Home + Afvallen | Veelgestelde vragen over de hypnose maagband

Afvallen | Veelgestelde vragen over de hypnose maagband

Deze zomer vertelde ik jullie voor het eerst dat ik een traject in ging voor een hypnose maagband. Daarna vertelde ik over de drie sessies die ik tot nu toe heb gehad. De vierde en laatste sessie is in december en dan zitten de sessies er in ieder geval op. De afgelopen periode kreeg ik wat vragen over dit traject en ik besloot de meest gestelde vragen te bundelen in één artikel.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om in aanmerking te komen voor een hypnose maagband?

Om te beginnen moet je natuurlijk overgewicht hebben. Dat klinkt niet leuk, maar het is wat het is. Ik zou niet in aanmerking komen voor een echte operatie, maar er moe(s)ten zeker heel wat kilo’s af. Ik ben mij vervolgens gaan verdiepen in de mogelijkheden en kwam al snel uit bij dit traject. Ik vroeg een oriënterend gesprek aan en vanaf dat moment ging de knop op. Ik ben overigens niet gewogen en gemeten tijdens dit gesprek. Sowieso niet tijdens de sessies. Ik houd het zelf natuurlijk wel bij.

Moet je een dieet volgen?

Nee, veel mensen denken van wel, maar je mag in principe alles eten. Je moet natuurlijk wel opletten met wat je eet. Je kan niet alsnog iedere avond chips eten. Gezonder eten, kleinere porties, meer variëren en bewuste keuzes maken. Maar ik mag gewoon nog een patatje op zaterdag ?.

Wat kost het traject?

Ik hoor en lees verschillende bedragen, maar ik betaalde €600,- voor het gehele traject. Dit betaal je vooraf en niet per keer. Dit bedrag motiveert mij in ieder geval wel om door te gaan, dit is best een smak geld.

Wordt het traject vergoed door de zorgverzekeraar?

Van tevoren werd mij verteld van niet, maar dat je de factuur wel in kan sturen. Je weet immers maar nooit. Ik heb dat gedaan en kreeg €35,- vergoed. Ach, het is toch weer €35,- haha.

 

Is onder hypnose gaan eng? Hoe voelt dat dan?

Nee, het is helemaal niet eng. Het is eerder heel erg relaxt. Ik dacht dat je compleet van de wereld zou zijn, maar dat ben je niet. Je hoort achtergrondgeluiden van straat en je kan gewoon nadenken al ben je wel heel erg gefocust op de stem waarnaar je moet luisteren.

Voel je pijn na de sessie van de operatie?

Ook dat voel je niet. Tijdens de tweede sessie krijg je de hypnose maagband en onder hypnose ga je naar de kliniek en onder het mes. Dit voel je echter niet. Je voelt geen pijn, ook niet na de sessie.

Hoe snel merk je resultaat?

Dat is bij iedereen verschillend. Ik ben half juli begonnen met letten op mijn eten en ben nu zo’n 9 kilo afgevallen. Heel hard gaat het nog niet, maar ik heb inmiddels geleerd dat dat echt niet hoeft. Liever langzamer en blijvend dan snel en het risico lopen dat de kilo’s er weer aanvliegen over een tijdje.

Dit waren de meest gestelde vragen die ik de afgelopen periode heb gekregen. Heb jij nog vragen? Stel ze hieronder in de comments of op de socials van Mamablogger.

Leuke linkjes over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Liesbeth
  12 oktober 2022 / 07:39

  Goedemorgen Marisca, ik heb nog een vraagje. Na een chirurgische maagband plaatsing heb je nadien het voordeel dat je enkel nog kleine porties kan eten. Ervaar jij dit nu ook na de hypnotische maagband? Heb je direct het gevoel van, er kan niets meer in of eerder het gevoel van, het is niet goed dus ik doe het niet?
  Grtjs Liesbeth

  • Marisca
   Auteur
   12 oktober 2022 / 09:34

   Hi Liesbeth,

   Klopt, bij een echte operatie is dat zo en ik had gehoopt dat dat in dit traject ook zo zou zijn. Voor mij werkt dat echter niet zo. Ik weet dat ik minder moet eten en doe dat dus ook waardoor je maag uiteindelijk vanzelf kleiner wordt. Ik zat laatst met een etentje dus echt sneller vol. Ook heb ik een balletje meegekregen die de grootte van je maag symboliseert. Als je naar dat balletje kijkt realiseer je je pas hoe klein dit is en dat er dus helemaal niet zoveel in past. Ook dat doet iets met je mindset.

   Dus nee, je ervaart niet meteen een vol gevoel, althans ik niet, maar het doet wel iets met je. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen dat dat door de hypnose komt of omdat de knop nu om is, maar daar zullen we denk ik nooit achterkomen.

   Groetjes,
   Marisca

 2. 12 oktober 2022 / 14:49

  Ik blijf dit interessant vinden. Ik bedoel het niet lullig of gemeen maar ben oprecht nieuwsgierig: je beweegt momenteel veel meer dan je deed en let ook heel goed op je eten. Ik denk dan: die 9 kilo eraf (wat overigens fantastisch is!), was er dan ook wel af gegaan zonder dit traject, toch? Ik snap dan niet helemaal wat die virtuele maagband bijdraagt. Dat haal ik ook niet helemaal uit je blogs. Die ik op de voet volg, want wat ben je lekker bezig!

  • Marisca
   Auteur
   12 oktober 2022 / 16:01

   Hi,

   Nee hoor, zo vat ik het ook niet op. Het is ook een goede vraag. In een eerder artikel hierover heb ik hier al kort wat over verteld. Ik weet wel wat ik moet doen om af te vallen, maar het lukte me keer op keer niet. Althans, niet blijvend. En natuurlijk weet je wel dat dat bakje chips in de avond niet goed is, maar na een lange werkdag en stress vond ik bijvoorbeeld dat ik die verdiende. Of Patrick en ik gingen samen Netflixen en dat vond ik het weer heel gezellig als er iets op tafel stond. Eten was altijd een beloning en onlosmakelijk verbonden met gezelligheid. Ik had dus hulp nodig om juist dat om te gooien en een aantal mensen uit mijn omgeving hadden ervaring met dit traject en waren positief. Voor mij een reden om mij er ook in te verdiepen. Ik had vooral ondersteuning nodig wat betreft mijn mindset rondom eten en het zou mij fysiek al erg helpen als ik sneller vol zou zitten. Want dat is wat dit traject doet: het doet iets met je onderbewustzijn en dat had ik denk ik wel echt nodig omdat je verstandelijk gezien dus wel weet wat wel en niet goed is, maar je onderbewustzijn vraagt wel om eten omdat je dat zo gewend was. Of het hem echt specifiek zit in die virtuele maagband weet ik eerlijk gezegd niet, maar het feit dat ik toch die stap heb genomen, gesprekken erover voer en het traject hier deel, doet al heel veel.

   Of die negen kilo er ook af was gegaan zonder dit traject betwijfel ik. Misschien ooit, maar ik denk nu nog niet, dan bleef ik alsnog excuses verzinnen. En wat betreft bewegen, ik beweeg niet eens zo heel veel meer dan voorheen, maar probeer in de weekenden ’s morgens vroeg een half uur te lopen en doe door de weeks zo vaak mogelijk wat buikspieroefeningen in de ochtend. Dat is eigenlijk extra omdat het wel moet voor het traject. Anders had ik het ook niet gedaan hoor 🙂

   Of het een heel duidelijk antwoord is weet ik niet, maar dit traject is dan ook niet heel concreet haha.