Home + Birthday Boys | Een kinderverjaardag vieren in Coronatijd, ik vind het lastig…

Birthday Boys | Een kinderverjaardag vieren in Coronatijd, ik vind het lastig…

Over iets minder dan een maand wordt Milan 10 en Floris 3. Normaal vieren wij een kinderverjaardag uitgebreid, nodigen we familie, vrienden en buren uit en staat het hele huis op zijn kop. Heerlijk vind ik dat en de jongens helemaal, die genieten er zo ontzettend van. Dit jaar is dat anders en moeten we de visite gaan plannen. Juist dat laatste vind ik lastig. Hoe gaan we deze kinderverjaardag in coronatijd vieren?

Plannen met een tijdsslot?

Omdat we maar zes volwassenen per keer uit mogen nodigen, moeten we gaan plannen met tijdssloten. Dat is op zich niet zo ingewikkeld, maar hoe doe je dat dan? Wie nodig je uit op welk tijdstip en hoe weet je dan of het diegene schikt op dat tijdstip? Wat ons goed en handig lijkt hoeft voor een ander natuurlijk niet zo te zijn.

Misschien maak ik het onnodig ingewikkeld, maar ik vraag het mij oprecht af en dat is waarom ik nog geen uitnodigingen heb verstuurd terwijl ik daar normaal wel vroeg mee ben.

Hoe doen anderen dat nu? Nodig je familie en vrienden apart uit? Zo ja, geef je ze dan een tijd vooraf? Ik denk dat wij voor die optie gaan. We sturen dit jaar geen kaartjes, maar appjes en geven een tijdvak op. Ons huis is ook niet zo groot, dus het mag niet te druk worden. We kunnen die 1,5 meter afstand anders niet borgen.

Met een beetje mazzel is het mooi weer en kunnen we de tuin in, onder de overkapping is het ook lekker toeven. Dan kunnen we in ieder geval de visite spreiden en wordt het wat gemakkelijker mensen uit te nodigen.

En dus ben ik benieuwd hoe jullie dit aanpakken? Maak ik het echt onnodig ingewikkeld en welke tips hebben jullie eventueel voor mij? Ik hoor ze dan graag in de comments hieronder. Dan kunnen we anders ouders met hetzelfde dilemma ook helpen.

We willen er voor de jongens een leuke dag van maken met de familie en vrienden die we het vaakst zien en het meest dichtbij staan. De rest komt later wel. Juist omdat Milan 10 wordt willen we er iets bijzonders van maken.

Dus, kom maar op met jullie tips! Dan gaan wij een onvergetelijke tiende verjaardag vieren voor Milan en een te gekke derde verjaardag voor Floris. Corona of niet, we maken er gewoon wat van!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Christine
  19 september 2020 / 07:34

  Dat Milan 20 wordt in de laatste alinea is natuurlijk 10 jaar ;), maar ik begrijp je dilemma.

  Afgelopen zomer vierde mijn schoonzusje haar veertigste verjaardag samen met de eerste verjaardag van haar zoontje. Memorabele mijlpalen die je het liefst met iedereen wilt vieren. Zelf werd ik in augustus dertig en mijn dochtertje twee, dus ook dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

  Mijn schoonzus had iedereen gevraagd wanneer het hem of haar, verdeeld over twee dagen schikte, is vervolgens gaan plannen en sommige mensen gaan vragen of ze toch niet op een ander dagdeel konden komen en had dus twee dagen, alle zes dagdelen het huis vol. Zelf hadden wij ervoor gekozen onze familie en vrienden zelf in te delen en ieder apart te vragen of maximaal twee stellen zonder kinderen bij elkaar uit te nodigen. Vervolgens bleek voor slechts twee mensen het door ons bedachte ’tijdsslot’ niet te schikken en hebben we nog twee weekenden erna een verjaardagsfeestje gehad.

  Beide opties kennen hun voor en nadelen. Mijn schoonzusje was in twee dagen klaar maar bekaf van al die visite in zo’n korte tijd (normaliter zit ook in één keer je huis vol maar ben je er vaak ook in één dag mee klaar en geen twee..) en wij hadden het dus over meer tijd verspreid waardoor we meer zaterdagen ‘kwijt’ waren (met name mijn man was bij de laatste zaterdag met verjaardagsvisite er een beetje klaar mee).

  De voordelen hóe dan ook van het noodgedwongen klein vieren is dat je iedereen veel meer spreekt.. anderzijds was je er ‘vroeger’ vaak in twee dagdelen of 1 hele dag wel ‘vanaf’ en dat was wel minder intensief..

  Hoe dan ook: een heerlijk vol huis is gewoon helaas verleden tijd, net als de zoete inval van: we zijn die dag jarig en kijk maar wanneer je komt.. je zult toch íets moeten kiezen (wil je je aan de maatregelen houden ;)). Succes met alle voorbereidingen!

  • Caro
   19 september 2020 / 08:06

   We hadden ons feest alle vier de verjaardagen gepland op 6 juni dit jaar. Dit verzet naar 4 oktober, we vieren het in een horeca gelegenheid. Heb iedereen een email gestuurd met uitnodiging en of ze zich willen aanmelden. We hebben er bijgezet tussen 10.00 en 16.00 naar aanleiding van de aanmeldingen kijken wie wanneer komt. In de ochtend van 10.00 tot 12.00, daarna lunch met alleen familie. En nog een middag blok, de mensen die verder weg wonen pakken we daarin mee. Ik denk dat we het zo goed georganiseerd hebben. En volgende jaar eens een keer geen groot feest.

 2. Prscll
  19 september 2020 / 07:57

  Mijn zoontje werd een week geleden 4 jaar en dus zijn verjaardag gevierd. Wij hebben groepjes gemaakt met mensen die elkaar gewoon vaak in het dagelijks leven zien. Zoals mijn schoonmoeder en schoonzus op 1 tijdslot. Wij hebben voor iedereen een tijdslot gemaakt van 2 uur dus tussen 10 en 12 en ga zo verder. Werkte heel goed en iedereen is gekomen op de tijd die ik heb aangegeven. Niet te ingewikkeld maken iedereen weet dat het coronatijd is en de meeste houden er echt rekening mee vooral als het om een kinder verjaardag gaat. Wij hebben bewust ook geen taart gedaan maar we hebben alles zelf gebakken. Cupcakes, brownie’s e.d.

  Hij heeft een onwijs leuke dag gehad ook al was het anders… meer quality time met de visite en hij had de hele dag mensen op visite. Geslaagd feestje was het. Veel plezier alvast en maak het je niet te lastig maar wel op tijd zijn met uitnodigen 🙂

 3. Sandra
  19 september 2020 / 08:12

  Ik zit er ook mee in januari.. ze vieren het ook altijd samen. Ja mijn Fam moet die dag bijna 240 km rijden. Dus ja voor twee uurtjes vind ik dat best vervelend maar ik kan ze moeilijk in de tuin zetten. Moet ook zeggen dat we dit jaar een stuk minder verjaardagen hebben. Door Corona. Dus misschien alleen opa’s en oma en tante en oom en hele goede vrienden. Maar we hebben nog ff

 4. ...
  19 september 2020 / 08:20

  Wij hebben besloten om van 3 kinderen de verjaardag samen te vieren ( okt, nov, dec jarig)
  We hebben dus een weekend in nov gepland om dit te doen . En maken er echt een feest weekend van!
  Zaterdag middag komen er mensen
  Dan hebben we zondag ochten van 10 tot half 1 mensen uitgenodigt van 1 tot 3 en van half 4 tot 6 uur. Ik maak me er niet zo druk om, de kinderen al helemaal niet, die vinden het super leuk samen te vieren en het hele weekend feest

 5. Joyce
  20 september 2020 / 09:24

  Hoi Mariska!
  Ik snap je dilemma helemaal! Ik was woensdag 16 september jarig en Sven wordt op vrijdag 25 september 3 jaar. Ik vond het erg moeilijk. Vieren het dit jaar wel of niet en hoe dan? Wij hebben besloten om het zaterdag en een deel van de zondag te vieren. Zaterdagochtend komen de oma’s en opa, mijn zusje en theo’s broertje. Dan gaan we de taart aansnijden. In de middag hebben we het andere deel van de fam uitgenodigd. Gelukkig past dat net met 6 volwassenen. Zondagochtend hebben we nog wat vrienden uitgenodigd. Dus we hebben gekozen voor telkens een dagdeel met 6 volwassenen. Ik heb geen kaartjes gestuurd maar gewoon en leuke digitale kaart met de tijden via de app. Gelukkig gereageerde iedereen enthousiast en lieten ze ook weten of ze kwamen of niet. Hierdoor hebben wij een goed beeld van de dag. Het is even een druk weekend, maar Sven vind het zo leuk dus daar doen we het voor. Tevens kan je op deze manier nog goed 1.5 m afstand houden van elkaar. Het zou mooi zijn als het weer ook een beetje mee zit, want dan kunnen we de tuin ook gebruiken en dan moet het vast goedkomen met de afstand.