Home + Persoonlijk | Terugblik op het eerste kwartaal van 2020 en een vooruitblik naar de zomer

Persoonlijk | Terugblik op het eerste kwartaal van 2020 en een vooruitblik naar de zomer

April is bijna een week “oud” en dat betekent dat het eerste kwartaal van 2020 er alweer op zit. En wat voor één! Er is dit kwartaal ontzettend veel gebeurd en daar wil ik vandaag op terugblikken. Iets met hoge pieken, diepe(re) dalen en dingen die niet doorgingen vanwege het Coronavirus. Maar ik wil ook vooruit kijken naar de zomer en welke persoonlijke doelen, die ik had gesteld voor 2020, zijn misschien al behaald?

Januari 2020

We begonnen dit nieuwe jaar letterlijk in een hotel waar we heerlijk onbezorgd Oud & Nieuw hebben gevierd. Geen gedoe, lekker eten, gezelligheid en twee kinderen die, net als wij overigens, heerlijk hebben geslapen.

Op 2 januari hadden we de sleuteloverdracht van ons appartement en namen we er eindelijk afscheid van. Ik heb van die dag toen een uitgebreide plog gemaakt.

Weer een dag later namen we afscheid van mijn lieve Ome Joop die tussen Kerst en Oud & Nieuw was overleden.

Halverwege januari konden we onze nieuwe auto ophalen en zochten we de nieuwe schuur uit. Deze wordt, ondanks het Coronavirus, naar verwachting 28 april geplaatst. De tijd gaat echt heel erg snel.

Ook was januari de maand waarin we voor het eerst sinds heel lange tijd een lieve oud-collega bezochten en Patrick mij verraste met een avondje Vrienden van Amstel Live. Wat was dat gaaf!

Op 30 januari was ik jarig en was ik, zoals ieder jaar eigenlijk, weer eens ziek op mijn verjaardag. Het was een maand waarin heel veel gebeurde waardoor die voorbij vloog.

terugblik_eerste kwartaal_2020_zomer_vooruitblik_mamablogger_

Februari 2020

Februari was de maand waarin Floris voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging. Na een goede eerste week en een mindere tweede week had hij zijn draai al snel gevonden en hij heeft het er onwijs naar zijn zin. Helaas is hij er nu ruim drie weken niet geweest en ben ik een beetje bang dat we straks weer van vooraf aan moeten beginnen, maar dat is een zorg voor later.

In het tweede weekend van februari gingen we naar het HUP Hotel in Mierlo. Wat een onwijs tof hotel is dat om heen te gaan met kinderen! De uitgebreide review kwam daarna snel online en wordt nog steeds goed gelezen. Helaas zit een weekendje weg er voorlopig niet in, maar als het weer kan is dit hotel zeker een aanrader met kinderen.

Het weekend daarop gingen we met zijn viertjes naar Bumba. Voor Floris een ontzettende belevenis en daardoor genoten wij ook.

Eind februari boekten we onze zomervakantie naar Denemarken, ging Patrick aan de slag in de schuur, gingen Milan en ik samen naar de schouwburg en werd de nieuwe ketel geplaatst.

Ook deze maand vloog voorbij en het was eigenlijk een ontzettend goede maand waarin we ons nog niet realiseerden wat ons te wachten stond.

Maart 2020

De eerste twee weken van maart waren eigenlijk nog normaal. Het Coronavirus kwam dan wel steeds dichterbij, maar tegelijkertijd maakten we ons nog niet zoveel zorgen. Op mijn werk werden de voorbereidingen getroffen, maar nog steeds leek het een ‘ver van je bed show’. De realiteit haalde ons snel in toen duidelijk werd dat de scholen drie weken dicht zouden gaan.

Ik heb er al een aantal keren over geschreven en we hebben Milan al een aantal keren teleur moeten stellen met boodschappen  dat bepaalde dingen waar hij zo naar uit keek, niet doorgaan. Zo zouden hij en Patrick samen op mannenweekend gaan, zouden we met zijn drietjes (Floris zou naar opa en oma gaan) naar Snollebollekes gaan, gaat de musical voorstelling waarin hij zou spelen niet door en nog heel wat andere dingen. Dat geldt voor andere kinderen natuurlijk ook en dat troost hem wel. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje.

Vooruitblik naar de zomer

We hopen dat in juni/juli het normale leven weer een beetje opgepakt kan worden en hopen in augustus naar Denemarken te rijden. Hier kijken we wel heel erg naar uit. Ook zijn we in juli 10 jaar getrouwd en dat wilden we vieren met een weekendje weg. We hopen dat dat door kan gaan.

We hopen eigenlijk op een fijne, relaxte zomervakantie waarin we in ieder geval in goede gezondheid kunnen gaan en staan waar we willen.

Doelen van 2020

Ik heb ze nog niet eerder gedeeld, omdat ik eind 2019 al veel vooruit blikte naar 2020, maar ik heb mijzelf wel wat persoonlijke doelen gesteld voor dit jaar. Een van die doelen was mij zo min mogelijk wat aantrekken van wat andere mensen van mij vinden. Of dat ook echt gaat lukken moet blijken nu we veel buiten zijn en we verder niet echt weg kunnen.

Ik had ook een doel voor Mamablogger. Afgelopen jaar behaalde ik in december voor het eerst de mijlpaal van 50.000 unieke bezoekers in één maand. Supergaaf en dat is de afgelopen maanden constant gebleven. Er was zelfs sprake van een stijging. Februari sloot ik zelfs af met een recordaantal van ruim 65.000 unieke bezoekers en deze maand (van 6 maart tot en met 4 april) zit ik al op ruim 81.000 unieke bezoekers! Ik hoopte in 2020 de 50.000 vast te houden, maar had dit nooit verwacht. Heel erg gaaf en ik ben er stiekem best een beetje trots op. Ik doe dit immers alleen en had nooit verwacht het zo lang vol te houden.

Zo, dit was mijn terugblik op het eerste kwartaal van 2020 en een vooruitblik op de zomer. Durven jullie alweer een beetje vooruit te kijken?

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *