Home + Afvallen | Hoe gaat het 1,5 jaar na mijn hypnose maagband?

Afvallen | Hoe gaat het 1,5 jaar na mijn hypnose maagband?

In augustus 2022 was ik het helemaal zat: ik wilde flink afvallen, maar het lukte mij niet meer alleen. Ik besloot te gaan voor een hypnose maagband en in december 2022 was dit traject afgerond. Het is nu zo’n 1,5 jaar na de laatste sessie. Hoe gaat het nu ik minder lekker in mijn vel zit? Tijd voor een update!

Toch weer teveel suikers

Het is geen geheim dat het de afgelopen maanden niet zo lekker ging allemaal. Ik kreeg lichamelijke klachten die ik nog niet eerder had gehad en volgens de huisarts waren dit burn-out klachten. Hoewel ik daar in eerste instantie niet aan wilde (kom ik over een tijdje nog wel op terug), moest ik later toch erkennen dat dit wel het geval was en ik écht beter op mijzelf moest letten. Zo kon het niet langer en ik werd gewaarschuwd voor het feit dat als ik wel op dezelfde voet door zou gaan, het later nog vervelender uit zou kunnen pakken. Lang verhaal kort: ik kwam ziek thuis te zitten en ik ging meer snaaien nu ik alle tijd van de wereld had.

Ik nam vooral veel suikers en vervolgens vraagt je lichaam om nog meer suikers. Ik ben weer flink aan het minderen, maar eerlijk is eerlijk, het is niet gemakkelijk.

Heel veel wandelen

Wat mij de afgelopen maanden enorm heeft geholpen is wandelen. Ik wanel nog steeds tussen de 5 á 10 kilometer per dag, al zal dat snel minder worden nu ik mijn werk weer op ga bouwen. Het streven is om dan nog steeds minimaal 5 kilometer per dag te blijven lopen. Dankzij het wandelen ben ik nauwelijks aangekomen. Daar ben ik heel erg blij om al moeten er nog steeds wat kilo’s af. Helemaal tevreden ben ik daarom niet, want ik had gehoopt nog wel wat af te vallen.

Stabiel gewicht

Ik mag echter niet klagen, want mijn gewicht is ondanks het snaaien en de vele suikers, wel stabiel gebleven. Het afvallen met een hypnose maagband heeft mij zeker geholpen. Het zal altijd lastig blijven, maar ik ben nog altijd heel blij dat ik deze stap heb gezet.

Omdat ik nu zoveel wandel, heb ik onlangs twee hele goede, waterdichte jassen gekocht bij de Vrijbuiter, een zomer- en een winterjas. Een flinke investering, maar ik verwacht er heel lang mee te doen en het is ideaal tijdens het wandelen en op de fiets. Nog altijd grijp ik naar mijn oude maat, omdat ik nog steeds in mijn hoofd heb dat de rits anders niet dichtgaat over mijn heupen. Toch kon ik een paar maten kleiner pakken en dat voelt nog altijd als een overwinning op mijzelf. Dit motiveert dan ook extra om die suikers zoveel mogelijk te laten staan en nu écht beter voor mijzelf te zorgen. Op alle vlakken…

Leuke linkjes over het hypnose maagband traject

Misschien lees je nu voor het eerst over het hypnose traject of misschien ben je getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt. Want hoewel ik het nu lastig heb, ben ik wel veel afgevallen. Misschien wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat artikelen over geschreven. Een aantal van deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *