Home + Een nieuwbouwhuis kopen #9 | Het is ook heel erg spannend

Een nieuwbouwhuis kopen #9 | Het is ook heel erg spannend

Als ik met mensen in gesprek ben over ons nieuwe huis, dan hoor ik vaak hoe gaaf zo’n project is. Je kan alles naar je zin maken en het is gaaf je huis gebouwd te zien worden. En dat is natuurlijk ook zo, anders waren wij er ook niet voor gegaan. De andere kant is dat ik dit traject ook heel spannend vind. We hebben een hoop moeten uitvogelen (en nog) en er is een compleet nieuwe wereld voor ons open gegaan…

Van bestaande bouw naar nieuwbouw

We hebben twee keer een bestaand huis gekocht en verkocht. Ook hebben we gedurende 11 jaar een huis in de verhuur gehad én we zijn nu tijdelijk een huis aan het huren. Je kan wel zeggen dat we inmiddels wat ervaring hebben ;-). Alleen het kopen van een nieuwbouwhuis ontbrak nog aan het rijtje, haha. En hoewel het kopen van bestaande bouw ook best een heel traject is, is kopen van nieuwbouw echt andere koek.

Vanaf het begin hebben we gezegd dat we dit stap voor stap doen. Je kan natuurlijk ook niet anders, maar voor deze control freak is dat best lastig. Wij zijn vanaf april al bezig met dit traject en zoals het er nu naar uitziet, wordt ons huis in de zomer van 2025 opgeleverd. Dat betekent dat dit traject voor ons ruim twee jaar duurt áls alles meezit. Zo niet, dan duurt het nog langer. En dat is precies wat ik dus lastig vind en wat het spannend maakt. Je hebt niet alles in de hand en je weet ook nog niet 100% wat je kan verwachten.

10 januari gaat het beginnen

Volgende week gaan we naar de notaris en dan wordt het echt officieel. Het voelt nu een beetje abstract en je hebt het over bedragen alsof het om Monopoly geld gaat. Na het bezoek aan de notaris gaat het echt gebeuren en begint het voor ons gevoel écht. Heel erg leuk en we kijken er enorm naar uit, maar het onbekende maakt het spannend. Gelukkig kan ik het hier van mij af schrijven 😉

Dit is denk ik een traject dat we maar één keer gaan doen in ons leven. Tegelijkertijd kunnen we niet wachten om het huis gebouwd te zien worden. We hebben ons niet voor niets ingeschreven. We wilden een nieuwbouwhuis kopen en als je iets anders wil dan dat je nu hebt, zal je ook iets anders moeten doen dan wat je voorheen deed (we doen even lekker filosofisch). Dat geldt voor alles, maar het is nu zo’n beetje een mantra geworden. We gaan het meemaken in dit nieuwe jaar!

Heb jij weleens een nieuwbouwhuis gekocht? Zo ja, wat vond je het meest spannend? Ik hoor het graag!

Tip: Het Nieuwbouw Handboek

Heeft ons tot nu toe al erg geholpen tijdens dit proces, maar is ook heel leuk om cadeau te geven.

Lees hier alle vorige én toekomstige dagboekdelen over het kopen van een nieuwbouwhuis

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Petra
    3 januari 2024 / 06:53

    Dat je altijd achteraf pas weet of je de juiste keuzes hebt gemaakt. Niet alleen financieel, maar met alle (kleine) dingen. Of je voldoende en op de juiste plekken stopcontacten hebt gemaakt. Of de lichtpunten zitten waar je ze nodig hebt. Of het een links of rechts draaiende deur moet zijn.
    In theorie is overal vooraf over nagedacht. Maar of het praktisch ook allemaal werkt is best spannend.