Home + Afvallen | Een slechte eetweek en twee maten kleiner!

Afvallen | Een slechte eetweek en twee maten kleiner!

Afgelopen weken kreeg ik een paar keer de vraag of ik weer eens wil delen wat ik eet in een week. Vol goede moed begon ik afgelopen maandag, maar ik durf hem niet te delen. Het was namelijk geen beste eetweek. We gingen naar de schouwburg voor de Mega Sint Show, maar die show begon rond etenstijd. Drie keer raden wie in de foyer nog een stroopwafel naar binnen werkte. En na de voorstelling haalden we patat. Zo waren er nog wat meer dingetjes en nu durf ik het eetdagboek niet meer te delen ?. Maar ik kwam niet aan. Sterker nog, ik viel toch nog wat af. En nog mooier: ik kocht kleding twee maten kleiner!

Slechte eetweek

Dit was de eerste keer sinds de start van het hypnose traject dat ik een slechte eetweek had. Ik voelde me prima, maar had ook moeite wat verleidingen te weerstaan. Ik heb gewoon niet voldoende gezond gegeten. Daar baalde ik eerst flink van, maar inmiddels weet ik dat zulke weken erbij horen. Ik ben niet aangekomen, zelfs nog wat afgevallen dus er heeft geen ramp plaatsgevonden. Jammer, maar ook niet onoverkomelijk. Dat betekent dat ik deze week weer wat meer mijn best moet doen en er alert op moet zijn dat ik niet terugval.

Kleding twee maten kleiner

Inmiddels heb ik kleding kunnen kopen die twee maten kleiner is dan toen ik begon met het traject. Ik had wel door dat kleding losser zat en sommige kleding wordt echt te groot, maar twee maten kleiner? Nee, dat zag ik niet aankomen. Ik ging voor een flared jeans en de verkoopster, die ik overigens al een tijdje ken, gaf een broek aan die twee maten kleiner is. Een maatje ertussen had ze niet dus er zat niets anders op dan te passen. Ik had alleen nooit gedacht dat het al ging passen. Maar hij zat goed! Sterker nog, bij mijn taille zit er best wat ruimte, maar ik heb de broek wel nodig voor mijn heupen.

Toppers outfit in mijn nieuwe broek! 

Daarna wilde ik graag winterjassen passen. De jas die ik vorig jaar had gekocht is echt te groot en stond daarom niet mooi meer. De verkoopster gaf nu een jas aan en ik zei nog dat dat wel heel optimistisch was, want lange jassen vind ik vaak lastig omdat ze vaak strak zitten rond mijn heupen. Maar ook deze jas trok ik zo aan! Je snapt dat mijn middag niet meer stuk kon, dit maakte die hele eetweek goed ?.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat een dipje niet meteen hoeft te betekenen dat je terug bent bij af. Laat je niet ontmoedigen als het even niet zo gaat zoals je had gehoopt. Is ook niet zo heel gek tijdens deze feestmaanden. Maar voor mij draait het wel om balans. Ik moet echt opletten dat ik niet in oud gedrag verval en niet teveel slechte dingen in huis halen.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    23 november 2022 / 06:11

    Echt heel blij voor je, wat een opsteker om twee maten kleiner te passen en ook hoe je straalt op deze foto!!
    Misschien dat het in de komende week wel haalbaar is om je eetweek bij te houden zodat je die stok achter de deur hebt voor jezelf om deze week weer in balans te brengen? Ik begrijp maar al te goed hoe lastig het is om die balans er in de feestmaand(-en) in te houden, dus zoiets als een eetdagboek kan daar wel bij helpen. Heel veel succes op deze ingeslagen weg ?