Home + Afvallen | Omgaan met dipjes en jezelf herpakken

Afvallen | Omgaan met dipjes en jezelf herpakken

Wanneer je echt werk maakt van afvallen gaat het in het begin allemaal heel voortvarend. Je bent gemotiveerd en over het algemeen is het zo dat de kilo’s er in het begin veel sneller af gaan. Wat vervolgens motiveert om door te gaan. Maar vroeg of laat krijg je te maken met dipjes, dat is bij mij niet anders. Die dipjes waren er afgelopen maanden zo nu en dan al, maar vorige week was de dip wat groter. Ik stond stil qua gewicht en had gewoon heel veel trek. Op zulke momenten vraag je je af of je het wel vol gaat houden. Inmiddels heb ik mijzelf weer herpakt en is de motivatie terug.

Een dipje tijdens het afvallen

Er zijn altijd momenten dat je het liefst die zak chips open wil trekken omdat je een rotdag had. Of je collega is jarig en trakteert op heerlijke chocolaatjes. Dat moet natuurlijk kunnen en je komt echt niet meteen kilo’s aan. Daar kwam ik na de Kerst wel achter. We hebben toen echt lekker en veel gegeten. Toch kwam ik niet aan en wat was ik daar blij mee! Blijkbaar had ik al geleerd balans te houden. Dat gaf de burger moed, haha.

In het weekend van 20 januari gingen we weg en ook toen hebben we heerlijk gegeten. Een dag erna stond ik weer op de weegschaal en was ik twee ons aangekomen. Niet erg, maar wel balen. Helemaal als de motivatie al ver te zoeken is en ik had de week ervoor lekker veel bewogen. Dan voelt die twee ons opeens als heel veel. Tijd om mijzelf op te peppen en weer te knallen! ??

Zo motiveer ik mijzelf tijdens het afvallen

De dipjes zijn nog niet heel groot en ik weet waar ik het voor doe. Helemaal nu de zomer dichterbij komt. Ik wil mij nooit meer zo voelen als afgelopen zomer. Toch blijft lekker eten altijd een valkuil. Het klinkt heel suf, maar ik ben een emotie-eter. Zowel tijdens leuke dagen (want: iets te vieren) als tijdens mindere dagen. Ik had eigenlijk altijd wel een reden om iets te eten. Vooral ’s avonds. En dus heb ik een soort peptalk in de notities van mijn telefoon gezet. Opbeurende woorden, maar er staan ook reminders in waarvoor ik het doe. Alles dat kan helpen staat erin.

Als ik die opsomming lees, wil ik daarna niet meer snaaien. Voor mij helpt dit echt.

Verder helpen de complimentjes die je zo nu en dan krijgt, natuurlijk ook. Net als kleding die te groot wordt. Dit alles bovenop het dalende getal op de weegschaal. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik heel blij ben dat ik het hypnose traject in ben gegaan. Maar daarna moet je het toch echt zelf doen. Dat gaat dus niet zonder dipjes, maar zolang ik mijzelf kan blijven herpakken, geloof ik dat ik dit vol blijf houden. We gaan weer door, want de zomer komt eraan!

Leuke linkjes over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

Heb jij dezelfde struggles als ik? Dan ben ik benieuwd of jij deze dipjes herkent. Zo ja, wat doe jij dan om er weer uit te komen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *