Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in januari 2023

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in januari 2023

De kop is eraf: januari 2023 ligt alweer achter ons. De tijd vliegt en hoewel veel mensen deze maand verschrikkelijk vinden, vonden wij het een fijne maand. Alle weekenden stond er iets leuks gepland, we vierden ons 12,5 jarig huwelijk, gingen een weekend weg en Patrick en ik waren jarig. Allemaal leuk, maar het is natuurlijk niet gratis. We hebben kunnen sparen, maar hoeveel? Dat lees je hieronder.

Terugblik op de financiële doelen van januari 2023

  • Een rustiger maand dan december 2022 ? zodat het overzicht wat duidelijker is;
  • We gaan even kijken naar de loonsverhogingen die we krijgen en hoe zich dat verhoudt met de prijsstijgingen. Wat extra naar de spaarrekening kan, gaat daarheen;
  • De potjes verder aanvullen;
  • En natuurlijk proberen geld over te houden van de gebudgetteerde bedragen als de boodschappen. Wat over is gaat in één van de potjes.

Het overzicht was inderdaad een stuk duidelijker. We verdeelden ons boodschappen budget en weekbudget over de verschillende weekpotjes op onze rekening en hielden daar geld van over. Dit is alleen niet in een spaarpot gegaan, maar in het potje voor het weekend weg. Een fijne bijdrage voor dat weekend, maar ook voor onze shopsessie bij de DM in Duitsland.

Ook de salarissen vielen wat hoger uit dan vorige maand. Dit heeft te maken met het belastingvoordeel waardoor ons nettoloon wat hoger uitviel, én het feit dat Pat een cao verhoging kreeg. De extraatjes zijn deze maand echter niet naar de potjes gegaan. We hebben dit bij de nieuwe strippenkaart voor de kleutergym gelegd.

Er is alleen wat extra’s gegaan in het potje voor de auto. Beide auto’s moeten in april en mei voor de apk, daar reserveren we dus geld voor.

Terugkijkend waren de doelen wat ambitieus, maar kijken we wel terug op een heerlijk weekend weg waarin we alles hebben gedaan waar we zin in hadden. En herinneringen maken is nog veel meer waard!

Financiële doelen februari 2023

Dan de financiële doelen voor februari:

  • Wederom overhouden van de budgetten en dat écht over de spaarpotjes verdelen;
  • Wellicht nog wat spullen en kleding verkopen (vooral kleding van mij dat te groot is geworden);

En daar blijft het bij voor komende maand. We vinden dit voor nu genoeg. Je kan je geld immers maar één keer uitgeven.

Overzicht januari 2023

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in januari 2023 €190,-

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €162,66 Vorige maand was dat €132,49. Dat betekent dat we er €30,17 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €422,10 Vorige maand was het saldo €325,30. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €96,80 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat het lekker snel!

Totaal naar de spaarrekening in januari 2023: €466,97

Alles bij elkaar vormt het weer een mooi bedrag. Iets waar we echt dankbaar voor zijn en niet voor lief nemen. Hoe ging het bij jullie afgelopen maand na de dure decembermaand? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *