Home + Geld & Budget | 100 enveloppen challenge die viral ging op TikTok

Geld & Budget | 100 enveloppen challenge die viral ging op TikTok

Spaarchallenges zijn populairder dan ooit lijkt het wel. Alles wordt duurder en mensen zijn zich veel bewuster van wat ze uitgeven. Dat is hier uiteraard ook zo. Vooral de boodschappen, dat is echt een ding en ons boodschappenbudget wordt steeds krapper. Een van de manieren om op een leuke manier extra te sparen én meteen groei te zien, zijn spaarchallenges. We hebben er eerder twee gedaan uit dit boek vol spaarchallenges. Dat ging goed en daarom willen we een nieuwe uitdaging aangaan: de 100 enveloppen challenge.

Viral op TikTok: 100 envelope challenge

Je hebt het misschien al voorbij zien komen op TikTok: de 100 envelope challenge. Inmiddels een grote hit op de socials en het korte filmpje dat ik erover opnam is ook bijna 150.000 keer bekeken. Die ging dus viral! Dat geeft wel aan hoezeer mensen hierin geïnteresseerd zijn.

Het idee is heel simpel: je hebt 100 enveloppen welke zijn genummerd van 1 tot en met 100. Per keer trek je een envelop en het nummer dat op de envelop staat is het bedrag wat je erin moet doen of over moet maken, maar daar vertel ik zo meer over.

Zijn alle 100 enveloppen vol, dan heb je maar liefst €5050,- gespaard!

Wij hebben overigens geen enveloppen, maar wij hebben een budget binder met daarin 100 genummerde hoesjes waar geld in kan. Deze ziet er zo uit:

100 enveloppen challenge: doel en aanpak

Doel challenge

Zoals je misschien weet, hebben we een nieuwbouwhuis gekocht wat nog gebouwd moet worden. Een duur project waar we graag extra geld voor willen sparen. Dit geld willen we bij de nieuwe keuken of badkamer leggen, want deze zitten bij de koopsom inbegrepen, maar zijn heel basic. Niet erg, maar als we iets extra willen, kost dat wel flink wat extra geld. Ons doel is dus ons huis.

Aanpak en contant geld

Ik vind het hebben van veel contant geld in huis geen fijn idee. En dit is echt veel geld, dus dat willen we al helemaal niet. Daarom hebben we het volgende bedacht: we hebben een pot gemaakt met daarin 100 kaartjes van 1 tot en met 100. Daarnaast hebben we een digitaal potje gemaakt voor voor deze challenge.

Iedere week trekken we een kaartje met het gezin. Het nummer dat op dat kaartje staat, maken we over naar het digitale potje. Het kaartje stoppen we vervolgens in het mapje. Zo wordt het een challenge van het hele gezin. Het motiveert en je kan alsnog de voortgang bijhouden in het boekje. Lekker afstrepen!

Hoe lang duurt 100 enveloppen challenge?

Wij willen 50 weken doen over de 100 enveloppen challenge. Iedere zaterdag trekken we een kaartje. Het tweede bedrag kiezen we naar inzicht en naar wat we eventueel kunnen missen. Vervolgens halen we dat tweede kaartje zelf uit de pot en stoppen we die ook in de budget binder. Het eerste kaartje was meteen een flink bedrag: €94,-. Ook het tweede kaartje was een behoorlijk bedrag: €73,-. Een veelgestelde vraag is waar we dat geld dan vandaan halen. Dat verschilt: de ene keer halen we het van het weekbudget of de lopende rekening af, de andere keer een is het een meevaller of wanneer we bijvoorbeeld iets verkopen. Zo verkochten we vorige week Floris’ oude bed omdat hij nieuwe meubels kreeg. We verkochten deze voor €55,- en dat maakten we meteen over als tweede bedrag van die week.

We realiseren ons heel goed dat dat een luxe is. Maar of het ons gaat lukken weten we niet. Iedere euro is er één en we hebben een heel mooi doel. Ook dat motiveert.

100 envelope challenge binder kopen

Ik kocht deze binder via Amazon. Als je zoekt op ‘100 envelope binder’ kom je van alles tegen. Het duurde even voor we hem binnen hadden, maar dat was niet erg, want we waren nog met de andere challenges bezig. Zodra die waren afgerond, zijn we begonnen aan deze.

Vind je het leuk de voortgang wekelijks te volgen? Volg mij dan op TikTok.  Je vindt mijn profiel en het filmpje hieronder. Sparen is voor veel mensen lastig dat realiseer ik mij echt. Er is ook een periode geweest waarin wij dit niet konden. Maar wellicht is dit iets wat jou aanspreekt om te gaan proberen? Of misschien een andere spaarchallenge? Dat kan ook met kleine(re) bedragen. Zo ja, heb je vragen over deze challenge, stel ze gerust in de comments hieronder.

@budgetmamablogger

De 100 enveloppen challenge! Wij gaan dit niet contant doen omdat we niet zoveel geld in huis willen hebben, maar willen wel de uitdaging aangaan. Daarom hebben we het volgende bedacht: we maken een digitaal potje voor deze challenge en als we er geld naar overmaken doen we in deze binder een briefje in het betreffende vakje. Zo kan het ook! Binder via Amazon #budget #budgeting #budgetbinder #100envelopechallenge #sparen #spaarchallenge #spaarchallenges #budgetblogger

♬ origineel geluid – Budget Mamablogger

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *