Home + Achter de Schermen | 10x best gelezen artikelen op Mamablogger van 2021

Achter de Schermen | 10x best gelezen artikelen op Mamablogger van 2021

Aan het einde van het jaar vind ik het altijd leuk om terug te blikken, ook voor Mamablogger. Een vast onderdeel van het terugblikken is het overzicht van de 10 best gelezen artikelen op Mamablogger. Het is leuk om te zien welke posts het heel goed deden en dit jaar waren dat de wat oudere blogs. Deze worden goed gevonden in Google dus simpelweg ook beter gelezen. Wat verder opvalt is dat de coronablogs dit jaar ook goed werden gelezen. Helaas, want ik had gehoopt dat deze nu niet relevant meer zouden zijn. Hoe de top 10 er uit ziet en hoe vaak ze dit jaar zijn gelezen, zie je hieronder:

1. 42 gratis en low budget uitjes groot overzicht

Mijn allereerste lijst met 42 gratis en low budget uitjes is nog steeds de best gelezen. In totaal heb ik vier zomervakanties achter elkaar een lijst gemaakt met iedere keer nieuwe uitjes. Afgelopen jaar was de laatste keer dat ik deze lijst publiceerde, want ik denk niet dat ik nog een keer zo’n diverse lijst kan samenstellen met écht leuke en originele uitjes. Daarom besloot ik afgelopen zomer alle 168 uitjes van de afgelopen jaren te bundelen in een gratis e-book. Je download deze hier helemaal gratis.

Aantal keren gelezen in 2021: 20.507 keer

2. Peuters | Floris is 2,5 en praat nog steeds niet

Beiden jongens begonnen heel laat met praten. Onze oudste was ruim 3 jaar en onze jongste was ruim 2,5 (bijna 3). In dit artikel schreef ik dit van mij af, want het knaagde toch wel een beetje. Toch hadden we er vertrouwen in dat het goed zou komen en dat kwam het! Beide jongens hebben een woordenschat waar je ‘u’ tegen zegt (soms is het een beetje teveel ?) en grappig genoeg is onze oudste juist heel taalvaardig op school. Ik ben blij dat ik dit artikel destijds heb geschreven, want ik krijg er nog steeds reacties op van moeders die nu hetzelfde meemaken. Ik hoop dat ik hen hiermee wat gerust kan stellen.

Aantal keren gelezen in 2021: 12.125 keer

3. 50 random feitjes over mij

Ik vind het heel bizar dat deze zo goed gelezen wordt, want zo bijzonder vond ik deze niet ?. Toch zijn mensen blijkbaar op zoek naar random feitjes over zichzelf en komen ze dan uit op dit artikel. Dan hoop ik maar dat ze er inspiratie uit halen.

Aantal keren gelezen in 2021: 12.131 keer

4. Tip | Zo maak je je muren glad zonder de stucen

Deze snap ik dan weer wel, want voor kleine muurtjes, zoals die van ons destijds, kan dit echt een uitkomst zijn. Zeker als er daarna een behangetje overheen gaat. Voor ons werkte dit top en ik hoop dat de ruim 11.000 mensen die dit hebben gelezen er ook wat aan hadden.

Aantal keren gelezen in 2021: 11.683 keer

5. Tip | Deze app gebruiken Patrick en ik als gezamenlijke gezinsagenda

Ook dit artikel is al wat ouder en we gebruiken deze agenda nog steeds op onze telefoons. We hebben kleuren gekoppeld aan de diverse afspraken en onderwerpen en we vinden deze nog steeds het fijnst werken. Wat ons betreft dus nog steeds een ontzettende aanrader!

Aantal keren gelezen in 2021: 9.925 keer

6. 4x coronaproof traktaties en cadeautjes, ook voor de juf of meester

Ook deze werd goed gelezen, maar dat blijft dubbel. Zoals ik in de intro al zei had ik gehoopt dat dit soort artikelen niet relevant meer zouden zijn. Het is echter niet anders en ik hoop dat veel ouders hier toch wat inspiratie uit konden halen om het voor hun kinder(en) zo leuk mogelijk te maken.

Aantal keren gelezen in 2021: 9.267 keer

7. DIY | De plank achter de bank

In ons vorige huis hadden we een plank achter onze bank gemaakt en die was ontzettend leuk en praktisch. De DIY van deze plank deelde ik destijds op Mamablogger. Deze werd toen al goed gelezen en dat is nu nog steeds het geval. Het mooie van deze plank? Je hoeft niet in de muur te boren!

Aantal keren gelezen in 2021: 8.916 keer

8. Coronaproof uitjes voor het hele gezin tijdens de voorjaarsvakantie

Een hoop uitjes zijn ook deze vakantie prima te doen. Je verwacht het niet, maar er is nog best het één en ander mogelijk en Nederland heeft veel prachtige natuurgebieden. Ik zou zeker dat artikel nog aanklikken voor wat broodnodige inspiratie ?.

Aantal keren gelezen in 2021: 7.663 keer

9. DIY Budget | Zelf een foto op hout afdrukken

Een budget blog uit 2015, maar nog steeds één van mijn best gelezen artikelen op Mamablogger. Misschien wel de beste al lijkt hij dit jaar wat te zakken in mijn ranking haha. Dit is overigens wel een heel leuke activiteit om te doen tijdens deze lange kerstvakantie.

Aantal keren gelezen in 2021: 7.600 keer

10. Extra blog | Als de scholen sluiten kun je met deze gratis werkbladen je kind toch lesstof laten oefenen

Na de verschillende lockdowns werd duidelijk dat veel kinderen een leerachterstand hebben opgebouwd. Wil je de lesstof met je kind toch een beetje bijhouden? Dan is dit artikel superhandig, want ik deel per groep van de basisschool superleuke en handige  werkbladen om te oefenen. Al de werkbladen die ik deel zijn gratis.

Aantal keren gelezen in 2021: 5.225 keer

Dit waren de 10 meest gelezen artikelen van 2021. Is er een artikel dat jou het meest is bijgebleven? Zo ja, welke is dat dan? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *