Home + Afvallen & hypnotische maagband | Verslag van sessie 3 en de week erna

Afvallen & hypnotische maagband | Verslag van sessie 3 en de week erna

Afgelopen week had ik sessie 3 van het hypnose traject. Dit is de voorlopig laatste sessie, want hierna volgt nog één sessie, maar die heb ik pas in december. Sessie 3 staat in het teken van de “nacontrole bij de kliniek” en de maagband wordt dan wat beter afgesteld. Hoe deze sessie verliep en hoe het gaat met de kilo’s, lees je hieronder.

Sessie 3 | Nacontrole en afstellen maagband

Tijdens sessie 3 word je weer onder hypnose gebracht en ga je nog één keer terug naar de kliniek. De maagband wordt in deze sessie wat strakker afgesteld. Voor het zo ver was, had ik eerst een gesprek met mijn behandelaar om haar maar even zo te noemen. Ze vroeg naar de afgelopen twee weken en ik vertelde dat ik de avonden nog steeds erg moeilijk vind. Vooral wanneer Pat en Milan in het weekend een bakje chips naast zich hebben staan. In deze sessie was hier extra aandacht voor. Dit wordt gedaan door je onderbewustzijn in te prenten dat je hier juist geen moeite mee hebt.

Meer bewegen

Ook namen we mijn eetschema door en ik kreeg complimenten over hoe ik het deed wat betreft eten. Ik eet gevarieerd, kleine porties en ik ben gelukkig nog niet overstag gegaan wat betreft chips of andere dingen. So far, so good, maar niet alles loopt even lekker, want ik beweeg nog steeds te weinig. Ik fiets wel veel, maar elektrisch. Ook doe ik iedere ochtend braaf mijn buikspieroefeningen en in de weekenden wandel ik ’s morgens vroeg op en lekker tempo, maar ook dat is niet voldoende. Ik moet iets gaan doen waarvan mijn hartslag omhoog gaat en het liefst iedere dag. Dat mag ook in huis zijn. Ik probeer daarom wat vaker de trappen op en af te lopen…

 

De kilo’s

Op de foto hierboven zie je mij twee keer in dezelfde outfit (joh ;-)) De linker foto is half juli gemaakt en de tweede foto is afgelopen vrijdag gemaakt. Links woog ik 7,2 kilo meer dan rechts. Ik zie dat nog niet zo heel goed, maar ik zie wel dat het jasje mooier zit bij mijn armen. Ik voel het ook wanneer ik hem draag. Ook zie ik dat het shirt wat mooier zit bij mijn buik.

Afgelopen week…

Wat betreft beweging ben ik er dus nog niet al heb ik afgelopen zondag een lekkere wandeling gemaakt met mijn oude buurvrouw. Bijna 4,5 kilometer in 51 minuten. We hadden een lekker tempo en voor we het wisten stonden we weer bij ons voor de voordeur. Maar het blijft lastig, want ik heb een zittend beroep en heb ’s avonds nog het één en ander te doen voor Mamablogger, ook dan zit ik achter mijn computer. Ik ga nog even het huis door en daarna ben ik blij als ik naast Pat op de bank kan zitten om samen bijvoorbeeld nog even een serie te kijken.

Kortom, ik doe mijn best en het gaat goed, maar ik wil wel meer bewegen en daar moet ik echt even mijn best voor gaan doen. Half december moet ik namelijk terug en dan wil ik wel resultaat laten zien natuurlijk 😉

Leuke linkjes over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *