Home + Webshoptip | Hier shop je sensorische producten voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking

Webshoptip | Hier shop je sensorische producten voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking

Shoppen voor onze kinderen doe ik het liefst de hele dag. Het is dat mijn portemonnee daar anders over denkt, want anders zou ik altijd wel los kunnen gaan op kleding, te gek (houten) speelgoed, te gekke kinderkamer accessoires etc. Dat zijn echter de leuke dingen waar we vooral ook niet teveel bij na hoeven te denken. Maar wat nu als je op zoek bent naar de écht speciale producten die jouw kind ook daadwerkelijk ondersteunen? Stel dat je een kind hebt met bijvoorbeeld ADHD, autisme of hooggevoeligheid. Dan kun je heel veel baat hebben bij sensorische producten die kinderen met problemen in de prikkelverwerking ondersteunen. Ik heb dé webshop hiervoor voor je gevonden!

Een tijdje terug schreef ik over coachingskaarten voor kinderen. Zelf ben ik momenteel veel bezig met een positieve mindset en anders denken en daardoor werd ik getriggerd om hier ook eens naar te kijken voor kinderen. Ik had niet verwacht dat dit onderwerp zo aan zou slaan bij jullie, maar dat deed het wel en jullie kochten zelfs ook deze kaarten. Daardoor realiseerde ik mij dat er misschien wel meer behoefte is aan blogs over ondersteuning aan kinderen.

Zodoende kwam ik terecht bij Educadora. Dit is de praktijk van orthopedagoog Suzanne. Zij is gespecialiseerd in het werken met kinderen en hun ouders (en omgeving) met aandacht- en concentratieproblemen én prikkelverwerkingsproblemen. Samen met ouders zocht zij regelmatig naar producten die de prikkelverwerking van hun kinderen kon helpen. Uiteindelijk is zij zelf een webshop begonnen met deze producten. Eerst heel klein, maar later werd de webshop steeds verder uitgebreid met nieuwe producten.

Welke producten kun je vinden in de Educadora webshop?

Ik zei net al dat de webshop in de loop van de tijd steeds verder is uitgebreid. Nu vind je er niet alleen kauwsieraden, maar dus ook coachingskaarten, emotie dobbelstenen, een complimentenspel voor kinderen met ADHD, diverse boeken, balansborden, zintuigblokken en nog heel veel meer. Er zijn zelfs hulpmiddelen voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden.

Wat valt nog meer op?

Wat mij opviel aan de Educadora webshop was dat er voor alle soorten problematiek wel hulpmiddelen zijn om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Dat klinkt misschien een beetje als een schot voor open doel, maar ik kan het uitleggen. Ik heb ruim acht jaar lang met blinde en slechtziende ouderen gewerkt. Zij hadden een fysiek probleem welke meteen heel duidelijk was. Ze konden namelijk niet, of heel erg slecht, zien. Het leven gaat echter wel door. Daar zijn dus heel veel praktische hulpmiddelen voor op de markt. Zo was er een apparaat waar de post onder werd gelegd zodat deze voorgelezen kon worden, een horloge die de tijd voorlas, een apparaatje dat je om je kopje of glas heen deed en ging piepen als je genoeg in had geschonken etc.

Prikkelverwerkingsproblemen zijn niet meteen heel duidelijk. Je ziet het in ieder geval niet aan het gezicht van een kind. Dat maakt het voor buitenstaanders lastig het gedrag van een kind te begrijpen en als ouder zijnde wil je helemaal niet dat mensen je kind lastig of anders vinden. Je wilt je kind begeleiden omdat je je kind het zo gemakkelijk mogelijk wilt maken. Je wilt alleen maar jouw kind gelukkig zien. Ik vind het dus fantastisch dat al deze hulpmiddelen er zijn. Het helpt jouw kind emoties duidelijk te maken, het geeft jouw kind zelfvertrouwen en het helpt jouw kind beter om te gaan met alle prikkels die ze vandaag de dag te verwerken krijgen en dat zijn er nogal wat.

Van snoezelmaterialen tot uitdagen speelgoed en hulpmiddelen voor de motoriek. Je vindt het er allemaal dus het loont zeker de moeite om een kijkje te nemen in de webshop van Suzanne.

Jouw kind is niet lastig of anders, jouw kind is heel erg bijzonder en dat mag de hele wereld weten.

Zijn er hulpmiddelen die jij zelf hebt gebruikt voor jouw kind? Zo ja, welke zijn dat? Laat het me dan weten in de comments hieronder. Zo kun je andere ouders helpen met jullie ervaringen. Mocht je advies willen over een product uit de Educadora webshop, dan kun je een persoonlijk advies krijgen van Suzanne.

Educadora webshop

Bekijk enkele producten uit de Educadora webshop hieronder. Klik op het item om deze direct te shoppen.

[shopr_shopthepost collection=”educadora” size=”large” show_product_title=”yes”]

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *