Home + Mijn 5 favoriete podcasts voor (werkende) moeders!

Mijn 5 favoriete podcasts voor (werkende) moeders!

Voordat ik longontsteking kreeg had ik wel gehoord van podcasts, maar ik had mij er nooit zo in verdiept. Toen ik ziek werd kon ik eigenlijk weinig tv verdragen, maar ik vond het wel vreselijk stil in huis. Daarom besloot ik mij eens te verdiepen in podcasts. Wat zijn het eigenlijk en welke zijn leuk om naar te luisteren? Het duurde even voordat ik het door had, maar eigenlijk is het heel simpel. Inmiddels heb ik 5 favoriete podcasts om naar te luisteren en die hebben allemaal het volgende met elkaar gemeen; ze zijn heel inspirerend voor (werkende) moeders.

Wat is een podcast?

Van podcasts wordt weleens gezegd dat het de nieuwe radio is. Ben ik het niet helemaal mee eens, want ik zou de muziek dan heel erg missen. Verder lijkt het wel heel erg op elkaar. Een podcast luister je. Je luistert naar bijvoorbeeld een gesprek of één iemand die jou iets nieuws leert, jou nieuwe inzichten geeft of jou iets persoonlijks vertelt. Alles zonder beeld erbij. Je kunt dus de podcast aanzetten in de auto, tijdens het sporten of gewoon thuis (ik luisterde ook in bad) en dan lekker luisteren. De podcasts die ik heb geluisterd duren over het algemeen een kwartier per aflevering, maar daar zijn geen regels voor. Ik vind zelf dat kwartiertje wel fijn. Ik heb ook niet altijd langer tijd dan dat.

Waar vind je leuke podcasts?

Dat vond ik nog het moeilijkst. Ik had geen idee waar ik die podcasts dan moest vinden. Na een beetje zoeken vond ik ze op Spotify en op mijn iPhone op de app podcasts (heel logisch). Ik had zo her en der al gehoord over de podcasts van Mompoint en deze vond ik op Spotify. Hier ben ik mee begonnen.

Mijn favoriete podcasts voor (werkende) moeders

Mompoint (Spotify)

Mompoint is van Marije. Moeder van twee dochters en na haar opleiding toegepaste psychologie had ze één doel; ambitieuze moeders helpen om hun dromen en ambities waar te maken. Haar podcasts over egoïstische moeders en het hoog/laag houden van alle ballen vond ik fantastisch. Lekker down to Earth en Marije heeft een heel fijne stem om naar te luisteren en is ontzettend nuchter, heerlijk!

Balans en impact (Spotify)

Balans en Impact is de podcast van Eveline; mindset- en marketingcoach. Eveline zat op haar 23e verjaardag ziek op de bank en realiseerde zich dat ze alles had in het leven en toch niet gelukkig was. Ze besloot dit gevoel aan te pakken en aan te pakken wat haar ongelukkig maakte. Ze was bang voor onbegrip, maar dat gebeurde helemaal niet. Hoe het afloopt moet je maar luisteren. Eveline mag dan wel jong zijn, ze heeft mij al heel wat inzichten gegeven waaronder eentje waar ik van de week al over heb geschreven; je hebt altijd een keuze.

Wat ik wou dat ik wist (Spotify)

Deze podcast is van Kelly en hier moet ik nog even inkomen, want ik heb nog niet veel van haar geluisterd. Het principe is wel heel leuk dat zou je willen dat je had geweten over een bepaald onderwerp? Dan had je je misschien helemaal niet zo druk gemaakt. Als je hier goed over nadenkt geeft je dat echt inzichten.

Dutch Girlboss (op podcasts app op iPhone)

Deze is voor alle vrouwen, en in het geval van mijn doelgroep moeders met een eigen bedrijf. Wil je van je bedrijf een succes maken? Tuurlijk wil je dat! Dan zul je doelen moeten stellen, efficiënt om moeten gaan met je tijd, productiever worden en natuurlijk meer klanten moeten krijgen. De podcasts van Dutch Girlboss zijn lekker duidelijk en nuchter en duren ieder ongeveer 5 minuten. Dat is namelijk ook efficiënt 😉 Super aanrader!

Marlou’s Business & Branding Bar (op podcasts app op iPhone)

Ik volg Marlou Volkerink al een hele tijd. Zelfs al toen zij haar webshop runde in dezelfde tijd als toen ik mijn webshop had. Inmiddels volg ik Marlou omdat zij een grote inspiratiebron is. Marlou is een social media expert en een content creator met een fantastisch gevoel voor styling. In de podcasts neemt Marlou je mee in haar ondernemersavontuur, maar geeft ze ook tips voor meer rust en balans. Haar laatste podcast is helaas een heel verdrietige, want Marlou verloor na 24 weken zwangerschap haar dochtertje. Helaas gebeuren dit soort dingen ook…

Dit waren mijn favoriete podcasts. Luister jij ook weleens een podcast? Zo ja, welke kun je mij aanraden?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *