Home + De leukste boeken van dit moment voor (werkende) moeders

De leukste boeken van dit moment voor (werkende) moeders

Toen we alleen Milan hadden had ik nooit zo’n behoefte aan me-time. Inmiddels is Floris er ook, ben ik 32 uur per week gaan werken én blog ik dagelijks voor Mamablogger. Soms komen er wel twee of drie artikelen per dag online en je begrijpt dat mijn week behoorlijk gevuld is. Maar dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt voor alle moeders. We hebben het gewoon enorm druk en snakken af en toe naar een leeg huis, niemand om ons heen en gewoon heel even niets behalve een kopje thee en een leuk en goed boek. Tenminste, ik vind het heerlijk om even niet op een schermpje te kijken, maar echt te lezen en bladzijdes om te kunnen slaan. Deze 5 boeken hebben te maken met persoonlijke ontwikkeling, groei op je werk en de ontwikkeling van je kinderen, maar zijn heerlijk om te lezen! Moet je al nadenken over wat er op jouw verlanglijstje komt te staan? Lees dan vooral even verder!

Boek #1 | ‘Nice girls don’t get the corner office’

Wie naar series als ‘Suits’ (aanrader!) kijkt, weet dat de corner office een behoorlijk ding is op de werkvloer. Als je een corner office hebt betekent dat dat je het hebt gemaakt op je werk. In Nederlands is dat bij bepaalde bedrijven ook zo. Er zitten echter teveel mannen in een corner office en het is een feit dat vrouwen nog steeds in de minderheid zijn als het gaat om topposities. Nu hoef je niet perse een corner office na te jagen, maar dit boek is een aanrader voor alle vrouwen die willen groeien in hun werk. Ik heb hem afgelopen woensdag gekocht en ben nu al fan.

In het boek staan praktijkvoorbeelden, coachingstips en concrete zinnen over hoe je iets beter niet kunt zeggen en hoe je het dan wel moet zeggen. Een voorbeeld;

Verander dit:

‘Ik denk niet dat ik geschikt ben voor deze baan – ik heb niet alle kwalificaties.’

In dit:

‘Het is waar dat ik niet álle kwalificaties heb, maar ik ben wel geschikt omdat ik zoveel praktijkervaring heb.’

Hiermee slaat dit boek de spijker op zijn kop. Wij vrouwen zijn geneigd om de schuld bij onszelf neer te leggen als er wat fout gaat op het werk. We willen tot in den treuren de waarheid vertellen. Daarmee zegt dit boek niet wat we moeten liegen, integendeel, maar mannen zijn veel objectiever en betrekken het niet op zichzelf als er wat fout gaat.

Nogmaals, dit boek is echt een aanrader!

Boek #2 | Power Mom

Dit boek heb ik bijna in één ruk uitgelezen terwijl ik lekker in bad lag. In de intro vertelde ik al dat we het allemaal zo ontzettend druk hebben. We moeten werken, voor de kinderen zorgen, een goede vrouw/vriendin/dochter etc. zijn, het huis moet niet alleen netjes zijn, maar het moet er ook nog leuk uitzien, dat geldt ook voor onszelf 😉 en nog veel meer. Kortom, we snakken naar de balans in ons leven en zijn al blij als we ’s avonds neer kunnen ploffen op de bank met Netflix.

Maar wat nu als je een betere balans in je leven kunt krijgen én meer energie? Dit boek helpt je in vijf stappen hier naartoe en ik moet zeggen, het leest heerlijk weg! Vooral de echte verhalen van anders moeders zijn fijn.

Wat ik ervan heb geleerd is dat je best dingen uit handen kunt geven. Je hoeft namelijk niet alles zelf te doen. Zo is mijn nichtje op de woensdag vroeg uit en zij vindt het heel leuk om Milan naar de musicalles te brengen. Dit ontstond per toeval, maar inmiddels is ze mijn rots in de branding op die middag. Ik hoef niet meer heen en weer te racen en Floris daar een uurtje te vermaken. Als zij het doet heb ik zo’n 1,5 uur aan tijdwinst.

Iedereen vindt het leuk dus waarom zouden we het niet doen? Zo lang zij kan zijn wij er heel blij mee. Ik betaal haar er wel voor, want dat is wel zo eerlijk, dus ik koop er extra tijd mee. Die tijd gebruik ik voor Mamablogger, de was en uiteraard één op één qualitytime met Floris. Ook laten we steeds vaker weer de boodschappen thuis bezorgen en we overwegen voor volgend jaar een hulp in de huishouding. Zal ik hier binnenkort eens wat meer over vertellen?

Dit boek sla ik nog regelmatig open. De opbouw is fijn net als de manier waarop het is geschreven.

Boek #3 | Instaproof

Stel, je hebt een eigen bedrijf of een uit de hand gelopen hobby en je wilt meer mensen bereiken door middel van Instagram. Of misschien heb je oudere kinderen en wil je Instagram beter begrijpen? Wat je ook met Instagram wilt bereiken, Instaproof gaat je daarbij helpen! Hij kwam verkreukeld binnen (met dank aan PostNL), maar dat mag de pret niet drukken. Net als de twee boeken hierboven is dit boek al een snoepje om te zien en de binnenkant is nog leuker.

In 15 stappen helpt dit boek je naar insta(nt) succes op Instagram en hoewel ik nog niet de tijd heb gehad om hem helemaal te lezen (laat staan alle tips toe te passen) ben ik wel geïnspireerd geraakt door de mooie foto’s, de tijd die mensen erin steken en de bijzondere verhalen achter succesvolle accounts. Ook wil ik nog wat gaan doen met de tips om berichten in te plannen zonder tool om foto’s in te plannen. Zelfs als je nog niet zoveel hebt met Instagram is het een geweldig boek. Zoals ik al zei werkt het succes van anderen inspirerend.

Boek #4 | Wegwijs in de voedingsjungle

Snelle recepten, gezonde tussendoortjes en hoe zit het nu echt met suikers en E-nummers? Ik vind het nog weleens lastig met Floris. Wat mag hij nu al wel of niet eten? Ik was tegelijkertijd namelijk ook heel bang dat hij zou stikken in hapjes. In dit boek wordt het opgebouwd; het begint bij melkvoeding (zowel borst- als flesvoeding) en daarna ga je van oefenhapjes tot mee-eten met de pot. Vervolgens kom je bij deel 2; van 1 tot 9 jaar en hoeveel je kind mag of moet eten, hoe je het gezellig houdt aan tafel, alles over het ontbijt, drinken (ook heel belangrijk) en nog veel meer!

Ik heb dit boek nog niet van A tot Z gelezen, maar sla hem regelmatig open als ik vragen heb. De antwoorden vind ik tot nu toe altijd in dit boek. En je hoeft niet alles letterlijk over te nemen, hij dient ook als inspiratie. Ik vind het een fijn boek met veel leuke illustraties van binnen (in de stijl van de kaft) en handig ingedeeld met verschillende kopjes die dan ook verschillende kleuren hebben.

Boek #5 | Opvoeden tot zelfvertrouwen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zeg weleens tegen Milan dat hij best weleens wat harder mag worden. Met harder bedoel ik meer weerwaar. Nu is het echt niet zo dat hij het kaas van zijn brood laat eten, integendeel, maar hij wil, net als ik, graag aardig worden gevonden. Heb je weleens goed naar het gedrag van de kind gekeken? Je denk dat het in sommige situaties heel uitbundig en luidruchtig is, maar in werkelijkheid kan je kind iets heel spannend vinden en doet ‘ie maar druk omdat ‘ie zich geen houding weet te geven.

Dit boek geeft jou als ouder concrete handvatten die je meteen toe kunt passen en die dus helpen jouw kind meer zelfvertrouwen te geven. Zo leert je kind grenzen te stellen en te werken aan zijn of haar lichaamstaal. Ik heb het boek gelezen en er nu al veel aan gehad. Op naar een nieuw jaar vol zelfvertrouwen!

Dit waren mijn 5 boekentips en ik hoop dat er wat voor je bij zit. Mijn twee persoonlijke favorieten zijn ‘Nice girls don’t het the corner office’ en ‘Power Mom’.

Nu weet je meteen wat je op je lootje voor Sinterklaas of Kerst kunt schrijven 😉

 

 

 

Edit: de boeken ‘Power Mom’, ‘Wegwijs in de voedingsjungle’ en ‘Opvoeden tot zelfvertrouwen’ heb ik vrijblijvend thuisgestuurd gekregen. De andere boeken heb ik zelf gekocht. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *