Home + Tip | Deze app gebruiken Patrick en ik als gezamenlijke gezinsagenda!

Tip | Deze app gebruiken Patrick en ik als gezamenlijke gezinsagenda!

Voorheen hield ik alles bij op de gezinsplanner in de keuken, in de agenda van mijn werk en op mijn eigen agenda op mijn telefoon. Een heel gedoe, want voor Patrick moest ik dan dingen op de kalender of zelfs op briefjes zetten. Het was geen doen, want we waren het overzicht totaal kwijt. Daarom was ik al een tijdje op zoek naar een goede app voor een gezamenlijke agenda. Maanden geleden zag ik een tip op Curvacious en ik besloot deze app te downloaden; TimeTree. Inmiddels hebben wij hem een aantal maanden in gebruik en we zijn heel enthousiast. Hoog tijd om hem aan jullie te laten zien!

Het werd teveel

Onze weken vliegen voorbij en we hebben altijd heel veel afspraken en uitjes op de planning. Tijdens de rustigere weken kunnen we met anderen afspreken, maar we worden ook heel vaak geleefd. Van werkafspraken tot congressen, van borrels tot een concert en van de wekelijkse musicallesssen tot een kijkavond op school en nog veel meer. Het komt met regelmaat voor en we konden het niet meer structureren. Dan vertelde ik aan Pat dat ik de auto nodig had voor mijn werk terwijl hij hem dan tijdens zijn ouderschapsverlof nodig had voor het consultatiebureau. Dit soort dingetjes slopen erin en daarom zochten we naar een gezamenlijke agenda app waar we dit soort dingen in konden zetten. Ook wanneer iets een verrassing is voor de jongens en Milan het dan niet op de kalender kon lezen 😉

Het werd dus teveel en we hadden een goede app nodig. Na het lezen van het artikel over TimeTree werd ik enthousiast en besloot hem te downloaden.

Over TimeTree

TimeTree is een gratis app voor zowel iOS als Android. Het handige van deze app is dat je jouw agenda kunt delen met anderen waaronder je partner. Je kunt ook groepen aanmaken zodat je met je familie een agenda bij kunt houden. In ons geval delen alleen Patrick en ik dus een agenda en dat is heel erg handig. Zo kunnen we in één oogopslag elkaars agenda’s inzien en als één van ons een afspraak wil maken zien we meteen of we dat weekend al iets hebben.

Ik heb mijn agenda op de maandweergave staat, maar je kunt hem ook op een weekoverzicht zetten.

Nog meer handige features;

 • Pat en ik hebben ieder een eigen kleur. Zo bewaren we het overzicht!
 • Als één van ons een nieuwe afspraak erin zet, krijgt de ander een melding. Zo is de ander meteen op de hoogte en loop je niet meer het risico dat de één de ander vergeet in te lichten.
 • Je krijgt een melding op de dag dat er afspraken gepland staan en ik krijg ze ook 24 uur van tevoren.
 • Bij iedere afspraak heb je de mogelijkheid tot het plaatsen van opmerkingen en foto’s. Super handig om er bijvoorbeeld een adres bij te zetten.
 • Er is nu ook een versie voor op de pc, deze heeft overigens minder kleurtjes en vind ik er daarom minder overzichtelijk uitzien. Dit heeft te maken met het feit dat dit nog steeds een Beta versie is.
 • Je kunt zelf meerdere agenda’s beheren, maar dat doe ik niet. Hier gaat alles in één agenda. Voor het plannen van artikelen en andere werkzaamheden voor Mamablogger gebruik ik de nieuwe Structuurjunkie Planner.

De combinatie met een gewone kalender

Hoewel ik zweer bij deze app en we deze al heel wat maanden gebruiken, hebben we er ook nog steeds een gezinsplanner naast. Deze hangt in de keuken en iedere week schrijf ik alles erop voor de komende week. Milan weet dan ook wat er op de planning staat. De TimeTree app is vooral handig als we niet thuis zijn en afspraken maken. In principe kijken we nu eerst in de app en plannen we daarna onze afspraken. Vervolgens zetten we het voor de volledigheid op de gezinsplanner.

We plannen er dus alles op en kunnen in het handige overzicht zien wat er op de planning staat. Zou deze app voor jullie ook een optie zijn?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  25 maart 2019 / 16:29

  Onze Samsung telefoons, tablet en tv communiceren met elkaar. Zo ook onze beider agenda’s op de telefoon! Daarnaast ook nog steeds een papieren versie, dat blijft toch gewoon fijn..