Home + Plog | Een ochtend thuiswerken met een dreumes

Plog | Een ochtend thuiswerken met een dreumes

Op donderdag werk ik een ochtend thuis. Niet voor Mamablogger, maar voor mijn werkgever. Ik ben dan van 9.00 tot 12.30 uur aan het werk. Zo’n ochtend ben ik lekker productief, maar ik heb Floris ook om mij heen. Hoe gaat dat en hoe zorg ik ervoor dat ik toch lekker door kan werken? Ik heb foto’s gemaakt en laat het je zien in deze plog!

De ochtendspits verloopt zoals iedere ochtend. Druk, maar volgens een strak schema en we redden het altijd. Sterker nog, we staan altijd als één van de eersten bij school. En ik maar denken dat we te laat zullen komen. Als Milan op school is fietsen Floris en ik naar huis.

Eenmaal thuis doe ik een poging om Floris te laten slapen. Normaal lukt dat rond dit tijdstip (het is nu bijna 8.45 uur), want Floris is altijd heel vroeg wakker. Ik sta weer bovenaan de trap, maar hij wil echt niet slapen. Ik moet toch echt beginnen, want het is bijna 9.00 uur. Ik besluit naar beneden te gaan en het is opeens stil!

Ik ga aan de slag, want heb een hoop te doen. De rust duurt echter niet lang, want na een kwartier hoor ik Floris en die is echt niet van plan om weer te gaan slapen…

Ik moet Floris even weghalen bij de modem, maar daarna gaat hij hartstikke lief spelen met de lepels uit de besteklade.

Rond 10.30 uur geef ik Floris een fruithapje en beantwoord ik tussen de hapjes door, mijn mail. Daarna doe ik een nieuwe poging om Floris te laten slapen…

Zie je dit? De woonkamer is leeg, Floris slaapt! Het is nu ongeveer 11.00 uur. Ik leg hem neer, loop naar beneden en ga snel weer door.

Na ruim een uur is hij alweer wakker, maar hij gaat lekker spelen met het speelgoed uit de kast.

Om 12.30 uur ben ik klaar en heb ik flink wat meters kunnen maken. Het gaat eigenlijk best goed zo.

Tijd voor pauze! Ik maak snel een boterham en rond 12.45 uur zitten we samen te eten.

Oké, ik heb nog zo’n 1,5 uur om het huis aan kant te krijgen. Ik was nog even een wasje weg, maak de keukenkastjes schoon, schil alvast de aardappels met hulp van deze mini Herman den Blijker en stofzuig nog een rondje. Ik word heel gelukkig van zo’n gestofzuigd kleed.

Daarna snel door naar school om Milan op te halen. Als Milan er is fietsen we door naar opa en oma, want ik zet de bakfiets daar alvast neer voor de volgende ochtend. Ook gaan we even een kopje thee drinken. Milan gaat met de trap naar boven en wij pakken de lift.

Altijd leuk om bij opa en oma te spelen. Zeker wanneer je daar je eigen auto hebt.

Eenmaal thuis mag Milan nog een spelletje doen op mijn laptop. De website heet evonturiers en gaat over duurzaamheid en energie besparen. Dat is momenteel een project op school en daar kent hij de website ook van. Leuk en leerzaam!

Ik heb op dat moment heel even niets te doen en ga voor het eerst die dag op de bank zitten. Heel even niets!

Na het eten doet Pat de jongens in bad en werk ik nog wat aan Mamablogger. Ook doe ik nog even de vaat.

Daarna brengt Pat Milan naar bed en geef ik Floris de fles. Zo’n heerlijk moment van de dag!

Het was een prima werkdagje zo en ik genoot natuurlijk nog van een middagje vrij. Vonden jullie deze plog leuk om te zien? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *