Home + Afvallen | De weg naar een hypnotische maagband

Afvallen | De weg naar een hypnotische maagband

Afvallen. Het blijft een struggle waar vele mensen dagelijks mee te maken hebben. Ik ook. In het verleden heb ik veel pogingen gedaan waarbij ik heel gemotiveerd begin, maar het volhouden is een tweede. Inmiddels weet ik dat het mij niet alleen lukt. Ik heb er hulp bij nodig en ben gaan zoeken naar welke vormen van hulp er dan zijn. Een operatie vind ik best heftig en zie ik niet zo zitten eerlijk gezegd. Zeg nooit ‘nooit’, maar voor nu wil ik het op een andere manier proberen. Ik neem jullie mee in het traject op weg naar een hypnotische maagband ook wel een virtuele maagband genoemd.

Zaterdag 16 juli 2022

De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd om af te vallen. Soms met goede resultaten; zo ben ik ooit zelfs een keer 30 kilo afgevallen. Toch lukt het me niet om vol te houden. Ik weet wat ik moet doen, beweeg vrij veel (ondanks mijn zittende beroep), maar het lukt me simpelweg niet. Ik heb nu van verschillende mensen gehoord over een hypnotische maagband, ook wel een virtuele maagband genoemd. Er is een praktijk in Gouda die dit aanbiedt en dit idee begint steeds meer te leven in mijn hoofd. Het is echter niet goedkoop en dus besluit ik te kijken of het mij deze vakantie lukt wat kilo’s kwijt te raken. Lukt dat niet of onvoldoende, dan maak ik na de vakantie een afspraak.

Zaterdag 23 juli 2022

Vandaag is een lastige dag en ik heb zo’n behoefte om te snacken. We luiden de vakantie in met een bittergarnituur op het terras en halen ’s avonds een patatje. We zitten beiden snel vol, een goed teken denk ik, en ik kan er iets minder van genieten. Misschien dat het toch minder goed voelde om dit te eten. Gek eigenlijk hoe dat werkt. Ik hoop in ieder geval dat we het op vakantie ook een beetje binnen de perken kunnen houden.

Donderdag 4 augustus 2022

Ik ben gelukkig niet aangekomen op vakantie, maar er is ook niets af. Ik weet gewoon niet of het mijzelf gaat lukken. Daarom heb ik zojuist toch al een mail gestuurd naar de praktijk hier in Gouda die een hypnose maagband aanbiedt. Ik wil graag een oriënterend gesprek en hoop dat dat op korte termijn mogelijk is. Ik wacht even de reactie af. Mocht ik maandag nog niets gehoord hebben, bel ik ze even.

Snel bericht! Ik ben zojuist teruggebeld en heb een afspraak over precies een week: donderdag 11 augustus om 11.00 uur staat de intake gepland. Ik ben heel erg benieuwd of dit mij kan helpen.

Donderdag 11 augustus 2022

Vanmorgen om 11.00 uur staat de intake gepland. Het is een rommelige ochtend, want om 9.30 uur word ik op de markt verwacht voor opnames met EditieNL. Dat gaat allemaal vrij vlot en daarna stap ik in de auto voor de intake. Ik word hartelijk ontvangen en krijg uitleg hoe dit traject in zijn werk gaat. Om te beginnen is het geen ‘quick fix‘. Het is niet zo dat je een paar keer onder hypnose gaat, je opeens minder trek hebt en je daardoor minder eet en vanzelf afvalt. Dat had ik ook absoluut niet verwacht hoor, maar het wordt duidelijk benadrukt.

In totaal zijn er vier sessies voor een hypnotische maagband. Tijdens deze sessies ga je onder hypnose en volg je onder hypnose als het ware een traject voor een operatieve maagverkleining. In de eerste sessie ga je dus naar een kliniek, daar krijg je een intake etc. Tijdens de tweede sessie ga je “onder het mes”. Dit ga je natuurlijk niet echt, maar je onderbewustzijn denkt van wel. Tijdens de derde sessie kom je op controle bij de kliniek (ook dit onder hypnose en niet echt) en kan de maagband worden bijgesteld. De laatste sessie vindt een paar maanden later plaats. Dan is de grote vraag hoe het gaat en wat er eventueel nog nodig is. Ik leg het nu even heel eenvoudig in mijn eigen woorden uit. Na iedere sessie zal ik een verslagje schrijven over hoe het voelde en hoe het gaat.

Het is duidelijk dat dit een pittig traject is. Je lichaam denkt dat het een operatie heeft ondergaan en je moet natuurlijk je eetpatroon aanpassen etc.. Hier ben ik al mee begonnen. Net als bij een echte maagverkleining kun je je maag namelijk weer groter eten. Dat is niet de bedoeling, maar je moet er dan wel wat voor doen. Zoals gezegd: het is geen ‘quick fix‘. Maar de resultaten zijn over het algemeen goed en dat biedt hoop ?. Ik heb het gevoel dat we er nu eindelijk wat aan kunnen gaan doen. Ik wil dit heel graag en we gaan ervoor!

De eerste sessie staat op redelijk korte termijn gepland. Ik neem jullie mee in dit traject en daarmee zijn jullie ook een beetje mijn stok achter de deur haha.

Heb jij weleens gehoord van een hypnotische maagband? Zo ja, ken je iemand die dit traject heeft doorgemaakt? Ik ben op zoek naar ervaringen en vooral ook tips. Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

Links over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. MarjonS
  17 augustus 2022 / 07:35

  Hmm lijkt mij best eng onder hypnose…. Ik ben erg benieuwd naar je verslag rondom dit traject.
  Ik had er nog niet eerder over gehoord, hopelijk gaat het je helpen. Succes.

  • Marisca
   Auteur
   17 augustus 2022 / 09:47

   Ik vind het ook spannend hoor, maar heb wel vertrouwen in degene die mij begeleidt. Ik zal mijn ervaringen delen. Dankjewel!