Home + Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van december 2023

Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van december 2023

Happy New Year! De dure decembermaand is voorbij. Hoe hebben jullie deze ervaren? Bij ons viel het nog mee omdat we van tevoren veel hadden gebudgetteerd, maar ondanks dat gaven we toch wel wat meer uit dan we hadden gehoopt. Zo kwamen we uit met de budgetten van december 2023.

Lees ook:

Budgetten per week in december 2023

Week 1

Oei, de boodschappen zijn echt duur deze week, want we slaan meteen een aanbieding in van de Robijn wasverwachter. Maar ach, dan hebben we in ieder geval een goede voorraad. Ook komt de kapster voor de jongens en moeten we de auto weer voltanken. Het gaat er gewoon hard doorheen deze week.

Over van boodschappenbudget: €0,- 
Over van weekbudget:
€36,-

Week 2

Dit weekend vieren we Sinterklaas met mijn ouders en mijn zus en haar gezin. We hebben een Sinterklaas gehuurd en iedereen eet gezellig mee. Voor het eten had ik al €100,- extra begroot en deze extra aan het weekbudget toegevoegd. Ook Sinterklaas moest worden betaald (€60,-) en dat had ik al contant klaarliggen. Beide bedragen hoefden dus niet extra van het weekbudget af. Daarom vind ik vooruit plannen zo belangrijk. Toch zijn de boodschappen wederom erg duur en blijft er maar een euro over. Dit is overigens wel inclusief dubbele koopzegels. Verder hebben we binnenkort de kerstborrel op het werk en gaan we als team allemaal in hetzelfde jasje. Deze kost zo’n €40,-. Ook sla ik nog wat kerstversiering in.

Over van boodschappenbudget: €1,-
Over van weekbudget:
€50,45

Week 3

We beginnen de nieuwe, financiële week met een aantal uitgaven: tanken, ingrediënten voor hetgeen ik wil maken voor het kerstdiner op school én we kopen twee kerstpakketten: één voor mijn ouders en één voor onze huishoudelijke hulp. Dan gaat het best hard en moet de week nog beginnen ;-). Toch valt het uiteindelijk nog mee en houden we nog best wat over van het weekbudget.

Over van boodschappenbudget: €7,30
Over van weekbudget:
€60,39

Week 4

De laatste week van de maand en we maken zo langzamerhand de balans weer op. We gaan even de stad in en besluiten wat te drinken en een bittergarnituur te bestellen. Dat vinden we gezellig en moet ook gewoon kunnen. Verder moet ik weer tanken en laat ik mijn nagels en wenkbrauwen doen.

Over van boodschappenbudget: €0,-
Over van weekbudget:
€52,10

Totaal over van de budgetten in december 2023

In totaal hebben we €207,24 overgehouden. Ondanks de dure boodschappen toch een mooi resultaat!

Dit hebben we als volgt verdeeld over de verschillende spaarpotjes:

  • €50,- Telefoons en laptops (telefoons kopen we los en niet bij een abonnement)
  • €50,- Nieuw huis – keuken
  • €50,- Nieuw huis – klussen
  • €25,- Nieuw huis – tegels
  • €25,- Auto onderhoud
  • €7,- Verjaardagen jongens

Ik moet eerlijk zeggen dat ik halverwege de maand niet zo optimistisch was en dacht dat we niet zoveel over zouden houden. We sparen en beleggen aan het begin van de maand. Ook doen we wekelijks nog de 100 enveloppen challenge. Wat over is van deze budgetten, is extra en toch mooi meegenomen. Op naar een nieuwe maand!

Fijne budgetplanners om het nieuwe jaar mee te starten

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *