Home + Juni Challenge | Iedere dag minimaal 5 kilometer wandelen

Juni Challenge | Iedere dag minimaal 5 kilometer wandelen

De afgelopen maanden heb ik enorm veel gewandeld. Tussen de 5 á 10 kilometer per dag. Dat kon ook, want ik was namelijk thuis vanwege burn-out klachten. Op de dag waarop ik huilend wegging van mijn werk (eind februari), kocht ik wandelschoenen en die heb ik daarna dagelijks aangetrokken. Inmiddels ben ik mijn werk weer aan het opbouwen en wordt het dus lastiger zoveel te wandelen, maar ik heb het nog wel nodig. Daarom heb ik mijzelf een doel gesteld: minimaal 5 kilometer wandelen per dag. Op die manier hoop ik dat het een gewoonte wordt om te gaan wandelen en niet meteen op de bank te ploffen zodra dat kan. Weer of geen weer. Of het mij is gelukt en hoe het überhaupt ging, lees je hieronder.

Zaterdag 1 juni 2024

De afgelopen dagen was Patrick ’s avonds weg van huis en heb ik dus niet veel kunnen wandelen, omdat ik Floris niet alleen kan laten. Gelukkig is hij er vandaag weer en trek ik er ’s middags weer lekker op uit. Juist op deze eerste dag wil ik die 5 kilometer wel halen natuurlijk. Ik neem voor het eerst ook de tijd om even op een bankje neer te ploffen en te luisteren naar de vogels en de wind. Klinkt super suf, maar ik vind het even heerlijk.

 • Aantal stappen: 8889
 • Aantal kilometers: 6,66

Zondag 2 juni 2024

Vandaag wandelen we met mijn broer, schoonzus, zus en zwager op het strand van Kijkduin. Het is heerlijk weer en voor je het weet, heb je flink wat stappen gemaakt. Zo halen we die 5 kilometer wel, haha.

 • Aantal stappen: 11.329
 • Aantal kilometers: 7,60

Maandag 3 juni 2024

De eerste dag van deze challenge waarop ik moet werken en Pat heeft vanavond een afspraak waardoor ik ook niet ’s avonds kan wandelen. Gelukkig is er ’s middags nog tijd voor een rondje met mijn moeder. Daardoor red ik het toch vandaag.

 • Aantal stappen: 9327
 • Aantal kilometers: 6,59

Dinsdag 4 juni 2024

Al met al loop ik vandaag meer dan verwacht en ’s avonds loop ik met Milan nog even richting de bouwgrond. Productief dagje zo!

 • Aantal stappen: 9294
 • Aantal kilometers: 6,83

Woensdag 5  juni 2024

Vandaag gooi ik mijn wandelschoenen in de kofferbak van de auto en rijd ik naar Reeuwijk voor een lekkere wandeling. Ook zit ik nog even bij het water. Ik vind het geluid van kabbelend water echt heerlijk en zo rustgevend. Vandaag is dus een goede dag!

 • Aantal stappen: 10.233
 • Aantal kilometers: 7,39

Donderdag 6 juni 2024

Ik wandel met een collega, haal Floris lopend van school en ’s avonds lopen Pat, Floris en ik nog een rondje richting de bouwgrond. Het kost allemaal niet veel tijd, maar je maakt zo toch lekker veel stappen. Tot nu toe gaat eigenlijk best makkelijk allemaal.

 • Aantal stappen: 9231
 • Aantal kilometers: 6,65

Vrijdag 7 juni 2024

Ik zit er vandaag niet zo lekker in. Met de auto naar het werk en ik ben de halve middag bezig met de administratie. Zowel privé als voor het nieuwe huis. Ik ga nog wel een blokje om, maar het is niet voldoende…

 • Aantal stappen: 5259
 • Aantal kilometers: 3,74

Zaterdag 8 juni 2024

Gelukkig compenseer ik vandaag weer de slechte dag van gisteren. Ik ben lekker in en rond het huis bezig, ben aan het oefenen met mijn nieuwe fiets en wandel nog een stukje. Eindelijk kan ik weer fietsen, want dat kon de afgelopen dagen niet omdat de bakfiets kapot is.

 • Aantal stappen: 9914
 • Aantal kilometers: 7,13
 • Fietsen: 5,04 km

Zondag 9 juni 2024

Ik begin de dag met een korte wandeling van ongeveer een half uur. Na het eten wandelen we ook nog een klein stukje met Floris. Ik heb het net aan gehaald, maar we hebben hebben ook nog een stukje gefietst. Superfijn!

 • Aantal stappen: 7596
 • Aantal kilometers: 5,72
 • Fietsen: 11,11 km

Maandag 10 juni 2024

Floris heeft een studiedag en ik werk thuis. Voor ik aan het werk ga, gaan we nog even een blokje om, al werkt het weer niet erg mee. Uiteindelijk regent het de hele dag, dus wordt het – op een heel klein ommetje met Floris na – niets meer vandaag.

 • Aantal stappen: 6655
 • Aantal kilometers: 4,82
 • Fietsen: 3,86 km

Dinsdag 11 juni 2024

Vandaag is het weer eindelijk beter en fiets ik van en naar mijn werk. Wat betreft wandelen moet ik het vooral hebben van kleine stukjes. Ik haal Floris lopend op van school en ’s avonds wandel ik heen en weer naar de masseur. Zo zie je maar dat de kleinere stukjes ook kilometers opleveren.

 • Aantal stappen: 7890
 • Aantal kilometers: 5,74
 • Fietsen: 6,84 km

Woensdag 12 juni 2o24

Mijn zus vraagt of ik mee ga wandelen en samen met hun hond Moos lopen we een flink stuk. Tussendoor lunchen we bij Loetje om vervolgens in de regen terug te lopen. Maar we doen het wel, haha!

 • Aantal stappen: 13.017
 • Aantal kilometers: 9,57
 • Fietsen: 8,31 km

Donderdag 13 juni 2024

Floris gaat vandaag op schoolreis en ik hoewel ik nog een stukje wandel, heb ik het net niet gered vandaag. Stiekem kan ik daar dan wel van balen, maar iedere stap is er één.

 • Aantal stappen: 6627
 • Aantal kilometers: 4,75
 • Fietsen: 7,05 km

Vrijdag 14 juni 2024

Mijn zus en zwager gaan met vakantie dus mijn ouders passen op hond Moos. Aangezien zij bij ons zijn, wandelen mijn moeder en ik nog een stukje met Moos. Ook lopen we ’s avonds richting de bouwgrond.

 • Aantal stappen: 9059
 • Aantal kilometers: 6,54

Zaterdag 15 juni 2024

Het weer is vandaag niet echt denderend en ik ben eerlijk gezegd een beetje moe. Wel lopen we vandaag nog even langs de bouwgrond, maar verder rommelen we vooral thuis een beetje aan.

 • Aantal stappen: 5504
 • Aantal kilometers: 3,85

Zondag 16 juni 2024

Vandaag is het Vaderdag! Eerst vieren we het met ons eigen gezin, vervolgens lunchen we bij mijn ouders en ’s middags hebben we een verjaardag bij mijn nichtje. Het weer is enorm slecht, dus ik ben toch blij met deze score.

 • Aantal stappen: 6535
 • Aantal kilometers: 4,88

Maandag 17 juni 2024

Mijn ouders zijn er weer met Moos en samen met mijn moeder wandel ik nog een stukje en nemen we Moos mee. Daarna vind ik het weer goed, haha.

 • Aantal stappen: 9178
 • Aantal kilometers: 6,52
 • Fietsen: 7,16 km

Dinsdag 18 juni 2024

Ook vandaag werk ik en ’s middags ben ik vooral bezig met de administratie van het nieuwe huis. Ik neem nog even alles door en we moeten de eerste factuur aan het bouwbedrijf betalen omdat de fundering is gelegd. Ik ga nog een kort blokje om en het is net voldoende.

 • Aantal stappen:7061
 • Aantal kilometers: 5,18
 • Fietsen: 7,31 km

Woensdag 19 juni 2024

Het weer is vandaag weer eens goed en ik fiets lekker naar de stad om wat dingetjes te halen, waaronder de spullen voor deze budget juffenbedankjes. Daardoor fiets ik lekker veel, maar haal ik net die 5 kilometer niet. Ach, we ronden gewoon af naar boven, haha.

 • Aantal stappen: 6990
 • Aantal kilometers: 4,97
 • Fietsen: 14,9 km

Donderdag 20 juni 2024

Het was vandaag een rustige dag en deed ik vooral het één en ander met de fiets. Ik heb gewerkt en eenmaal thuis was ik vooral daar lekker aan het rommelen. Floris speelde lekker met een vriendje waardoor ik mijn handen meer vrij had.

 • Aantal stappen: 5080
 • Aantal kilometers: 3,61
 • Fietsen: 8,48 km

Vrijdag 21 juni 2024

Pat en Floris halen mijn zus en zwager op van het vliegveld in Eindhoven, Milan is met vrienden aan het gamen en ik besluit te gaan wandelen. Het weer is niet best, maar regenjas aan en gaan! Ik heb niet voor niets een waterdichte jas gekocht.

 • Aantal stappen: 9247
 • Aantal kilometers: 6,90
 • Fietsen: 8,87 km

Zaterdag 22 juni 2024

Vandaag is een lekkere dag! We fietsen voor wat boodschappen naar de markt en ik ga nog een blokje om. Geen bijzonderheden, maar wel gehaald!

 • Aantal stappen: 7317
 • Aantal kilometers: 5,26
 • Fietsen: 6,86 km

Zondag 23 juni 2024

Vandaag hebben we twee verjaardagen waarvoor we een stukje moeten rijden. Ook moet het huishouden natuurlijk nog even gedaan worden. Al met al komt er van wandelen niet zoveel terecht. Dit is met afstand mijn slechtste dag tot nu toe.

 • Aantal stappen: 2603
 • Aantal kilometers: 1,86

Maandag 24 juni 2024

Vandaag moet het weer even wat beter gaan, maar jeetje, wat is het al lekker warm. Toch wandel ik ’s avonds nog een stukje om een cadeaubon te halen en haal ik het net aan.

 • Aantal stappen: 6761
 • Aantal kilometers: 5,02
 • Fietsen: 8,17 kilometer

Dinsdag 25 juni 2024

Vandaag werk ik en Floris speelt ’s middags bij een vriendje. Ik doe bijna alles met de fiets vandaag dus moet het hebben van de kleine stukjes die ik loop. Verder vind ik het te warm om ’s avonds nog meer te lopen.

 • Aantal stappen: 6011
 • Aantal kilometers: 4,31
 • Fietsen: 8,3 km

Woensdag 26 juni 2024

Vandaag is het weer ontzettend warm, maar wandelen vriendin Chantal en ik toch nog een stukje in Reeuwijk. Daarna ploffen we neer op het terras, haha. Ook loop ik met Floris van en naar school, ook dat helpt, want vandaag maken we serieus meters!

 • Aantal stappen: 10.054
 • Aantal kilometers: 7,25

Donderdag 27 juni 2024

We lopen niet veel vandaag, maar toch halen we het aantal kilometers. Zo haal ik Floris lopend op bij een ander vriendje en shop ik ’s avonds met Milan nog wat cadeautjes. Al die kleine stukjes tellen dan toch op.

 • Aantal stappen: 7419
 • Aantal kilometers: 5,31
 • Fietsen: 8,08 km

vrijdag 28 juni 2024

Geen al te beste wandeldag vandaag. Ik merk dat nu ik weer richting mijn gewone aantal uren ga wat betreft werk, de klad er een beetje in komt. Ik ben vooral thuis lekker bezig en maak foto’s voor de blog. Verder rust ik vooral uit en breng ik Milan ’s avonds naar zijn sport waardoor er ook niets van wandelen terecht komt.

 • Aantal stappen: 4985
 • Aantal kilometers: 3,55
 • Fietsen: 8,40 km

Zaterdag 29 juni 2024

Pat moet vanmorgen werken en Floris en ik gaan samen op stap. Normaal wandel ik in de weekenden ’s morgens een stuk, maar vandaag loopt het dus anders. Geen probleem, dan loop ik ’s avonds nog een stukje.

 • Aantal stappen: 7521
 • Aantal kilometers: 5,41

Zondag 30 juni 2024

Ik begin vandaag met een fijne ochtendwandeling van zo’n 3 kilometer. Dan hebben we die vast in de pocket 😉 Verder stappen we vooral op de fiets. Zo fietsen we naar Moordrecht voor een ijsje en naar mijn ouders in de stad.

 • Aantal stappen: 7056
 • Aantal kilometers: 5,33
 • Fietsen: 14,32 km

5 kilometer per dag niet gehaald, maar…

Oké, ik heb niet iedere dag vijf kilometer gewandeld, maar als ik kijk naar het totaal, dan heb ik mijn doel wel gehaald! Iedere dag 5 kilometer, gedurende 30 dagen is 150 kilometer en ik heb in totaal 168,94 kilometer gewandeld! Hier ben ik heel blij mee en wil ik komende maand weer bereiken.

En dan heb ik ook nog lekker veel gefietst. Zo blij met m’n nieuwe fiets, haha. Ik fiets meer en in combinatie met het wandelen voel ik mij zoveel fijner.

Houd jij bij hoeveel je wandelt per dag? Zo ja, heb je daar ook een doel aan gekoppeld? Misschien is 5 kilometer ook wel te ambitieus. Ik ben heel benieuwd hoe anderen dit doen. Het was in ieder geval een leuke uitdaging, volgende maand weer! 😉

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *