Home + Tip | Zo maak je je muren glad zonder te stucen!

Tip | Zo maak je je muren glad zonder te stucen!

Als je mij volgt op Instagram heb je het afgelopen weekend misschien wel voorbij zien komen op Instagram Stories; we zijn bezig met het opknappen van ons halletje. Als het behang erop zit (en het er een beetje fatsoenlijk uit ziet haha) deel ik de voor en na foto’s met jullie. Een ding is namelijk zeker; het is nu al een hele metamorfose! Om te behangen moesten we eerst een muur glad maken, want op al onze muren zit spachtelputz. Dit hebben we gedaan zonder de muren te stucen. Ik kreeg hier veel vragen over en zette een poll op Insta Stories om te vragen of jullie interesse hebben in een blog hierover. Maar liefst 96% gaf aan van wel, dus klom ik in mijn toetsenbord. Dit is namelijk ook heel handig wanneer je kinderen hebt.

Je muren glad zonder te stucen, hoe dan?!

Dat vroeg ik mij ook af, want een stucadoor inhuren is heel erg duur en de wachttijd is erg lang. Ik ging daarom in eerste instantie op zoek naar speciaal behang waar de ondergrond niet perse glad voor hoeft te zijn. Dat schijnt er wel te zijn, maar als snel kwam ik “Alabastine Muur Glad” (op geen enkele manier gesponsord) tegen. Hiermee kun je kleine oppervlaktes muur glad maken zonder te stucen! Ik las wat reviews, keek een filmpje en we besloten het te proberen. Eenmaal bij de Karwei bleek hij ook nog eens in de aanbieding te zijn!

De muur die glad gemaakt moest worden

Aan de slag!

Het is eigenlijk een soort pasta die je met een roller over de muur strijkt. Daarna ga je er met een soort trekker (net als van het ramen zemen) overheen om het glad te strijken. Op de tweede foto zie je de eerste laag. Het gaat overigens heel snel en het werkt volgens Patrick heel fijn!.

Nadat je de eerste laag een paar uur hebt laten drogen, ga je er nog een tweede keer overheen. Op deze foto zie je de tweede laag, dat is al een stuk beter! Eventuele oneffenheden kun je lichtjes opschuren.

Hier zie je al een deel van ons opgeknapte halletje. De muur achter de bak is het nieuwe gladde muurtje (op de foto lijkt hij minder glad dan hij daadwerkelijk is) en ernaast zie je een klein deel spachtelputz van hoe het was. Wat een verschil hè?

Nu is het wachten op ons behang en dan kunnen we het muurtje behangen en is het halletje klaar!

Waarom ik dit deel? Veel oude huizen hebben gestucte muren of beschadigde muren. Het kan ook zijn dat één van de kinderen een muur heeft beschadigd. Hiermee kun je dat heel eenvoudig glad maken zonder er teveel voor te betalen. Ook ideaal wanneer je een muurtje wilt behangen op de kinderkamer. Kortom, een lifesaver voor ouders 😉

En ja, ik deel binnenkort het eindresultaat van het halletje met jullie inclusief alle voor en na foto’s! Wat vinden jullie hiervan? Ideaal toch?

P.s. Inmiddels is ons halletje klaar en zit het behang erop. Klik hier voor het eindresultaat! 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Hannie
  4 januari 2019 / 21:58

  Hoi Marisca,
  Deze tip mag je ook op onze nieuwe groep plaatsen.
  Deze groep “maak van je huis een thuis” heeft alles te maken wat huis gerelateerd is en groeit als kool.

  Gr. Hannie van “WIJ met z’n allen weten meer!”

 2. Sandra
  5 januari 2019 / 17:39

  Hoor er alleen maar positieve berichten over bij mijn werk.. macweek in de bouwmarkt