Home + Diary | Kerst en Keramiek

Diary | Kerst en Keramiek

Happy New Year! Ik wens je een heel mooi en gezond jaar toe en hoop dat de wensen die je hebt, uitkomen. Afgelopen week vierden we natuurlijk kerst, maar we gingen ook op pad om de tegels voor de badkamer en het toilet in ons nieuwe huis uit te zoeken. Ook gingen we nog een dag naar de Efteling. Het was een gekke week omdat we geen flauw idee hadden welke dag het was, maar het was wel een hele fijne week zo samen. Kijk je weer gezellig mee met deze eerste diary van het nieuwe jaar?

Maandag | Eerste kerstdag

Goedemorgen! Wij starten deze gezellige kerstdagen met een heerlijk kerstontbijt. Ik hou ervan het zo gezellig te maken. Wel hebben we besloten vandaag niet naar de Efteling te gaan zoals eigenlijk het plan was. Het lijkt erop dat het in het zuiden van het land heel slecht weer wordt en dat vinden we echt zonde. Het is dan toch een stuk minder gezellig en echt genieten doe je dan ook niet. We verplaatsen de Efteling en besluiten ergens te gaan lunchen.

De mannen zijn klaar voor vandaag!

We nemen mijn ouders mee lunchen bij Loetje in Reeuwijk en ’s middags borrelen we gezellig bij ons thuis.

En in plaats van te eten bij de Efteling, zetten we de pizzarette én de gourmet aan. De jongens vinden het helemaal gezellig en wij ook. Lekker kneuterig, haha.

Dinsdag | Tweede kerstdag

Tweede kerstdag voelt toch weer wat meer als een normale dag vind ik. Of in ieder geval een zondag. We halen alvast wat extra boodschappen in huis en Milan wil sparen voor een nieuwe iPhone. Hij doet een spaarchallenge en wil graag zijn kleingeld op zijn bankrekening storten. Uiteindelijk stort hij meer dan €40,-.

En we gaan weer lekker eten! Floris wil heel graag vuurwerk op het toetje en dat krijgt hij. Hierna zitten we echt helemaal vol na al dat lekkere eten van de afgelopen dagen. De komende dagen moeten we wat meer in het gareel.

Woensdag

De laatste afspraak voor ons huis dit jaar: we mogen de tegels voor de badkamer en het toilet uitkiezen bij Lingen Keramiek. Hier kom ik in het dagboek later deze maand, uitgebreid op terug. We zijn in ieder geval heel blij met de keuze die we hebben gemaakt.

Tijd om thuis alles op te ruimen! We halen de kerstboom weg en kopen een nieuwe bak om alles in op te bergen. Omdat het slecht weer is, blijven we de rest van de dag thuis en spelen we een spelletje. Dit spel is de beste Marktplaats aankoop van afgelopen jaar, haha.

Donderdag

Ik ben vandaag stand-by voor mijn werk, dus heb alles klaar staan indien nodig. Verder gaan de jongens een nachtje logeren bij opa en oma en maken Pat en ik van de gelegenheid gebruik om de kasten in de keuken uit te zoeken. Vooral de kast met alle knutselspullen. We gooien echt heel veel weg. Heerlijk! ’s Avonds kijken we een serie met warme chocolademelk. Lekker, maar wat is het stil in huis…

Vrijdag

De jongens komen vanmiddag weer terug en dus pakken wij ’s morgens vroeg even door, want ook vandaag ben ik stand-by voor mijn werk en ik heb nog wel wat werk te doen. We maken alvast een selectie voor het sanitair in ons nieuwe huis. We hebben nu klaarstaan wat we mooi vinden, maar bestellen nog niet. We laten eerst even alles bezinken. Het staat in ieder geval klaar. Verder verschoon ik meteen alle bedden. Morgen gaan we de hele dag weg en oudejaarsdag heb ik er geen zin in. Het kan maar vast gedaan zijn.

Zaterdag

We hebben ons bezoek aan de Efteling verplaatst naar vandaag en blijkt een heel goed idee. Het weer zit onwijs mee en ook met drukte vinden wij het enorm meevallen als we het vergelijken met afgelopen zomer toen we er met vrienden waren. Toen was een wachtrij van 1,5 uur heel normaal. Nu konden wij alles binnen een half uurtje doorlopen. We hebben er echt een heerlijke dag gehad!

Zondag

Rustig opstarten vandaag.

En het restje oliebollen van eergisteren opmaken. We vieren oudejaarsavond bij vrienden en hebben er een gezellige avond. Ik red het echter niet meer om daar foto’s van te delen, anders wordt het wel heel laat om deze diary af te maken 😉

Ik hoop dat je hebt genoten van de kerst en oudejaarsvond. Op naar een nieuwe week in een vers, nieuwjaar, maak er wat moois van!

 

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *