Home + Lifestyle | Deze nieuwe stappen hoop ik in 2021 te gaan zetten

Lifestyle | Deze nieuwe stappen hoop ik in 2021 te gaan zetten

Afgelopen week deelde ik onze spaardoelen voor 2021 en blikte ik terug op de 20 mooiste momenten van 2020. Nu is het tijd om op persoonlijk vlak vooruit te blikken. Normaal doe ik dat door middel van het delen van mijn doelen. Dit jaar wil ik dat anders doen, want het zijn maar losstaande doelen. Ik wil het nu eigenlijk hebben over de weg er naartoe. Welke nieuwe stappen ga ik zetten?

Waarom wil ik nieuwe stappen zetten in 2021?

Natuurlijk heb ik doelen, maar het zijn er voor komend jaar niet veel voor de verandering ☺️. 2020 was een bewogen jaar en komend jaar snak ik vooral naar rust. Leuke dingen doen, lekker buiten zijn, genieten en tussendoor hard werken. Het hoeft niet groots en meeslepend en als ik heel eerlijk ben zou het fijn zijn als er ook niet veel zou veranderen. We hebben dit jaar wel genoeg veranderingen meegemaakt haha.

Maar wat kan ik dan wel doen? Ik wil namelijk iets beter voor mijzelf gaan zorgen. Ik heb de laatste tijd steeds vaker hoofdpijn, ben moe en vergeet zo nu en dan ook weleens wat. Dingen die ik voorheen dus nooit zou vergeten. Voor nu wijt ik dat aan de drukte en het feit dat ik bijna hele dagen achter de computer zit. Van 9.00 tot 17.00 uur voor mijn werk en ’s avonds en in de weekenden voor Mamablogger. En Netflix natuurlijk ?.

Daarom wil ik vaker naar buiten, meer bewegen en genieten van de rust en vrijheid.

Wat gaan we daaraan doen?

Ik hoorde laatste een podcast over dat succesvolle mensen een bepaalde ochtendroutine hebben waarin ze sporten, mediteren of wandelen. Leuk, dacht ik, maar wat nu als je kinderen hebt en om 9.00 uur op kantoor moet verschijnen? Dat gaat hem voor mij dus niet worden, want Patrick is ’s morgens ook al weg. Ik heb wel een ochtendroutine, maar die is niet ontspannen haha. Toch kan ik het wel proberen op een ander tijdstip. Na een drukke dag neerploffen op de bank klinkt heerlijk en dat is het ook, maar ik zou ook even een blokje om kunnen gaan en daarna nog even kunnen zitten. Patrick vindt dat prima, maar weet je wat mij tegenhoudt? Schuldgevoel. Ik ben al zoveel weg, dan zou ik nog vaker weg zijn… Ik vind dat maar lastig en moet daar stappen in gaan zetten.

In die podcast zaten overigens ook goede tips zoals meer stilstaan bij waar je dankbaar voor bent en ’s morgens niet meteen naar je telefoon grijpen. Kijk, daar kan ik wel wat mee! Ik moet sowieso mijn schermtijd drastisch omlaag brengen dus dat zou zeker helpen.

Concreet betekent dat…

 • Dat ik ’s morgens niet meteen naar mijn telefoon ga grijpen
 • Ik iedere dag even stilsta bij hoe mijn dag is geweest
 • Ik meer naar buiten zal gaan
 • Ik meer zal gaan bewegen
 • Ik meer stil moet staan bij wat we hebben en daar bewust dankbaar voor zijn

Welke stappen ga jij voor jezelf zetten in 2021?

liefs

Mooi en gezondMooi en gezond

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Femke
  19 december 2020 / 19:35

  Mooie doelen! Mag ik vragen welke podcast je geluisterd hebt? Je verhaal is erg herkenbaar.

  • Marisca
   Auteur
   20 december 2020 / 08:26

   Ja, tuurlijk, dat is de podcast FLOW van Marlou Volkerink.