Home + Afvallen & hypnotische maagband | Verslag van sessie 2 en de week erna

Afvallen & hypnotische maagband | Verslag van sessie 2 en de week erna

Vorige week had ik sessie 2 in het traject van de hypnotische maagband. Dit was de meest belangrijke sessie en hierin kreeg ik de daadwerkelijke operatie. Hoe deze sessie verliep en hoe de week erna is gegaan lees je in het verslag hieronder. Ook vertel ik of ik al wat ben afgevallen…

De ochtend voor de tweede sessie

Ik schrijf dit een paar uur voor de tweede sessie en ik moet vandaag nuchter verschijnen. Vandaag is namelijk de dag van de “operatie” en bij een operatie moet je je nuchter in het ziekenhuis melden. Ik moet zeggen dat ik dat best lastig vind, want ik heb al enorm veel trek en ik moet nog een paar uur… Ik leid mijzelf dus maar af met de was, wat bloggen, buikspieroefeningen en ik ga zo alvast soep koken voor vanavond. Lastig, maar die moet ik toch maken. Ik vind het ook wel fijn als dat alvast klaar staat.

Update einde van de ochtend: gek eigenlijk hoe dit werkt, want ik heb nu bijna helemaal geen trek meer terwijl ik nog steeds niets heb gegeten. Het is bijna lunchtijd, maar ik besluit eerst een bananenbrood te bakken zodat deze een uur in de oven kan terwijl ik eet en nog wat werk.

De tweede hypnose sessie

Tijdens deze tweede sessie krijg je de maagband operatie. Althans, dat moet jouw brein gaan denken, want je bent onder hypnose en krijgt de operatie natuurlijk niet echt. Je wordt tijdens de hypnose door de operatie heen geleid. Je gaat naar het ziekenhuis, ontmoet de arts, verpleegkundigen en de anesthesist. Daarna ga je naar de OK en krijg je de operatie. Dit alles natuurlijk veel gedetailleerder en zelfs met achtergrondgeluiden zoals op de echte OK.

Dit alles duurt ongeveer 20 minuten en daarna kom je er weer uit. Net als de vorige keer met een enorm uitgerust gevoel. Ik wist nu wat me te wachten stond en was meer geconcentreerd dan de vorige keer.

De week na de tweede sessie

De week na de tweede sessie heb ik wel last gehad van een hongergevoel. Ik had op sommige momenten trek en die momenten waren echt heel erg moeilijk. In die zin heb ik niet het idee dat mijn brein denkt dat ik een maagband heb.

Aan de andere kant had ik afgelopen week twee verjaardagen. Ik heb mij goed in kunnen houden tijdens de eerste verjaardag en heb daar drie gezonde hapjes op over de hele avond. Ik had er geen enkele moeite mee en heb mijn zus nog geholpen met de hapjes en het uitdelen ervan. Ik had verwacht dat dat mij moeilijker zou vallen.

Afgelopen zondag hadden we ook een verjaardagen en daar heb ik wel wat blokjes kaas en wat plakjes worst gegeten. Deze at in in heel kleine hapjes en ik zat al snel behoorlijk vol. Daarna at ik daar nog een broodje en ook daarvan zat ik echt vol. De rest van de middag heb ik niets meer gegeten.

Of dat nu komt omdat ik sowieso al veel minder eet of door de hypnose, weet ik niet. Ik denk niet dat we daar ooit achter zullen komen.

Verder kreeg ik te horen dat ik heel goed bezig ben wat betreft eten en ik krijg een klein stressballetje mee. Dit symboliseert mijn maag. Zo zie je constant hoe klein deze eigenlijk is en hoe weinig daarin past. Door dit visueel te maken trigger je ook je brein.

De grote vraag: ben ik al afgevallen?

Ja, dat dan weer wel ?. Ik ben half juli begonnen met wegen omdat ik toen al stopte met het snacken in de avond. Vanaf die tijd is er nu zo’n 6,2 kilo vanaf. Niet heel veel, maar ik heb inmiddels geleerd dat dat ook niet hoeft, want anders loop je het risico dat het er sneller weer aan zit. Ik hoop in ieder geval snel de 10 kilo te bereiken…

Tot de volgende update!

Links

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Priscilla
    14 september 2022 / 10:31

    Ik vind het netjes hoor, 6.2 kilo! Mag je trots op zijn! Ik ben altijd tegen dieëten geweest omdat het in mijn ogen niet werk, als je er mee stopt, komt het er weer aan. Het is, in mij ogen, echt een levensstijl die je om moet gooien wil het ook eraf blijven. Het Leven moet wel leuk zijn en daar hoort ook lekker eten bij, het draait allemaal om de balans. Ken je Marloes van optimavita.nl al? Ik kan haar aanraden om te volgen.

    Suc6 verder!