Home + Plannen voor het nieuwe jaar | Deze cursussen zou ik graag nog willen doen

Plannen voor het nieuwe jaar | Deze cursussen zou ik graag nog willen doen

Aan het begin van dit jaar zat ik boordevol plannen op werkgebied. Het was in die periode heel druk en ik was deels verantwoordelijk voor een groot project waar we echt naartoe leefden. Niet lang na de livegang van dat project kregen we te maken met het Coronavirus en vanaf dat moment stond alles in het teken van het virus. Ik werk voor een zorgorganisatie dus dat kon ook bijna niet anders. Veel dingen verdwenen even naar de achtergrond en op privégebied gebeurde er opeens ook van alles. We maakten verhuisplannen, iets wat we begin dit jaar nog zeker niet van plan waren. Inmiddels is er weer wat ruimte om vooruit te kijken en ben ik voorzichtig plannen aan het maken voor het nieuwe jaar. Ik zou graag wat cursussen op willen pakken en heb hier wel interesse in…

Door het vele thuiswerken tijdens de lockdown merkte ik dat ik steeds meer behoefte kreeg aan een eigen werkplek en dat gold ook voor Milan. Een ruimere kamer met een bureau én een speelruimte werd steeds meer een must in plaats van alleen de speelruimte zoals nu het geval is.

Inmiddels weten we dat die ruimte er gaat komen en dat geeft ook weer wat ruimte in mijn hoofd hoe suf dat misschien klinkt. Ruimte om weer wat projectjes op te pakken en mijzelf meer te ontwikkelen voor zowel mijn werk als voor Mamablogger. Een volledige opleiding is voor mij momenteel niet haalbaar gezien tijdsinvestering. Korte trainingen en cursussen zijn wat gemakkelijker in te plannen.

Schrijven voor social media

Eigenlijk doe ik nu maar wat, al weet ik inmiddels wel welk soort teksten werken op de verschillende social media kanalen. Toch zou ik daar meer over willen leren net als het opbouwen van een goede contentkalender voor het hele jaar. Tijdens deze training leer je efficiënt teksten te schrijven en leer je de juiste tone of voice te vinden voor verschillende teksten. Dit is een training van een dag en deze zag ik op de website van Frank Watching.

Copywriting

Schrijven is schrappen wordt wel gezegd en daar heb ik weleens moeite mee ?. Ik schrijf vaak zoals ik praat met een hoop ‘ook’  en ‘wel’. Dat moet eruit haha. Ik let er heel erg op, maar wil dat verder professionaliseren. Dit is een cursus van de NHA, iemand daar ervaring mee?

Contentmapping

Ik schrijf dagelijks een blog én soms zelfs meer dan één. Die staan dan ongeveer een week op de homepage van Mamablogger en daarna verdwijnen ze steeds verder het archief in. Sommigen blijven het goed doen op Google, maar voor het merendeel geldt dat de levensduur toch wat kort is. Jammer, want je steekt er best wat tijd in. Daarom wil ik graag de training ‘Contentmapping’ volgen. Hiermee leer je de effectiviteit, de levensduur en het bereik van je boodschap te vergroten en dat wil ik natuurlijk wel!

Instabranding

Een van de cursussen die ik wil volgen is een Instabranding training. Ik wil groeien op Instagram, maar het gaat moeizaam. Ik vond het lastig mijzelf meer te laten zien en ben niet zo van de filmpjes en dansjes (dat is geen mening overigens, maar ik zie het mijzelf gewoon niet zo snel doen ☺️). Inmiddels heb ik mooie foto’s van mijzelf laten maken en durf ik mijzelf steeds vaker te laten zien. Ook probeer ik iedere ochtend vroeg een foto te plaatsen. Het blijft toch lastig voor mij en daarom zou ik er meer over willen leren.

Smartphone fotografie

Ik heb inmiddels een telefoon met een betere camera, weet mijn weg te vinden in Lightroom, heb presets aangeschaft en heb er een boek over gelezen: ik heb het over smartphone fotografie en wat vind ik dat leuk! Ik wil leren nog mooiere foto’s te maken en ik zou graag nog meer willen leren over flatlay fotografie. Als we verhuisd zijn wil ik deze sowieso gaan doen.

Plantraining

Als je al deze trainingen en cursussen wil gaan doen (of in ieder geval een aantal) moet je goed kunnen plannen haha. Ik merk dat ik eindeloze to do lijstjes schrijf en ik schrijf iedere week braaf in mijn planner, maar toch komen die to do lijstjes zelden helemaal af. Ik word afgeleid, heb er geen zin in of ik ben niet gefocust genoeg. Ik wil daarom beter leren plannen en leren meer gefocust te werken.

Nou, er is genoeg werk aan de winkel! Ben jij al aan het nadenken over komend jaar en voorzichtig plannen aan het maken? Zo ja, wat zou jij graag willen doen? Laat het me weten in de comments hieronder.

[shopr_shopthepost collection=”planners-en-agendas” size=”large”]

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *