Home + Mindgym voor kids | Boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ van Wouter de Jong

Mindgym voor kids | Boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ van Wouter de Jong

Wouter de Jong ken je misschien nog wel als Milan uit GTST. Grappig weetje, zo bedacht ik destijds de naam Milan. Mijn vader heette Miel en toen het personage Milan in de serie kwam bedacht ik mij dat als ik een zoon zou krijgen, deze Milan zou gaan heten. En zo geschiedde haha. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is Wouter de Jong een veelgevraagd spreker, trainer en consultant. Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer en nu ken je hem misschien wel van zijn succesvolle Mindgym boeken. Of als de man van actrice Elise Schaap. Dat kan natuurlijk ook 😉 De Mindgym boeken zijn enorm populair en nu is er dus een Mindgym voor kids: Superkrachten voor je hoofd. Inmiddels is dit boek verplichte kost voor onze Milan.

‘Superkrachten voor je hoofd’ | 15 skills waar je gelukkig van wordt

Milan is nogal een piekeraar. Hij wordt graag aardig gevonden en kan zich soms druk maken om dingen die dat echt niet waard zijn. Ik vind het belangrijk dat hij leert om positiever te denken. Dat ‘ie zich minder druk maakt om dingen die het niet waard zijn om je druk over te maken en dat hij leert negatieve gedachten om te zetten in positieve. Nu is het absoluut niet zo dat hij alleen maar negatief is, integendeel, maar hij kan er soms wel in blijven hangen. Logisch, want hij is nog maar 9 en overziet lang niet alles, maar maar hij kan wel leren wat positiever te denken. Ik ben van mening dat als hij dat nu leert, hij daar voor de rest van zijn leven profijt van heeft. Dus bestelde ik dit boek, nam het zelf even door en moet Milan iedere dag minimaal twee bladzijdes lezen. Ik doe het niet snel, maar dit boek is inmiddels verplichte kost hier in huis, omdat ik dit heel belangrijk vind.

Het boek bestaat uit 15 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk gaat over een bepaalde emotie: van verdriet tot daadkracht en van boosheid tot blijdschap. Het doel van dit boek is de sociale skills van kinderen te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

De inhoud van het boek

Om tot kinderen van Milans leeftijd (of laten we zeggen tussen de 9 en 14 jaar) door te dringen moet het boek wel uitnodigen om te lezen. Dat doet het zeker! Het boek begint al met de quote “Als je leven een game is, dan is je hoofd de controller”. Dat snappen kinderen van die leeftijd. Dat kunnen ze visualiseren en zo begrijpen ze wat de bedoeling is. Het hele boek staat vol met te gekke tekeningen en je vindt er geen grote lappen tekst. De tekst is opgeknipt in kleine blokjes en in combinatie met de tekeningen is het voor deze doelgroep heel erg behapbaar.

In ieder hoofdstuk staat experimenten en een hoofdstuk wordt afgesloten met een eindchallenge. In totaal zijn er dus 15 eindchallenges. aan het begin van het boek staat een contract. Als een kind alle 15 eindchallenges heeft gedaan, krijgt hij een eindprijs. Op het contract staan drie dingen waaruit gekozen kan worden als eindprijs. Ook is er een lege regel waar je kind een eigen wens op kan schrijven. Milan liet mij het contract tekenen en dacht het daarna nog even te kunnen wijzigen. Ik heb hem meteen maar uitgelegd dat dat zo niet werkt met contracten 😉

Iedere dag minimaal twee bladzijdes lezen

Milan is zelf heel enthousiast over dit boek, maar de tablet wint het toch vaak van het lezen. Daarom moet hij van ons iedere dag minimaal twee bladzijdes uit dit boek lezen. We maken er inmiddels een gezamenlijk moment van. We lezen het samen, ik leg nog wat dingen uit en de challenges en experimenten doen we samen. Door het samen te doen blijft het beter hangen en Milan vertelde van de week dat hij op school een tip uit het boek had toegepast. Welke dat precies is en waarom, blijft lekker tussen ons, maar het geeft aan dat wat er in dit boek staat wel blijft hangen bij kinderen.

Het is een grappig, leuk en vooral leerzaam boek wat eigenlijk op iedere school zou moeten liggen. Een superleuke cadeautip waar je kind ook echt wat aan heeft!

Je vindt het boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ onder andere op Bol.com.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *