Home + Deze hobby’s had ik vroeger en welke zou ik nu willen doen met de kinderen?

Deze hobby’s had ik vroeger en welke zou ik nu willen doen met de kinderen?

Vroeger was ik ontzettend creatief en ik verveelde mij nooit. Ik was altijd wel iets aan het knutselen, aan het tekenen of aan het schrijven. Ik had heel veel hobby’s die ik vervolgens allemaal heb laten versloffen toen ik ouder werd. Jarenlang schreef ik amper, laat staan dat iets knutselde. Weer wat jaren verder begon ik weer te schrijven. Dit keer op mijn blog en niet lang daarna begon ik weer te knutselen dankzij deze blog. Ik kreeg er weer plezier in en realiseerde mij dat ik het eigenlijk best had gemist.

Welke hobby’s had ik vroeger?

Tekenen en schilderen

Je zou het nu echt niet meer zeggen, maar ik kon vroeger behoorlijk goed tekenen. Ik vond het geweldig en kon uren naast mijn opa zitten die plateelschilder was. Hij gaf mij tips en leerde mij beter tekenen. Ik kon urenlang tekeningen maken, maar vond het bijvoorbeeld ook heel leuk om kaarten te maken. Zo heb ik heel veel kerstkaarten getekend.

En als je van tekenen houdt, dan is schilderen natuurlijk ook een feest. Althans, dat vond ik wel. Ik kan mij nog herinneren dat mijn opa altijd wel wat plateel had wat beschadigd was. Ongebakken dus dan mocht ik die beschilderen. Ik heb heel wat potjes en vaasjes beschilderd. Wat zou het leuk zijn dat nog met de jongens te kunnen doen.

En kun jij je ‘schilderen op nummer’ nog herinneren? Toen ik jong was kwam dat in en ik vond het geweldig. De schilderijtjes die ik maakte hing ik vervolgens op mijn kamer of gaf ik aan vriendinnetjes. Ik dacht eigenlijk dat het niet meer bestond, maar het bestaat dus nog wel! Er zijn nu twee varianten waaronder ‘schilderen op nummer kind‘. De prints zijn tegenwoordig veel mooier dan nu, dus als je kind nu wat maakt is het echt een aanwinst voor op de kinderkamer!

Dit zijn wel even andere prints dan vroeger hè? Ik vind dit dus echt supergaaf! Het lijkt mij een leuke activiteit om te doen in de herfstvakantie met de kinderen. Nu is er een tweede variant en die is voor volwassenen. ‘Schilderen op nummer volwassenen‘ heet dit en dan ga ik natuurlijk voor deze twee:

Schrijven

Ik had echter nog meer hobby’s. Zo schreef ik heel graag verhaaltjes. Ik had een blanco boekje met een harde kaft waar ik hele verhaaltjes in schreef over Maartje en haar zusje Chris. Vond ik toen te gekke namen haha. Ik schreef dat hele boekje vol en schreef later verhaaltjes op mijn typemachine. Ik ben blij dat ik het schrijven weer op heb kunnen pakken door te gaan bloggen. Ik hoop dat één van de kinderen dit later ook leuk vindt, wie weet kunnen we dan samen nog eens schrijven.

Lezen

Nog steeds een grote hobby, maar ik heb er nu minder tijd voor. Althans, ik gun mijzelf minder tijd ervoor. Ik had een hele boekenkast vol kinderboeken en had ze zelfs genummerd. Als ik dan een boek aan iemand uitleende schreef ik dat op in een map (ik was ook gek op mappen trouwens) en dan wist ik precies welk nummer bij welke titel hoorde en wie dat boek had. Ik was toen al behoorlijk precies haha.

Nu lees ik vooral Floris voor omdat Milan al kan lezen, maar ik merk dat Milan nu helaas minder interesse heeft in lezen en dat schermpjes veel interessanter zijn.

Mijn stenen verzameling

Oké, het klinkt misschien heel suf, maar ik verzamelde vroeger stenen. Geen gewone, maar kristallen, tijgerogen, pyriet, de hele mikmak. Zodra ik mijn zakgeld kreeg fietste ik naar de ‘stenen winkel’ hier in Gouda (die trouwens nog steeds bestaat) en kocht ik voor vijf gulden weer een steen. Ik heb ze helaas niet meer, maar zou het onwijs leuk vinden als één van de jongens hier ook interesse in zou hebben. Ik heb zelfs nog een boek over fossielen van mijn opa waar hij nog wat voor mij in heeft geschreven. Ik hoop deze ooit te geven aan één van de jongens.

Welke hobby’s had jij vroeger en welke zou je nog eens willen doen met je kind(eren)? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *