Home + De traktatie met uitdeelboekjes van Floris voor de peuterspeelzaal (3 jaar)

De traktatie met uitdeelboekjes van Floris voor de peuterspeelzaal (3 jaar)

Vorige week liet ik jullie de Yahtzee traktatie zien van Milan, hier kreeg ik superleuke reacties op, maar ook een aantal kritische. Er zijn veel ouders die het allemaal wat teveel vinden en wat er mis is met een zakje chips. In mijn ogen helemaal niets, maar ik zal zo proberen uit te leggen waarom we liever kiezen voor een traktatie met een klein cadeautje erbij. Voor Floris hebben we dat ook gedaan, maar dan met een uitdeelboekje van Boer Boris. Het is een superleuke traktatie geworden. Simpel, leuk en ook deze is weer coronaproof. Wie weet biedt het je wat inspiratie.

Traktatie met de uitdeelboekjes van Boer Boris

Over deze traktatie hoefde ik niet lang na te denken, dit had ik al een tijd in mijn hoofd. Op de Bol.com (geen spon overigens) bestelde ik de uitdeelboekjes van Boer Boeris en ging daarmee aan de slag.

Het is super makkelijk om te maken en de kinderen hebben er ook echt iets aan. Dat is ook de reden waarom we vaak voor een traktatie kiezen met een klein cadeautje zoals een sleutelhanger, een Yahtzee blok of een uitdeelboekje zoals deze.

Ik vind het fijn als ik traktaties van tevoren kan maken. Omdat het praktisch is, en nu helemaal, omdat de jongens een dag na elkaar jarig zijn en ze dus op dezelfde dag trakteren (of in ieder geval een dag na elkaar). Dat zijn heel veel traktaties. School wil de traktaties graag gezond en Milan vindt fruit helemaal niet zo lekker. Daar hebben we vaak een discussie over, maar dat is weer een ander verhaal. Daarnaast zijn er kinderen met allergieën en kinderen die halal moeten eten. Daarom kies ik voor dit alternatief. Zo krijgt iedereen hetzelfde en hebben alle kinderen er iets aan. Tot slot vind ik het echt superleuk om traktaties te maken. Het is voor mij een vorm van ontspanning waardoor ik er echt plezier in heb. Het heeft zeker niets te maken met ‘groot, groter, grootst’ en ik heb ook nooit signalen gehad van kinderen uit de klas van Milan die negatief reageerden op een traktatie. Niet op die van ons, maar ook niet op die van een ander. Dat wilde ik toch gezegd hebben, want ik wil ze alleen maar delen om jullie wellicht te inspireren.

Wat heb je nodig voor deze traktatie?

 • Uitdeelboekjes! Wij kozen voor die van Boer Boris, maar er zijn heel veel leuke te vinden, zie hieronder.
 • Doosjes rozijnen (wij kochten deze bij HEMA).
 • Wenskaartenzakjes (bij Action of Wibra).
 • Eventueel confetti.

Hoe maak je deze traktatie

Dat is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Je doet het boekje in het zakje, doet er een doosje rozijnen bij en strooit er nog wat confetti in. Het zakje afsluiten en hij is klaar! Kind kan de was doen haha.

Wij vinden de eerste traktaties van Floris super feestelijk en leuk geworden. Ze staan klaar in de klas om uitgedeeld te worden. Wat vinden jullie van deze traktatie met de uitdeelboekjes?

De links op deze pagina zijn zogenoemde ‘affiliate linkjes’. Dat betekent dat wanneer jij via één de links wat bestelt in deze webshop, ik een heel kleine commissie ontvang. Meestal gaat dat om een aantal centen en soms ook om enkele euro’s. Dit kost jou echter niets extra. Van het geld dat ik hiermee verdien betaal ik onder andere de hosting van Mamablogger, maar bijvoorbeeld ook dingen om te reviewen. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  17 september 2020 / 05:24

  Leuk zijn de traktaties met deze kleine (voor-)leesboekjes! Mijn jongste kreeg recent degene van Boer Boris waarin er van 1 tot 6 geteld wordt. Ze komt vaak aan zetten met het boekje, klein en praktisch, kost ook maar een paar seconden om het voor te lezen, dus het is echt een ideaal boekje waar je iets aan hebt.

  Zelf hebben we tot op heden ook steeds best ‘groot’ getrakteerd met extraatjes. Stuk of 20 vaak, omdat zowel het kdv als de kleuterschool kleine klasjes hebben van circa 13 kids en de rest leuk is om te geven aan de vriendjes en neefjes en nichtjes die voor de verjaardagen komen.. geen probleem 😉 maar als straks na de kleuterschool er 30kids op de basisschool in de klas zitten, blijf ik het dan doen? Niet zozeer vanuit tijdsbestek, want je kunt er zo vroeg aan beginnen als je wilt en het zo uitgebreid maken als je wilt, maar fruit, een banaan of appel wat de meeste kids goed lusten trakteren, is al gauw de helft goedkoper dan een traktatie met extraatje.. ach, ik heb nog 1 verjaardag op de kleuterschool te gaan, in 2022 bedenken we wel wat we doen 😉

 2. Anja
  17 september 2020 / 09:52

  Leuk die boekjes van Boer Boris. Wij hebben afgelopen maart (nog net voor de lockdown) voor de 2e verjaardag van mijn zoontje een zelfde traktatie gemaakt voor op het kinderdagverblijf maar dan met de boekjes van Kikker en rozijntjes in Kikker thema (van de Jumbo). Blijf het leuke traktaties vinden en makkelijk voor te bereiden inderdaad.

 3. 18 september 2020 / 09:37

  Wat een ontzettend leuk idee! Helaas heb ik mijn dochters niet meer in de onderbouw zitten….?