Home + 4x “Coronaproof” traktaties en cadeautjes, ook voor de juf of meester!

4x “Coronaproof” traktaties en cadeautjes, ook voor de juf of meester!

Nu de kinderen weer gedeeltelijk naar school mogen, lees ik dat er veel vragen zijn rondom traktaties en scholen hanteren allemaal hun eigen beleid daarin. Op de ene school mag het “gewoon”, bij de ander alleen onder bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld voorverpakt) en op de andere school mag het helemaal niet. Dat laatste is bij Milan op school het geval. Persoonlijk vind ik dat heel erg jammer, maar dat heeft denk ik meer te maken met het feit dat ik het zelf zo leuk vind om traktaties te maken ☺️. Zit jouw kind op een school (of opvang of peuterspeelzaal) waar hij of zij wel mag trakteren? Dan heb ik leuke inspiratie voor je met low budget spulletjes! Alles is van tevoren klaar te maken zodat het daarna niet meer aangeraakt hoeft te worden door een volwassene.

Traktatie #1 | De badeendjes van Action

Bij Action vond ik laatst een grote zak met maar liefst 50 badeendjes. Deze zak kostte maar €3,99 en heeft hier al voor heel wat speelplezier gezorgd. Afgelopen weekend deed ik er een paar in een teiltje water in de tuin. Succes gegarandeerd 🙂 Aangezien er 50 in de zak zitten kun je er verschillende bestemmingen voor verzinnen waaronder traktaties. Dit idee is heel simpel, dit heb je ervoor nodig:

 • De zak met 50 badeendjes van Action €3,99;
 • Wenskaartenzakjes van Wibra €1,-;
 • Doosjes rozijntjes of doosjes gedroogde abrikoosjes van Etos;
 • Confetti;
 • Plakband;
 • Eventueel lint, hoeft niet.

Het principe is heel simpel. Ik plakte een doosje gedroogde abrikoosjes (Floris vindt ze heerlijk) onder het badeendje door een plakbandje op te rollen en tussen het eendje en doosje te plakken. Vervolgens deed ik deze voorzichtig in het wenskaartenzakje en strooide ik er wat confetti in. Ik plakje het zakje dicht en deed er nog een lintje omheen. Dat laatste hoeft niet, maar ik vond het er wel feestelijk uitzien. En klaar is je traktatie!

Je kunt de eendjes ook nog een lintje omknopen als je dat leuk vindt, je kunt er alle kanten mee op. Dit is een superleuke traktatie voor op de opvang of peuterspeelzaal, maar ook wanneer er een broertje of zusje is geboren. Strooi er dan blauwe of roze confetti in.

Traktatie #2 | De ijsjes zandvormpjes van HEMA

Deze kleurrijke zandvormpjes vond ik bij HEMA. Er zitten vier ijsjes en een ijslepel in één set en een set kost maar €2,-. Ik heb deze open geknipt en er vervolgens vier ijsjes van gemaakt. Verder heb je het volgende nodig:

 • Wenskaartenzakjes €1,- bij Wibra;
 • Confetti (deze kocht ik bij HEMA);
 • Doosjes rozijnen of gedroogde abrikoosjes (Etos).

Eigenlijk doe je hier hetzelfde als voor de traktaties met de eendjes: je doet de ijsjes in de zakjes, stopt er een doosje bij en strooit er wat confetti in. De ijsjes passen precies in de zakjes waarna je het zakje dicht kan plakken.

Dit is toch superleuk?! Je vindt de ijsjes zandvormpjes hier.

Traktatie #3 | De juf of meester even opfleuren

Wist je dat Pickwick nu heel leuke theezakjes heeft met een boodschap? Deze lijn heet ‘Even’ en bestaat uit vier verschillende blends: even bijkomen, even verwennen, even ontspannen en even opfleuren. Deze doosjes zijn gewoon te koop in de supermarkt. Een doosje kost €1,65 en er zitten 15 zakjes in.

Daarnaast kocht ik bij de supermarkt een doosje met 22 mini Tony Chocolonely’s. Dit doosje is wel wat duurder en kostte bij d Coop €5,99. Als je dat omrekent is dat €0,27 per chocolaatje.

Voor deze traktatie deed ik twee theezakjes en twee chocolaatjes in een wenskaartenzakje en deed ik er weer wat confetti in (sorry, ik word gewoon heel erg blij van confetti ☺️). En dat ziet er dan zo uit:

Het handige aan deze traktatie is dat je de inhoud mee kunt nemen of bestellen met de boodschappen.

Voor iemand anders…

Tegelijkertijd zijn dit ook leuke, kleine cadeautjes om bij je moeder, oma, vriendin of buurvrouw door de bus te gooien. Of leg het bij je collega op haar bureau. Klein gebaar, maar ik weet zeker dat je diegene er heel erg blij mee maakt.

Traktatie #4 | Een reep chocolade voor de eigen juf of meester

Wil je de eigen juf of meester van je kind wat extra’s geven in deze gekke periode? Koop dan een grote reep Tony Chocolonely en maak er wat feestelijks van zoals dit:

Ik maakte dit voor een collega die vandaag afscheid neemt en ik weet dat zij gek is op pure chocolade. Ik deed er nog twee mini’s Bijls stopte het weer in een zakje met confetti en bond er een touwtje omheen. Na het maken van deze foto heb ik er nog een klein kaartje aan gedaan. Zeeman heeft trouwen heel leuke kleine kaartjes met envelopjes.

Altijd cadeautjes in huis

Ik heb de mini chocolaatjes en theezakjes in de knutselkast gedaan zodat ik de komende periode heel snel een cadeautje kan maken. De zakjes heb ik steevast in huis net als confetti en lint. Ook de badeendjes bewaar ik en ik haal binnenkort nog wel wat van de ijsjes zandvormpjes.

Je kunt deze cadeautjes ook langs brengen bij iemand die jarig is. De cadeautjes voor de volwassenen passen sowieso door de brievenbus.

Het is allemaal heel simpel, maar wel heel leuk om te geven en natuurlijk heel erg kleurrijk.

Wat vind jij van deze traktaties?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 15 mei 2020 / 11:34

  Wat een super leuke traktaties ! Vooral de badeendjes vind ik erg geslaagd.

 2. Beer
  3 september 2020 / 11:36

  jammer dat de traktaties uit plastic bestaan, dat is niet meer van deze tijd!

 3. Josje
  19 juni 2021 / 14:39

  Nu toch alweer een kwartier aan het rondstruinen op jouw site, erg leuk! Ik zocht naar ideeën voor een kadootje voor de juf maar ben ook al inspiratie op aan het doen voor het trakteren in september…. Maar even 1 vraagje, waar haal jij die grote confetti?

  • Marisca
   Auteur
   19 juni 2021 / 15:29

   Hoi Josje,

   Wat leuk, dankjewel! De grote confetti koop ik altijd bij Action.

   Groetjes,
   Marisca