Home + After Corona | Als alles weer zou mogen, dan zouden wij…

After Corona | Als alles weer zou mogen, dan zouden wij…

Stel nou dat Corona geen issue meer zou zijn en alles weer zou mogen zoals we gewend zijn. Wat zou dan het eerste zijn wat je zou gaan doen? Dit is ons lijstje met dingen die wij zouden doen als alles weer zou mogen…

Naar een concert gaan

We hadden dit jaar voor ons doen best veel concerten gepland staan, maar we zijn alleen naar De Vrienden van Amstel Live geweest. Als we toen wisten wat we nu weten hadden we nog een tandje harder gedanst haha. Verder zouden we nog met Milan naar Snollebollekes gaan én Pat en ik hadden kaarten voor Snelle. Die laatste twee gingen natuurlijk niet door en daar baalden we stiekem best van. Als het weer mag, gaan we dus weer fijn naar concerten, ook met de kinderen, en vieren we weer feestjes.

Uit eten

Missen jullie de horeca ook zo? Wij wel! Al is het maar om een warme chocolademelk te drinken na het wandelen. Het was zo vanzelfsprekend en nu merk je pas dat niets vanzelfsprekend is. Daarom zouden we graag weer eens uit eten willen als dat weer mag. Lekker een terrasje pakken, even borrelen of gewoon wat drinken. We missen het echt!

Lekker de stad in zonder ergens bij na te denken

We hoefden niet altijd wat te kopen, maar we vonden het zo gezellig om met zijn viertjes de stad in te gaan voor boodschapjes of om gewoon rond te kijken. Lekker kneuterig over de markt struinen, heerlijk! Ook dat leek zo vanzelfsprekend en het is lang geleden dat we met zijn viertjes in de stad waren.

Een hand geven, je familie een knuffel geven

De meest belangrijke: iemand een hand geven uit beleefdheid, je moeder een knuffel geven. Het kan al maanden niet meer en dat voelt toch heel erg raar. Het voelt alsof er een bepaalde afstand is, terwijl die er helemaal niet is. Na corona is dat het eerste dat ik zou doen.

Verjaardagen en feestdagen vieren zonder erbij na te hoeven denken

Ik vond het vieren van een corona verjaardag eigenlijk best relaxt, maar wat zou het toch fijn zijn deze weer gewoon te kunnen vieren zonder dat daar een hele planning voor moet worden gemaakt. Datzelfde geldt voor de feestdagen. We zijn niet met de familie bij elkaar, ik kan niet naar de kerk op kerstavond etc. Wat zou het toch fijn zijn als dit allemaal weer kan.

Verder zijn er eigenlijk vrij weinig dingen die we echt missen. Het zit hem denk ik vooral in die vanzelfsprekendheid die er altijd was en nu niet meer. Het blijft een raar gevoel waar we hopelijk niet lang meer aan hoeven te wennen.

Wat zou jij als eerste doen als alles weer voorbij is? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 4 december 2020 / 08:12

  Reizen en op vakantie gaan. Naar mijn schoonouders in Azie gaan.

 2. Deborah
  4 december 2020 / 08:12

  Voor mij ging dit jaar niet door o.a.:
  Snollebollekes, foute party Q-music, 1/4 marathon Rotterdam, weekendje Madrid, rondreis Amerika. En komend jaar hebben we de wintersport gecanceld. Verder hebben we vrienden in België wonen die we nu al een jaar niet gezien hebben?. En natuurlijk vrienden niet meer in groot verband zien, geen grote familiefeesten meer. En noem allemaal maar op.

  Wat zou ik bovenstaande allemaal graag weer willen doen! Vooral de rondreis Amerika. Daar hadden we zo naar uitgekeken. Horeca mis ik ook ontzettend, want wat deden wij dat ook graag! Ik weet dat alles luxe problemen zijn en natuurlijk ben ik dankbaar voor wat we wel hebben en wel kunnen doen. Hier proberen we nu ook zeker gebruik van te maken. Maar het lastige vind ik het ‘Wat hadden we allemaal nog willen doen voor we aan kinderen zouden willen beginnen’. Want je weet niet wanneer er weer dingen mogelijk zijn.

 3. Nancy
  4 december 2020 / 09:08

  Op reis gaan en de wereld ontdekken! Geef mij die spuit nu en ik ben weg! 4 vakanties dit jaar gecanceld en ook de theaterdingen inderdaad. Knuffelen doe ik gewoon en bij de ouderen in mijn familie met mondkapje. Uit eten deed ik ook graag maar mis ik niet zo eigenlijk, af en toe naar een hotel en daar eten (blijft bijzonder dat dat wel kan) en lekker veel koken thuis en vrienden uitnodigen. Ben er ook echt klaar mee maar dat komt echt door alle tegenstrijdige berichten! Maar we blijven sterk en gaan nog ff door!