Home + Cadeautip | Dankzij Re-Cycle-Me maak je speelgoed van afval!

Cadeautip | Dankzij Re-Cycle-Me maak je speelgoed van afval!

Milan vindt knutselen bijna het leukste dat er is. Van de week maakte hij van keukenrollen en papier nog een soort computer. We hebben een grote knustelkast waarin van alles zit waar hij zich mee uit kan leven. En ja, dat betekent dat we ook heel veel keukenrollen, eierdoosjes etc. bewaren zodat hij er weer wat mee kan maken. Door de juf wordt overigens ook regelmatig gevraagd of we iets mee willen nemen dus dat komt dan mooi uit.

Ik denk dat ieder kind dat geknutsel wel heel leuk vindt, maar wij ouders vinden het dan wel fijn als ze iets maken waar ze ook nog mee kunnen spelen. Anders verdwijnen die knutsels naar verloop van tijd toch in de container hoor 😉

Re-Cycle-Me boxen!

Een aantal weken geleden zag ik ze al bij Xenos; de Re-Cycle-Me boxen. Dit zijn boxen in verschillende thema’s waarmee je duurzaam speelgoed maakt van afval! Niet alleen van de keuken- en toiletrollen en eierdoosjes, maar ook van lege flessen en pakken melk. Met iedere box kun je verschillende kunstprojecten maken.

Het afval krijgt eigenlijk een tweede leven. Jij hebt daardoor minder afval en je leert je kind(eren) op die manier bewust om te gaan met afval.

Op het filmpje hieronder zie je hoe deze er precies uit zien.

Dit is echt heel gaaf toch?! Ik ben er heel enthousiast over en Milan inmiddels ook. Maar wat zit er precies in de boxen?

  • Instructieboek
  • Stickers
  • Foam materiaal
  • gekleurd papier
  • Per box alles wat je nodig hebt om die knutsels te kunnen maken

Het enige wat je dus zelf toe moet voegen is bijvoorbeeld die lege fles, de keukenrol, eierdoos etc.

Deze Re-Cycle-Me boxen zijn te koop bij Xenos en Bol.com. De prijzen voor de gewone boxen variëren van €5,99 tot €8,99. Dat zijn nog eens leuke prijsjes voor cadeautjes, toch?

Re-Cycle-Me boxen voor feestjes en scholen!

Ik kan mij voorstellen dat je als leerkracht ook heel enthousiast wordt van deze boxen. Dit biedt toch weer nieuwe inspiratie. Daarom zijn er ook Re-Cycle-Me boxen voor scholen kinderdagverblijven. Hier zitten genoeg spullen in voor maar liefst 30 kinderen!

Of misschien geeft je zoon of dochter binnenkort een kinderfeestje en vier je dit thuis. Ook dan zijn er boxen speciaal voor kinderfeestjes!

Kortom, dit is een cadeau dat gegarandeerd in de smaak zal vallen en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Met de kerstvakantie en de koude weekenden in zicht, staan de Re-Cycle-Me boxen garant voor urenlang speelplezier.

Wat vind je van deze knustelboxen? Ik hoop dat je blij bent met deze tip, wij vinden het echt ontzettend leuk en gaan komend weekend ook weer lekker aan de slag!

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *