Home + Back to School | Coachingskaarten voor kinderen om positief het nieuwe schooljaar in te gaan

Back to School | Coachingskaarten voor kinderen om positief het nieuwe schooljaar in te gaan

De laatste tijd schrijf ik veel over een positieve mindset. Zo lees ik bijvoorbeeld veel boeken waar ik vervolgens weer over schrijf. Allemaal heel erg leuk en leerzaam, maar eigenlijk ben ik redelijk laat met die positieve mindset. Het zou heel veel geholpen hebben als ik als kind al positiever had gedacht. Dan was de basis eigenlijk al steviger geweest. Ik ben daarom op zoek gegaan naar hulpmiddelen om kinderen een positief zelfbeeld te geven, bijvoorbeeld door middel van coachingskaarten. Een goede basis voor het nieuwe schooljaar én de toekomst!

Een tijdje terug schreef ik al over het dagelijks benoemen van drie dingen waar we dankbaar voor waren die dag. Het werkt echt en ik merkte dat we de dag veel positiever afsloten. Het draagt bij aan een positieve mindset en die is zeker voor kinderen ook heel belangrijk. Je wilt de dag namelijk niet alleen goed afsluiten, maar alle dagen ook goed beginnen.

De komende weken plaats ik iedere woensdag een ‘Back to School’ blog voor een vliegende start van het nieuwe schooljaar. Ik vond deze wel heel mooi om mee te beginnen.

EigenWijsjes

Dit zijn misschien wel de meest bekende coachingskaartjes voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn ze onwijs leuk. Je trekt een kaartje en dat wordt vervolgens jouw focus van die dag of week. Ik weet dat veel mensen die werken met kinderen ze gebruiken en dat dat altijd een positieve invloed heeft. Je kunt je kind ook een kaartje laten pakken als ‘ie iets moet doen wat ‘ie spannend vindt. Denk aan een spreekbeurt, afzwemmen etc. Dit soort kaartjes worden vaak gezien als gelukskaartjes en als kinderen erin geloven, gaat het negen van de tien keer ook gewoon goed met daarbij een flinke dosis zelfvertrouwen.

Spiegel jezelf spel

Weet jouw kind zijn of haar positieve eigenschappen te benoemen? Voor veel kinderen is dat lastig. We zijn tenslotte van nature best wel bescheiden. Een manier om de positieve eigenschappen te benoemen en je kind zich daarvan bewust te maken is het “Spiegel jezelf spel”.

Okidootjes

Positief denken is allemaal leuk en aardig, maar hoe gaat je kind ermee om als er iets verandert of ‘ie te maken krijgt met tegenslag? Deze coachingskaarten geven je kind veerkracht en leert hoe ze oplossing- en doelgericht gaan denken met een positieve focus. Waarom bestond dit 20 jaar geleden niet?!

Lekker in je vel spel

Kunnen kinderen hun emoties goed benoemen en als jij aan je kind vraagt hoe ‘ie zich voelt, snapt jouw kind dan wel wat je bedoelt? Het ‘Lekker in je vel spel’ helpt je kind de emoties benoemen en omdat er verschillende spelvormen zijn leer je elkaar ook beter kennen. Dit spel helpt inzicht te krijgen in de emoties van je kind.

Deze coachingskaarten kosten niet heel veel en je hebt er zo het hele jaar plezier van. Ze zijn ook heel handig als je zelf bijvoorbeeld met kinderen werkt.

Gebruiken jullie ook dit soort coachingskaarten? Zo ja, welke en wat zijn de resultaten? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 24 juli 2019 / 06:52

    Ik zal wel onder een steen geleefd hebben maar ik kende dit soort kaarten nog niet. Ze lijken me wel erg leuk en handig!

    • 24 juli 2019 / 07:28

      Ik eerst ook niet hoor! Ik kwam ze tegen en ben mij er in gaan verdiepen. Dat triggerde mij waardoor dit artikel tot stand kwam. Ik denk inderdaad dat veel ouders ze niet kenden. Ik denk dat het veel kinderen kan helpen, dus hoop er wat ouders én kinderen blij mee te maken.