Home + Achter de schermen | Bloggen in deze gekke en rustige periode

Achter de schermen | Bloggen in deze gekke en rustige periode

Dat we in een rare, onwerkelijke tijd leven heb ik misschien al 100 keer gezegd en is inmiddels goed tot iedereen doorgedrongen. Het is overal te merken, zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Ik werk bijvoorbeeld thuis omdat we zo min mogelijk mensen op kantoor willen hebben en dat is heel gek. Opeens is er een afstand tussen mij en mijn collega’s die er eerder nooit was. Het is lastig uitleggen hoe dat voelt en wat dat met je doet. Ook voor Mamablogger is het een rare periode. Dit is normaal gesproken de tijd dat alles weer aan begint te trekken. Pasen staat voor de deur, net als Koningsdag en de meivakantie en de nieuwe collecties druppelen de (web)winkels in. Dit staat normaal garant voor een volle mailbox die nu opvallend rustig is. Waarom zou je dan überhaupt doorgaan met bloggen? Is het niet beter om even te stoppen en je te concentreren op andere dingen?

“Dip” in de bezoekersaantallen, doorgaan met bloggen?

Ik vind van niet! Het is dan wel een flink stuk rustiger, maar dit is voor mij ook het moment om mijn blog eens goed onder de loep te nemen.

Vorige week had ik een flinke dip in de bezoekersaantallen en dat deed mij veel meer dan ik toe zou willen geven. Tegelijkertijd is die dip prima te verklaren. Zo brak ik vorige maand een record en bereikte ik bijna 65.000 unieke bezoekers. Fantastisch, maar die bezoekersaantallen zijn voor mij niet normaal. Normaal zijn het er rond de 50.000 dus het is logisch dat het nu weer stabiliseert. Daarnaast hebben mensen nu wel wat anders aan hun hoofd: thuis werken, het geven van thuisonderwijs en alles wat daarbij komt kijken. Dan begrijp ik heel goed dat je hoofd totaal niet staat naar een blog over buggy’s. Je kunt dus niet echt over een dip spreken, maar ik had deze aantallen ook zo graag vast willen houden.

En dus nam ik mijn blog onder de loep, paste ik wat dingetjes aan en besloot ik gewoon door te gaan met bloggen. Er komt namelijk een tijd dat het weer beter zal gaan.

Nieuwe header en banners

Ik heb afgelopen weekend een nieuwe header gemaakt, heb wat nieuwe banners gemaakt, de media kit is geüpdatet, de uitgelichte blogs zijn aangepast en ondertussen blijf ik iedere dag lekker bloggen. Over het Coronavirus (geen nieuwsberichten, maar wel persoonlijke blogs) en over dingen die er totaal niets mee te maken hebben. Zo blijft Mamablogger lekker doorgaan en als dit straks voorbij is, staat er een blog met veel verse content die klaar is voor de zomer.

Zelf geknutseld. Misschien niet heel professioneel, maar wel vrolijk. 

Foto’s maken

In de afgelopen periode heb ik heel veel foto’s van mijzelf en sfeerfoto’s laten maken door een professionele fotograaf. Eerst een sessie binnen en daarna een sessie buiten. Inmiddels heb ik ruim 300 foto’s die ik kan gebruiken voor in blogs, maar ook voor mijn Instagram account. Deze foto’s zijn gemaakt door Sandra Zeilstra (geen spon, maar ik wilde haar echt noemen, want de foto’s zijn fantastisch). Je kunt nu geen foto’s laten maken in een fotostudio, maar je kunt misschien al wel een afspraak maken voor de zomer of buiten foto’s laten maken. Bijvoorbeeld in de tuin of in de straat. Als het rustig is, jullie beiden geen klachten hebben (ook gezinsleden niet) én jullie 1,5 meter afstand houden kan het wellicht wel, maar dan alleen als er echt niemand is. En als het nu niet kan, kan het wel over een tijdje.

In ieder geval kan ik weer vooruit met een flink aantal foto’s en ook deze zijn inmiddels verwerkt in de sidebar, de media kit en andere pagina’s en blogposts. Ook weer om de blog op te frissen. In het najaar laat ik zeker weer nieuwe foto’s maken voor de herfst en de feestdagen. En Sandra kan ik van harte aanbevelen!

Deze periode biedt kansen

Deze periode biedt echt wel kansen. Je verdient nu wellicht niet veel, maar ik ben ervan overtuigd dat doorgaan met bloggen en het opfrissen van je blog straks zijn vruchten afwerpt.

Ben jij blogger? Hoe doe jij dat dan in deze tijd? Ga je door met bloggen en zo ja, gebruik je deze tijd dan ook om je blog een update te geven? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Bianca
  26 maart 2020 / 18:26

  Ik ben heel blij dat je door blogt. Ik werk gewoon en vind het lezen van blogs heerlijke ontspanning. Dus bedankt!

 2. MarjonS
  27 maart 2020 / 22:35

  Ik lees nog trouw elke dag blogs, ontspanning.
  Maar heel eerlijk, vorige week ook minder. Dat kwam omdat ik bij heel veel bloggers hetzelfde tegen kwam, tips, thuiswerken etc, dag structuur. Begrijpelijk dat iedereen daarop wil insteken maar voor lezers “hetzelfde”.
  Daarom leuk dat ik bij jou ook andere dingen kon lezen zoals je Blog van Nieuwe kleding.

  Slim om nu achter de schermen aan je blog te werken.