Home + Diary | Er gebeurt ook zoveel moois. De blijmakers van afgelopen week

Diary | Er gebeurt ook zoveel moois. De blijmakers van afgelopen week

Het zijn misschien niet de leukste weken die we meemaken, maar er gebeuren ook veel mooie en blije dingen. En nee, het was echt niet mijn beste week, maar er was heel veel om blij van te worden en dat mag ook weleens gedeeld worden. Daarom de blijmakers van afgelopen week in weer een aangepaste diary.

Het spandoek van opa en oma voor de kleinkinderen

blijmakers_dankbaar_lifestyle_coronavirus_zon_mamablogger_

Opa en oma missen de kleinkinderen en al het andere bezoek dat ze normaal gesproken krijgen. Inmiddels is het huis al 100 keer schoongemaakt en opgeruimd en dus besloten ze een boodschap te schrijven aan de kleinkinderen. Super lief! Ze hebben hem een dag opgehangen en daarna wel weer naar binnen gehaald hoor 😉 Later deze week volgde er overigens een nieuw doek voor de berenjacht.

Iedere avond een blokje om met de jongens

Iedere avond gaan we na het eten even een blokje op met de jongens. Geen straf en al helemaal niet met dit mooie weer. We gaan dan even naar de speeltuin die dan helemaal verlaten is en lopen bijvoorbeeld even naar de markt om daar een rondje te rennen en gek te doen. Op de markt is het nu heel rustig en als er mensen lopen is het er groot genoeg om veel meer dan 1,5 meter afstand te houden.

Mooie bloemen

Deze mooie rozen horen zeker bij de blijmakers, want ik kocht ze voor de foto en inmiddels staan ze een paar dagen later nog steeds mooi in de vaas. Hier word je toch heel gelukkig van?

Lokale ondernemers steunen waar we kunnen

Afgelopen weekend kochten we nog wat kleding voor Floris bij Onze Nieuwe Winkel, een winkel in Gouda (ze hebben ook een webshop) waar we graag de kleding van de jongens kopen. Ze hebben het nu niet gemakkelijk dus we steunen hen waar we kunnen. Ik kocht dit weekend een superleuk Levi’s setje voor Floris. Ook kochten we een cadeaubon van Gewoon Gouds en Gouds Glas (hoort bij elkaar). Hier lunchen we graag en omdat Gouds Glas net geopend was hebben ook zij het nu lastig. Milan heeft vervolgens een stapel flyers van hen meegenomen en is bij ons in de straat vrijwillig gaan flyeren, hoe lief is dat?!

Verse aardbeien

Zo simpel, maar oh zo lekker: verse aardbeien! Met recht een blijmaker hoor 😉

Nieuwe tijdschriften

De Happi.Kids is echt één van mijn favoriete tijdschriften voor ouders. Ook nam ik de &C special tegen. Ik heb nog geen tijd gehad om ze te kunnen lezen, maar het feit dat ze er al liggen en ik ze heel snel in bad lig te lezen is toch wel een heel fijn vooruitzicht 🙂

De berenjacht

En opeens was daar de berenjacht! Ik heb er al uitgebreid over geschreven en we zien dat de berenjacht in heel het land ontzettend populair is. Tegelijkertijd krijg ik er ook andere reacties op van mensen die vinden dat dat nu niet kan. Dat het een heel leuk initiatief is, maar dat deze uitgevoerd moet worden nadat we het Coronavirus de baas zijn. Ik vind dat lastige opmerkingen. Enerzijds begrijpelijk en anderzijds denk ik dan ontgaat je het hele idee van de berenjacht. Het is juist bedoeld om er even uit te zijn met kinderen (niet iedereen heeft bijvoorbeeld een tuin). Zo lang je je houdt aan de richtlijnen van het RIVM en je 1,5 meter afstand houdt, ben ik van mening dat het moet kunnen en dat het juist goed is om er even uit te zijn met kinderen. Ik word heel erg blij van die enthousiaste kinderen voor de deur en Milan en Floris die vrolijk naar ze zwaaien.

Enne, heb je de beer gezien van opa en oma? Hoe gaaf is dat?!

Lief berichtje van Milan

Deze kreeg ik van Milan en heeft verder geen woorden nodig. We vinden elkaar de afgelopen weken soms best lastig, maar wat ben ik toch gek op hem. En hij gelukkig ook nog op mij 🙂 Dit is toch wel de allermooiste blijmaker.

Rondje door de polder

Op berenjacht door Gouda en omstreken en even door de McDrive voor een McFlurry. Dit was ons uitje afgelopen weekend. Even de hort op in de auto. Veilig en heel fijn om weer even een andere omgeving te zien. We genoten van het uitzicht, de lammetjes in de weilanden en elkaar.

Tot slot: de zon natuurlijk!

Tussen alle blijmakers kan deze blijmaker niet ontbreken, want wat was het fijn dat de zon scheen! Dat maakte alles toch weer goed. Het gaf vertrouwen en vooral heel veel vrolijkheid.

Hoe was jullie week?

[shopr_shopthepost collection=”kids-fashion” size=”large” title=”Mamabloggers favoriete kids fashion”]
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Christine
  30 maart 2020 / 05:52

  Zo leuk hè, de Berenjacht?! Hier haalt de jongste van anderhalf de beer steeds uit het raam.. dus ik heb ons maar niet aangemeld en het is waarschijnlijk meer toeval als iemand de beer wél ziet..!!

  Mijn man en kinderen supporten de Pannenkoe die nu aan afhalen doen. En het doeboek erbij is een schot in de roos voor onze vijfjarige! Overigens ben ik nav jouw artikel over koolhydraatvrij eten anders gaan eten, dus deed ik niet mee.

  Mijn blijmaker is dat we nu (op mijn vrije dagen) één tot twee uur fietsen. De anderhalve meter afstand is dan veel makkelijker te hanteren dan met een kinderwagen op de smalle trottoirs uit te moeten wijken.. plus dat we dan ergens in een verlaten speeltuin kunnen spelen in vaak vergrijsde wijken waar nu geen opa’s en oma’s buiten zijn met hun (oppas-) kleinkinderen en de speeltuintjes er dus verlaten bij liggen..

  En nu ga ik gauw naar mijn werk.. Alhoewel de sfeer erg vreemd is met de anderhalve meter afstandregel, is het echt een blijmaker vanwege de afleiding en afwisseling in deze crisis.

  Hou vol daar, zeker met het op een rijtje zetten van dit soort positieve zaken voor jezelf: die bos rozen staan je prachtig 😉

  • 30 maart 2020 / 07:26

   Ja, de berenjacht is echt een groot succes! Leuk om te zien dat het door het hele land wordt opgepakt. En herkenbaar, Floris wilde de beer ook iedere keer pakken.

   Wat goed dat je nog steeds koolhydraatarm eet, knap hoor! Ik heb wel die lekkere pannenkoek van de Pannenkoe op 😉

   Werkte vandaag! Ik werk deze week weer veel thuis en vind dat ook heel erg vreemd. Patrick is deze week weer aan het werk (werkt buiten) en ik moet zeggen dat ik daar best tegenop zie. Maar ik ben niet de enige die hiermee zit en het komt uiteindelijk allemaal wel goed.

   • Christine
    31 maart 2020 / 05:36

    Leuk dat je nog even reageerde.. ??
    Voor jou ook werkse deze week én succes met het thuisonderwijs! Gisteren was niet alles van het werkje even goed gelukt door mijn man en hij haalde toen heel laconiek z’n schouders op: “tja, ik ben geen meester”, zei hij toen.. ik zou willen dat ik wat meer van die nonchalance zou hebben..!! Ik neem het allemaal wél heel serieus ?☺ Vermoed zomaar dat vandaag gezegd zal worden dat de scholen langer dicht blijven en de meivakantie gewoon ook schooldagen worden zodat de kids zo min mogelijk achterop zullen geraken.. we gaan het horen vandaag!

    En wat je artikel over koolhydraatvrij eten betreft: ik ben -arm en suikerarm gaan eten, die stap was minder groot dan het compleet te schrappen. Eet nu voornamelijk volgens de IFmethode van de Foodsisters (op dagen thuis wat strenger dan op werkdagen) en dat gaat erg goed, vind het vooral opvallend hoeveel energie ik heb (nu drie weken bezig) én dat ik ook al kilo’s kwijtraak, iets wat ik met mijn trage schildklier altijd af moet wachten bij een andere eetgewoonte/helemaal bij zoiets als vasten.. Volgende week de laatste week 16:8methode met twee 20:4dagen die best streng zijn. Daarna ga ik verder met het ‘gewone’ boek met weekmenu’s voor acht weken en daarna ga ik weer een interval vasten (periode van 3-4 weken). Heb de smaak in ieder geval te pakken, die verdraaide knop is om én zoals het nu lijkt na drie weken: mijn grip op de knop wordt alleen maar steviger ipv te verzwakken ??

    • Christine
     31 maart 2020 / 05:37

     Trouwens: erg blij dat het nu weer zelfstandig lukt – mbv een methode weliswaar maar wel zelf – want begin dit jaar zei ik nog dat ik anders naar een diëtiste of WWworkshop zou gaan, maar dat is nu ook niet zoiets vanzelfsprekends meer..