Home + Lifestyle | Mijn twee goede voornemens voor 2022

Lifestyle | Mijn twee goede voornemens voor 2022

Goede voornemens, ik heb er een haat/liefde verhouding mee. Ik neem mij namelijk het hele jaar van alles voor, maar volhouden blijft een dingetje. De afgelopen jaren gaat het steeds beter, maar er zijn genoeg voornemens gesneuveld hoor. Voor komend jaar heb ik daarom maar twee goede voornemens. Welke dat zijn lees je hieronder.

Beter voor mijzelf zorgen

Dit is mijn eerste goede voornemen en eentje die ik echt vol moet gaan houden. De laatste twee jaar kamp ik regelmatig met buikklachten. Zo kreeg ik extreme buikpijn na het eten van rauw vlees, dag carpaccio en filet American. Heel af en toe eet ik het nog met het risico dat ik weer pijn krijg. De ene keer gaat het goed en de andere keer heb ik echt spijt. Een lange tijd ging dit goed en verminderden mijn buikklachten.

Toch ging het nog steeds niet helemaal lekker, want ik kreeg ook te maken met eten dat niet goed door mijn slokdarm gaat. Dit heb ik al jaren en mijn oma had het ook. Vooral met brood dus dat eet ik in heel kleine stukken. De huisarts denkt aan een soort reflux.

Daarom let ik steeds beter op wat ik eet. Zo eet ik minder chocolade en drink ik minder koffie. Ik merk nu al een kleine verbetering en dat wil ik volhouden. In combinatie met meer wandelen hoop ik dat het beter gaat.

Dit zijn echter alleen fysieke voornemens. Ik wil ook op andere gebieden beter voor mijzelf zorgen.

Ik heb mij dit jaar behoorlijk druk gemaakt over dingen en er is behoorlijk over mijn grenzen heen gegaan. Hier heb ik best last van gehad en ik als ik heel eerlijk ben is dat nog steeds het geval. Komend jaar ga ik daarom nog beter mijn grenzen aangeven ??.

Beter voor mijn geld zorgen

Dit deed ik al, maar het kan altijd beter. Het afgelopen jaar zijn we begonnen met beleggen en daar wil ik meer mee gaan doen. We sparen op verschillende manieren en ik wil onderzoeken welke manieren nog meer bij ons passen. Ik ben niet iemand die graag risico’s neemt dus ben altijd voorzichtig, maar er zijn meer manieren dan de old school spaarrekening waar je geen rente krijgt.

Ik blijf jullie het komende jaar ook op de hoogte houden van onze spaaravonturen.

Dit waren mijn twee goede voornemens voor het komende jaar. Heb jij goede voornemens? Ik ben benieuwd! Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

GezondheidGezondheid

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. marianne raaijmakers
    23 december 2021 / 11:54

    Hallo Marisca sinds kort volg ik je blog.vind je op een leuke mannier schrijf.bij deze laatste moest ik lachen beter voor je geld zorgen hoe doe je dat, ik weet ook dat ik dan wat minder in het tuincentrum moet lopen,want dan gaat er van alles mee naar huis.maar het is daar altijd zo gezellig.in juni komend jaar is het drie jaar dat mijn man is overleden.wij kwamen toen ook al vaak daar.nu ga ik er alleen heen de mensen die er werken zijn zo aardig voel me er zo welkom .dan maar iets teveel meenemen daar vandaan.fijne dagen met je gezin.groetjes marianne.