fair ten opzichte van mijn werkgever. Vorige week moest ik een hele dag thuiswerken en ik kwam erachter dat het eigenlijk heel fijn is. Ik was heel productief en heb flink wat werk verzet. En ja, ik heb de was in de droger gedaan, maar daarentegen heb ik niet gekletst met collega’s. Zo lang je eerlijk bent, je gewoon je werk doet én je uren maakt is er niets aan de hand.

Tips voor productief thuiswerken

 • Ben je flexibel in de manier waarop je je uren indeelt? Werk dan in ieder geval onder schooltijd en misschien ’s avonds nog wat;
 • Plan korte pauzes en plan een lunch. Kortom, houd je zoveel mogelijk aan het schema dat je op kantoor ook hebt;
 • Werk met een to-do lijstje en werk je belangrijkste taken als eerste af;
 • Zorg voor structuur, want anders kun je thuis teveel afgeleid raken;
 • Zorg voor een fijne werkplek thuis. Zeker wanneer je vaker thuis gaat werken;
 • Maak je uren en wees eerlijk, voor de één werk thuiswerken wel en de ander niet;
 • Zijn er andere mensen thuis? Vertel hen dat je er fysiek wel bent, maar dat je eigenlijk op kantoor zit. Vraag hen om jou niet teveel af te leiden met kletspraatjes en andere zaken;
 • Een scherm tegelijk! Zet niet opeens de tv aan nu je thuis werkt, dat werkt averechts.

Wat zijn jouw tips om productief thuis te werken? Laat het me weten in de comments! En wil je toch lekker buiten de deur werken? klik dan hier om te weten wat je nodig hebt!

 

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 26 oktober 2018 / 11:07

  Een duidelijk ritme helpt bij mij het beste. Zodat het voor kinderen duidelijk is wanneer ik beschikbaar ben en wanneer niet.