Home + Afvallen | Bijna 12 kilo eraf!

Afvallen | Bijna 12 kilo eraf!

Vorige week deelde ik de foto boven dit artikel op Instagram. Deze foto kreeg de meeste likes dan ik in lange tijd heb gehad haha. Deze foto blijkbaar iets en dat had -denk ik- alles te maken met het feit dat ik inmiddels bijna 12 kilo ben afgevallen en volgens een aantal mensen straalde. Superleuk om te horen, want ik voel me ook beter. En hoewel ik vorige week nog tegen een collega zei dat ik nog nauwelijks buikpijnen heb, werd die daar diezelfde nacht voor teruggefloten. Ik had namelijk voor het eerst sinds lange tijd een flinke buikpijnaanval. Tenminste, zo noem ik ze maar even. Tijd voor een update.

Eerst het leuke nieuws: bijna 12 kilo eraf!

In juli begon ik met wegen. Dat had ik al lange tijd niet gedaan. Op 16 juli (ik hou het bij haha) stond ik op de weegschaal en ik schrok behoorlijk. Tijd voor verandering, want ik wilde mij goed voelen en blij zijn met mijzelf. Een maand later was er bijna drie kilo vanaf en ging ik het hypnose traject in. Je zou kunnen zeggen dat de knop om ging. Ik heb dat echter vaker gezegd en hoewel het nog steeds zo is, weet ik dat dat ook zo kan veranderen. Dan verval je in oude patronen. Dat is mij vaak genoeg overkomen.

Ik durf dus niet te zeggen dat dit voor altijd is, maar ik hoop het zo. Het is in ieder geval de eerste keer dat ik in een soortgelijk traject ben gestapt. Ook is het de eerste keer dat ik serieus een hoop geld heb uitgegeven aan afvallen. Er is nu meer dan ooit een stok achter de deur. En dat werpt zijn vruchten af, want er is bijna 12 kilo af!

12 pakken suiker die ik niet meer mee hoef te slepen en dat voelt heel erg fijn. Hoewel de weegschaal aangeeft dat het toch echt zo is, vind ik het nog lastig om te zien. Ik merk het aan mijn jassen en de blazers, maar ik merk het minder rondom mijn heupen. Dat zijn dingen die ik dan nog lastig vind. Ik weet dat het zo is, maar wil het zo graag zelf zien…

Maar goed, 12 kilo is 12 kilo en daar ben ik trots op!

Ik denk dat ik dat zonder dit traject niet zo snel had bereikt. Het traject heeft houvast.

 

Toch weer buikpijn

Een van de dingen waar ik last van had voor ik begon met afvallen, was buikpijn. Ik had geen last van krampen, maar echt pijn. Zoveel dat het na zo’n aanval voelde alsof alles beurs en blauw was van binnen. Op een gegeven moment merkte ik dat ik het vaak had na het eten van teveel rauw vlees zoals filet American en carpaccio. Ik skipte die twee en at het nog heel sporadisch. Dat ging goed. Verder had ik de afgelopen maanden veel minder last van een opgeblazen gevoel. Dat alles vertelde ik van de week aan een collega en de nacht erop ging het opeens mis.

Ik had geen rauw vlees gegeten, maar wel dezelfde buikpijn als toen. Ik omschrijf het als een aanval waarbij je niet weet wat je moet doen. Zitten of liggen, het is allebei niets en uiteindelijk ben ik maar gaan lopen. Ik ben niet zo heel kleinzerig, maar dit was verschrikkelijk. Na een uurtje of drie ebde het weg en viel ik in slaap. Toen ik wakker werd had ik nergens last meer van. Gelukkig maar, maar gek is het wel. Waar het vandaan kwam? Geen idee, ik denk dat ik die dag toch te gekruid heb gegeten. Ik hou het in ieder geval in de gaten.

Ik had dit in ieder geval al voor het hypnose traject, daar kan het niet aan liggen.

Kortom, het gaat goed en ik ben bijna op de helft van het aantal kilo’s dat ik graag kwijt wil. Ik ben blij met de stap die ik heb gezet op weg naar een gezonder leven!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Marjon
  15 november 2022 / 06:59

  Wat goed, 12 kilo! Heb je nu ook je eet patroon en/of sporten aangepast? Of puur door de mindset in je hoofd.

  Je ziet er stralend uit.

 2. Judith
  15 november 2022 / 07:34

  Wat goed zeg!! Ik herken wat je zegt dat je het graag wil zien. Ik ben nu ook 12 kilo kwijt en mensen zien het, voel het aan mijn kleren en heb geen opgeblazen gevoel meer. Echter zie ik het zelf nog niet in de spiegel…komt vast nog wel. Ik heb geen groot doel maar bekijk het per 5 kilo…zo vind ik het beter behapbaar en voor mezelf beter haalbaar.