Home + Plog | Dag thuiswerken bij mijn ouders!

Plog | Dag thuiswerken bij mijn ouders!

Toen we verhuisden dachten we dat Internet zo geregeld was. Gewoon het adres overzetten, modem aansluiten en klaar. Dat bleek echter anders te liggen, want in het nieuwe huis hebben we glasvezel en om dan het Internet aan te sluiten, moet de monteur langskomen. En dat duurde duurde twee weken. We konden onze telefoons als hotspot gebruiken en hadden zo toch wat wifi, maar om een hele dag met twee laptops te werken op die hotspot… dat ging hem niet worden. Omdat ik ook thuis moet werken, mocht ik bij mijn ouders thuis komen werken. Het leek mij leuk een plog te maken van hoe zo’n dag thuiswerken eruit ziet, want ik word er flink verwend en het is nog gezellig ook!

Handig en gezellig

Om wifi nog even op zich liet wachten bood mijn moeder aan om daar te komen werken. Zij vond het gezellig en leuk om eens van dichtbij te zien en te horen wat mijn werk nu eigenlijk inhoud. Ik praat er thuis niet zoveel over moet ik eerlijk bekennen. Wel met Pat natuurlijk, maar met de rest van de familie eigenlijk zelden. Niet omdat het hen niet interesseert, maar als ik eenmaal vrij ben vind ik het ook fijn om het over andere dingen te hebben dan alleen maar over mijn werk ?.

Mijn ouders weten wat ik doe, maar het is ook een vrij nieuw beroep. Het bestond in ieder geval niet in “hun tijd” en dat maakt het tegelijkertijd ook een beetje abstract. Kortom, door daar te werken krijgen ze er een beeld bij.

Omdat Floris op de dinsdag niet naar de peuterspeelzaal gaat, gaat hij mee naar mijn ouders. Een groot feest natuurlijk. Hij kan er spelen, gaat wandelen of fietsen met opa en zij kunnen hem op dat moment meer aandacht geven dan dat ik kan. Dat maakt het voor mij net iets gemakkelijker om thuis te werken ☺️.

Het is dus handig en gezellig om daar te werken! Het zal niet wekelijks gebeuren, maar zo nu en dan zal ik echt nog wel de laptops meenemen naar mijn ouders om lekker daar te gaan werken. En zo ziet zo’n dag er dan uit:

Plog

We hebben Milan naar school gebracht en fietsen met de bakfiets naar mijn ouders. In de bakfiets staat mijn werklaptop, mijn eigen laptop (ik vind het handig om twee schermen te hebben) en mijn werktas met spullen die ik nodig heb. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een webinar en omdat we dat steeds vaker hebben, heb ik van ICT een headset gekregen. Die zit onder andere in mijn gewone tas.

We zijn er! Met de lift naar boven en dan aan de slag!

Helemaal geïnstalleerd en klaar om aan de slag te gaan.

Halverwege de ochtend zet mijn moeder een kopje thee neer met een koekje erbij. Lief!

Tijd voor het webinar via Teams! Mijn werklaptop loopt echter vast en even later kan ik niets meer. Ik start hem opnieuw op en besluit de rest te volgen via mijn MacBook. Dat werkt gelukkig wel. De dingen die werden besproken in het webinar waren niet heel nieuw voor ons dus ik had gelukkig ook niet teveel gemist in de tijd dat ik even offline was.

Ik word gebeld en wil even weglopen. Omdat ik beide laptops in de lader heb zitten (ze trokken nogal snel leeg door dat webinar), wil ik daar overheen stappen, maar blijf ik in de haast hangen. Zelfs mijn sok blijft aan een kabel hangen ?! Mijn moeder kwam niet meer bij van het lachen, maar Ad zag gevaar omdat het niet veel scheelde of één van de laptops had op de grond gelegen. Hij besluit maar een verlengkabel te gaan halen. Maar hoe dan ook, het was hilarisch haha.

Tijdens de lunch krijg ik gebakken ei op brood. Ik zei toch dat er goed voor mij wordt gezorgd? Dat thuiswerken bij mijn ouders is echt zo gek nog niet!

De rest van de dag zit ik er zo bij. Druk aan het werk, veel telefoontjes tussendoor, een communicatieplan afmaken, veel mailtjes beantwoorden etc. Ik krijg ontzettend veel gedaan op zo’n dag en Floris is ook helemaal happy. Thuiswerken is op deze manier wel heel erg fijn hoor!

Hoe bevalt het thuiswerken jullie? En wanneer er kinderen in huis zijn? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Nancy
    27 november 2020 / 21:05

    Leuk om te lezen hoe jouw thuiswerkdag eruit zag. Ik werk sinds half maart fulltime (40u) thuis en wil niks anders meer. Zo fijn, meer productief, meer balans tussen prive en werk.