Home + Afvallen & hypnotische maagband | Verslag van sessie 1 en de week erna

Afvallen & hypnotische maagband | Verslag van sessie 1 en de week erna

Een week of twee geleden vertelde ik jullie dat ik had besloten voor een hypnotische maagband te gaan. Zo’n beslissing neem je niet zomaar en na lang wikken en wegen hakte ik de knoop door en vond ik een praktijk in Gouda die dit aanbiedt. Inmiddels is de intake geweest, hier heb ik jullie al over verteld. Maar we zijn nog een stapje verder: ik heb mijn eerste sessie ook al gehad! Ik ging voor het eerst onder hypnose. Hoe dat was en hoe de week erna is verlopen, lees je hieronder in een uitgebreid verslag.

Sessie 1 | Voor het eerst onder hypnose

Ik wist niet zo goed wat ik mij voor moest stellen van hypnose. Afgaand op wat ik ooit op tv had gezien dacht ik dat je in ieder geval compleet van de wereld zou zijn. Nou, dat heb ik flink bij moeten stellen, want dat was echt niet het geval. Ik kan het nog het best vergelijken met totale ontspanning. Even bij het begin beginnen. Voorafgaand aan de hypnose had ik nog een gesprek. Ik had van tevoren een vragenlijst ingevuld waar op, onder andere, in moest vullen hoeveel kilo ik kwijt wil. Dat zijn er minimaal 25. Hier hadden we een heel gesprek over en uiteindelijk was het moment daar: ik ging voor het eerst onder hypnose.

Je gaat zitten in een een heerlijke stoel en krijgt instructies over ontspannen ademhalen en je lichaam ontspannen. Vervolgens voel je jezelf steeds meer ontspannen worden en ben je uiteindelijk onder hypnose. Ik zei het al, je bent niet compleet van de wereld, het is daarom best een gekke gewaarwording. Ik kon bijvoorbeeld gewoon een auto weg horen rijden op straat en dacht zelfs nog even “ik moet zo nog even ergens heen fietsen”. Normaal denk ik 1001 dingen, maar nu niet en kon ik deze gedachte heel snel parkeren en weer focussen op de stem van mijn begeleider.

Na ongeveer een kwartier zat het erop, dronk ik een glas water en voelde ik mij ontzettend ontspannen. Toch vroeg ik mij wel af of het wat gedaan zou hebben. Misschien wel omdat het zo anders was dan ik had verwacht…

Voorbereidingen voor sessie 2

Tijdens de sessie kreeg ik ook drie opdrachten mee: de komende twee weken (voor sessie 2) moet ik iedere dag oefeningen doen, bijvoorbeeld buikspieroefeningen. Ook moet ik echt goed letten op mijn eten en minder eten. Tot slot moet ik nuchter naar sessie 2 komen. Dat is de sessie waarbij ik de “operatie” krijg. Bij een echte operatie moet je ook nuchter verschijnen en dat is hier niet anders om mijn onderbewustzijn te laten denken dat ik de operatie echt heb gehad. Dat klinkt heel vaag, is het misschien ook wel, maar ik hoop vooral dat het helpt.

De week na sessie 1

Maar goed, ik vroeg mij dus af of het echt zou helpen. Toen ik op de fiets zat had ik mijn twijfels en misschien ben ik nog steeds niet 100% overtuigd. Aan de andere kant was ik wel super ontspannen en kreeg ik op de fiets ook een beetje hoofdpijn. Het had dus wel wat gedaan. Ik moest nog even wat boodschappen doen en had inmiddels trek gekregen. Ik had vanaf 6.30 uur niet meer gegeten en het was 11.00 uur. Normaal zou ik in de supermarkt dan van alles in mijn mandje mikken waar ik trek in heb. Dat deed ik nu dus niet. Het hongergevoel nam af, ik nam de tijd, las etiketten en nam weloverwogen beslissingen. Ik was relaxter en veel minder gefocust op eten.

We zijn nu een week verder na sessie 1 en ik moet zeggen dat ik echt wel moeilijke momenten heb. Afgelopen maandagavond zou ik een moord hebben gedaan voor een bitterbal ?, maar ik kan het ook makkelijker loslaten. Het gaat goed. Ik eet veel beter, beweeg lekker en doe ’s morgens vroeg buikspieroefeningen. Ook wandel ik meer en plan ik mijn eten vooruit. Ik voel me in ieder geval beter en ben ook al wat afgevallen.

Nog een week en dan gaan we voor sessie 2. Ik ben heel benieuwd en hou jullie op de hoogte.

Links

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. San
  31 augustus 2022 / 07:01

  Spannend.. heb er ook over gelezen maar mag ik vragen wat het kost?

  • Marisca
   Auteur
   31 augustus 2022 / 11:04

   Ja, dat is het inderdaad. Ik wil nog een artikel schrijven met daarin veelgestelde vragen over dit traject, hierin vertel ik ook over de kosten. Omdat je daar nu niets aan hebt ? deel ik alvast de kosten. Ik heb er €600,- voor betaald en ik kreeg maar €35,- vergoed van de zorgverzekeraar ondanks we heel goed verzekerd zijn. Dit valt dacht ik onder alternatieve geneeswijze en wordt daarom niet of nauwelijks vergoed.