Home + Kinderbijslag juli 2024, zo gaan wij het besteden

Kinderbijslag juli 2024, zo gaan wij het besteden

Nog een week en dan wordt de kinderbijslag van juli 2024 gestort. Voor veel ouders fijn zo vlak voor de vakantie. Hier hebben we alweer een paar bestemmingen gekozen voor de kinderbijslag. Welke dat zijn lees je hieronder.

Kinderbijslag juli 2024 besteden

We mij al een tijdje volgt en de blogs leest over persoonlijke financiën, weet dat we maandelijks sparen en beleggen voor de jongens. Zelf sparen en beleggen we ook en daarnaast vullen we iedere maand onze digitale spaarpotjes met kleinere bedragen, bijvoorbeeld voor kinderkleding, maar ook voor schoolspullen, zwemles etc. Daarom hebben we besloten de kinderbijslag van juli ook te verdelen over een aantal potjes.

In totaal krijgen we in april €738,65. Dat is een flink bedrag!

De verdeling

We gaan dus dit keer meerdere potjes aanvullen, zowel voor ons huis als voor het gezin/de kinderen. Die verdeling is als volgt.

  • €350,- in een potje voor het huis. Dit is onderdeel van het spaarplan en en leggen we bij het sanitair.
  • €200,- in het potje voor de zomervakantie. We blijven dit jaar thuis en gaan dagjes weg. We hebben een vakantiebudget opgesteld en gaan daar leuke dingen van doen.
  • €100,- voor schoolspullen voor de jongens. Er zit al aardig wat in het potje, maar als er wat overblijft, dan laten we dat gewoon staan. Dit vullen we gedurende het schooljaar aan voor schoolreisjes, dingen die vervangen moeten worden etc.
  • €50,- in potje Cantharel voor Kerst
  • €38,- in potje verjaardagen jongens, ook deze vullen we gedurende het jaar aan. Nu ronden we het af met dit bedrag.

Dit maakt samen €738,- Omdat dit twee hele dure jaren voor ons zijn vanwege het nieuwe huis en de dubbele lasten, zetten we dus ook tijdig geld apart voor de korte termijn doelen.

Hebben jullie al bedacht wat jullie gaan doen met de kinderbijslag van juli? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra Timmermans
    26 juni 2024 / 09:53

    Deel kleedgeld voor puber en deel voor zijn rijbewijs en deel van de jongste apart zetten