Home + Coronaproof uitjes voor het hele gezin tijdens de voorjaarsvakantie

Coronaproof uitjes voor het hele gezin tijdens de voorjaarsvakantie

13 februari 2021 begint de voorjaarsvakantie in regio zuid en een week later volgen de regio’s midden en noord. Een week die even niet in het teken staat van thuisonderwijs, maar ontspannen en er even lekker op uit trekken met het gezin, daar zijn we allemaal wel aan toe! Vanwege de lockdown kunnen we niet zoveel, maar er is meer mogelijk dan je denkt. Ik verzamelde daarom de leukste coronarpoof uitjes voor de voorjaarsvakantie!

Een paar dagen weg

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar waarom gaan jullie niet lekker een paar dagen weg? Een totaal andere omgeving en lekker wandelen. Wij komen graag bij De Cantharel in Apeldoorn en de omgeving daar is echt prachtig! Lekker wandelen met de kinderen, wat lekkers bestellen en vervolgens opeten op de kamer. Een andere omgeving kan heel erg goed doen en je kunt je, ondanks alle maatregelen, nog prima vermaken.

Ben je benieuwd naar onze andere favoriete gezinshotel? Klik dan hier, want ik heb er eerder over geschreven.

Ons lievelingshotel! 

Wil je liever een dagje weg? Ook dan is er nog van alles te verzinnen! Hieronder vind je mijn suggesties.

Uitjes buiten de deur

Huur een oldtimer

Niet het goedkoopste uitje, maar wel een hele bijzondere; een oldtimer huren en daar mee gaan toeren. Wat dacht je van een te gek Volkswagenbusje? Picknickmand mee en lekker op pad! Dit willen wij zeker nog een keertje gaan doen. Let op, in verband met de verzekering betaal je een flinke borg, maar die krijg je na afloop uiteraard terug als alles goed is verlopen. Houd hier echter wel rekening mee wat betreft budget. Toch is dit een uitje dat je lang bij zult blijven én je kunt er te gekke foto’s mee maken, twee vliegen in één klap haha.

Autopuzzeltochten voor het hele gezin

Heb je al gehoord van een autopuzzeltocht? Het Internet staat er vol mee. Je kunt ze downloaden van verschillende websites, vervolgens stappen jullie in de auto en gaan jullie beginnen aan de puzzeltocht die jullie hebben gekozen. Veilig en, ook niet geheel onbelangrijk, dit is ook prima te doen wanneer het slecht weer is. Let op: niet alle puzzeltochten zijn gratis. Voor sommigen betaal je ongeveer twee tientjes. Na betaling ontvang je de route meteen in je mailbox. Nu lijkt €20,- misschien veel, maar de route moet wel gemaakt worden en dat gebeurt vaak heel zorgvuldig. Zo heb je toch een low budget uitje voor het hele gezin en je ziet plekken die je misschien nog niet kende.

Tip: als je een paar dagen weggaat is het ook een leuk om een autopuzzeltocht in die omgeving te doen!

Wandelen bij de Piramide van Austerlitz

De omgeving van Austerlitz is zo ontzettend mooi! We komen er bij mooi weer regelmatig voor een heerlijke wandeling en om te spelen in de speeltuin. Dat laatste kan nu helaas even niet, maar de omgeving verkennen is nu ook zeker geen straf. Ik weet niet of je de piramide nu op kunt, maar indrukwekkend is ‘ie zeker, ook als je erbij staat. Neem wat lekkers mee voor onderweg, rijd nog een rondje met de auto door de omgeving en jullie hebben een top dag!

Naar de Maasvlakte

Een strandwandeling op een strand waar het niet stikt van de mensen? Dan is de Maasvlakte bij Rotterdam zeker een aanrader als je het hebt over coronaproof uitjes! Je moet er even een stukje voor rijden, maar die route is geen straf. Je rijdt langs de havens van Rotterdam met zijn indrukwekkende raffinaderijen. Onze jongens vinden het keer op keer prachtig. Uiteindelijk kom je uit bij de Maasvlakte en als je vroeg bent heb je een uitgestrekt mooi strand bijna voor jullie zelf. En met een beetje geluk spot je er nog zeehonden.

Kralingse bos in Rotterdam

Ook bij ons in de buurt, maar wel een aanrader. Ook als je wat verder weg woont. Het leuke aan het Kralingse Bos is dat je er zowel langs het water als door het bos kan lopen. Je vindt er molens en onderweg kun je bij verschillende tentjes lekkere, warme chocolademelk kopen. Een mooie omgeving en zeker de moeite waard voor een leuke wandeling met het hele gezin.

Online is er van alles te beleven

Een kijkje in de dierentuin, een virtuele tour door het museum, les van Freek Vonk via YouTube, cursussen voor kinderen via LOI kidzz en nog heel veel meer. Google is your best friend als je kind iets wil leren op een leuke manier. Je kind op een schermpje en jij blij dat ‘ie nog wat leert ?. Twee vliegen in één klap! Tijdens de eerste lockdown is er heel veel ontwikkelt voor kinderen en ik moet zeggen dat er echt heel veel leuke dingen te vinden zijn. Dit zijn Een uitje, maar dan thuis. Gelukkig bestaan deze mogelijkheden.

Een speurtocht of bingo door de wijk

Na een online uitje gaan we nu weer echt naar buiten. We maken nu ontelbare wandelingetjes (ken je de Ommetje-app overigens al?), maar ik maak Milan daar niet zo blij mee. Al die wandelingetjes zijn wat hem betreft namelijk behoorlijk saaaaaai. De oplossing is heel simpel, ook voor de wat oudere kinderen; doe een speurtocht of geef de kinderen een bingospel mee! Dan gaan ze op in het spel en vergeten ze dat ze aan het wandelen zijn. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met de berenjacht die in april 2020 razend populair was. Iedereen had het erover en bijna het hele land deed eraan mee. Tijdens Sinterklaas werd dit nog dunnetjes overgedaan met de ‘gluurpietjes’.

Nu is er de huisnummer bingomaar er is ook een bingo met verschillende dingen die je onderweg tegen kunt komen. Kijk op Pinterest voor meer inspiratie.

Maak een stadswandeling en haal wat lekkers af bij de lokale horeca

Hier in Gouda worden diverse stadswandelingen georganiseerd waar je je van tevoren voor op moet geven. Er zijn verschillende routes en je kiest de route die jullie het leukst lijkt. Een kaartje kost vaak maar een paar euro. In ons geval gaat de route langs diverse horecazaken waar je iets lekkers kunt proeven of kopen. Zo steun je ook nog eens de lokale horeca zonder dat je daar heel veel geld aan uit hoeft te geven. Je bent buiten, in beweging, eet en drinkt lekker én je leert je stad op een andere manier kennen. Als je googelt op ‘stadswandeling en dan jullie netnummer’ kun je zoeken of dit ook wordt georganiseerd in jullie buurt of in die ene stad waar jullie al een tijdje naartoe willen. Ik weet dat Vlaardingen, Delft, Gouda en Dordrecht sowieso meedoen. Je kunt ook zoeken op ‘stadswandeling en dan jouw plaatsnaam’.

Open kerk

Wist je dat veel kerken in deze periode nu wel open zijn? Veel mensen gaan erheen omdat ze nu wel wat steun kunnen gebruiken, maar je kunt er ook een klein uitje van maken. Hiermee bedoel ik niet dat we nu massaal kerken moeten gaan bezoeken, want die bezoeken worden wel gereguleerd, maar je kunt er wellicht wel heen als je geïnteresseerd bent. Heb je een kerk op het oog die je graag eens zou bezoeken? Kijk dan even online of ze open zijn en of je een tijdslot moet reserveren.

Maak het binnen gezellig!

Tot slot nog wat tips om het binnen extra gezellig en speciaal te maken:

? Sleep een matras naar beneden en houd een pyjamadag. Lekker de hele dag beneden chillen en films kijken. Hier deden we dat een dag na de Kerst en het was een groot succes!

?Maak met zijn allen een puzzel van 1000 stukjes. Heb ik Via verkoopt supergave vintage (maar toch nieuwe) puzzels en die zijn zo leuk!

? Maak een borrelplank voor de kinderen en houd een vrijdagmiddagborrel (of een maandagmiddagborrel etc.). Ik pak dan altijd helemaal uit met een echte plank, we halen of bestellen lekkere hapjes en ik schenk een sapje in een wijnglas, net echt.

Jouw hulp nodig voor nog meer coronaproof uitjes

Dit zijn mijn tips wat betreft coronaproof uitjes voor de voorjaarsvakantie. Maar mijn lijst is vast niet volledig en daar heb ik jullie hulp bij nodig. Welke coronaproof uitjes kunnen we nu wel ondernemen in jouw omgeving? Laat jouw tip achter in de comments hieronder zodat iedereen die op zoek is naar coronaproof uitjes voor de vakantie, geïnspireerd kan worden. Bied jij zelf een coronaproof uitje aan? Ook die mag je hieronder spammen. Laten we er met elkaar een te gekke lijst van maken zodat het, ondanks alles, een fijne vakantie wordt.

Dus… welke coronaproof uitjes kun jij tippen?

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *