Home + Hoe het huishouden is veranderd door corona, het vele thuiswerken en de verhuizing

Hoe het huishouden is veranderd door corona, het vele thuiswerken en de verhuizing

Als je aan de mensen om mij heen zou vragen wat mij typeert, dan zullen we hoogstwaarschijnlijk noemen dat ik alles heel strak plan. Ik werk met lijstjes, wil zoveel mogelijk doen op een dag en ben een echte regelaar. Niet alleen op het werk, maar vooral ook thuis omdat ik wil dat daar alles op rolletjes loopt. Ik ben die hysterische moeder die niets vergeet en negen van de tien keer het huis op orde heeft. Niet omdat ik pers iets wil bewijzen, maar omdat het mij rust geeft als dat lekker loopt, alles door kan gaan en het huis schoon is. Althans, ik hád dit allemaal op orde, want ik moet bekennen dat daar inmiddels wel verandering in is gekomen door de verhuizing, corona en het vele thuiswerken. En hoewel ik weet dat ik echt niet alles kan en zou moeten willen, baal ik daar stiekem toch behoorlijk van, want daardoor ben ik juist onrustig.

Vroeg weg, laat thuis…

Een van de grootste redenen dat het momenteel niet lekker loopt in het huishouden is dat ik minder thuis ben omdat we verder weg wonen. Eerder vertelde ik al dat de ochtenden nu chaos zijn en we een half uur eerder weg moeten van huis. Een half uur lijkt niet veel, maar inmiddels weet ik dat een half uur zoveel verschil kan maken! In een half uur tijd kan ik nog even snel een was wegvouwen en bijvoorbeeld even de wc- of bakkamer vloer doen. En de volgende dag kan ik weer wat anders oppakken etc. In ieder geval kan een half uur zeker het verschil maken om geen achterstanden op te bouwen.  Normaal liep ik op de feiten vooruit en nu loop ik achter de feiten aan…

We zijn vaker thuis dus meer rommel

Misschien is het jullie ook al opgevallen, maar als je vaker thuis bent wordt het ook eerder een rommeltje. We hebben meer afval dan voorheen, Floris strooit zijn speelgoed in het rond, we hebben meer vaat, meer was etc. Al die zooi moet ook weer worden opgeruimd haha. En ik wil van dit artikel juist geen lange klaagzang maken, maar ik word er soms best moedeloos van dat wanneer ik ein-de-lijk de bodem van de wasmand heb gezien, deze in de avond alweer bijna vol zit met handdoeken en kleding. Dat schiet natuurlijk niet op wat betreft het huishouden 😉

Wat gaan we nu anders doen met het huishouden?

In ons geval moet ik even doorbijten denk ik. Als de overdracht van ons huis is geweest, hoeven we daar ’s morgens niet meer heen. Milan heeft inmiddels een nieuwe fiets met versnellingen en ik wil dan een elektrische bakfiets kopen. We moeten dan alsnog ver fietsen, maar het gaat sneller dan de ingewikkelde route die we nu ’s morgens hebben. Met de fiets gaat alles ook een stuk sneller dan met de auto dus ik denk dat het best wat tijdwinst op zal leveren. Ook hebben we één keer in de twee weken een huishoudelijke hulp en doe ik wat ik kan, maar wat niet lukt, lukt nu even niet. We zijn net verhuisd, het oude huis is nog niet helemaal leeg, op het werk is het druk en ik kan maar één ding tegelijk. Ik kan mij daar steeds beter bij neerleggen.

Verder is dit sowieso een drukke periode en dat is in januari allemaal weer voorbij. Ik hoop daarom van harte dat we in januari wat meer rust zullen vinden. Alles is nu even anders, maar ik vertrouw erop dat dat ook zijn wel weer vindt.

Loopt het huishouden doen bij jullie nu ook anders of merk je geen verschil? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 28 november 2020 / 08:51

  Ik doe het huishouden wanneer het mij uitkomt. Ik heb wel een vast van boven naar beneden schema maar over het huishouden kan ik me echt niet druk maken🤐

 2. Sandra Timmermans
  28 november 2020 / 10:33

  Misschien domme vraag waarom elke dag naar het huis?? Ik zou het dan om de dag doen…

  • Marisca
   Auteur
   28 november 2020 / 12:36

   Nee hoor, geen domme vraag, maar daar staan de fietsen nog dus we zijn er sowieso dagelijks. Althans, doordeweeks, in de weekenden kunnen we dan wel overslaan natuurlijk.

 3. Nancy
  28 november 2020 / 11:12

  Sinds ik fulltime thuiswerk, is mijn huisje opgeruimder dan ooit, heerlijk! Ik laat de boodschappen thuisbezorgen, net als Hello Fresh. Elke ochtend na de douche doe ik de kleine dingetjes en ga ik aan het werk. Helpt vast dat er geen kids rondlopen of dat ik die moet wegbrengen. Waarom moet je naar het oude huis iedere dag? Fijn weekend!

  • Marisca
   Auteur
   28 november 2020 / 12:40

   Heerlijk! En geen kleine kinderen scheelt zeker 😅 De fietsen staan nog bij het oude huis omdat ik met deze fiets niet zo’n stuk kan fietsen 😊 dus we komen er dan sowieso. In de weekenden slaan we dan wel over hoor.

   • Nancy
    28 november 2020 / 21:42

    Aha, vandaar! Gauw de fietsen naar het nieuwe huis! En heerlijk jullie nu weekendje weg! 🍀