Home + Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van april 2024

Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van april 2024

April 2024 bestond van slaris tot salaris uit vijf weken. Dat betekende dat we €375,- extra in de potjes moesten storten voor het boodschappen- en weekbudget. Afgelopen maand vierden we Pasen, gingen we een weekendje weg en merkten we dat de benzine weer flink duurder was geworden. Ook liet ik mijn wenkbrauwen weer doen en bracht ik een bezoekje aan de masseur. Er bleef uiteindelijk iets minder over dan gehoopt, maar toch wel weer een mooi bedrag om extra in de spaarpotjes te storten. Kijk je mee?

Lees ook:

Budgetten per week in April 2024

Week 1

Deze week ben ik nog thuis en ga ik voorzichtig weer aan het werk. Mijn energie komt weer een klein beetje terug en ik krijg weer zin om wat te doen, al ben ik door de huisarts wel gewaarschuwd om het echt rustig aan te doen. Dit doe ik dan ook. Dan het financiële gedeelte: ik tank de auto nog vol en Floris heeft binnenkort twee kinderfeestjes waarvoor we alvast cadeautjes kopen. Dan hebben we die maar vast in huis.

Over van boodschappenbudget: €13,60
Over van weekbudget:
€39,18

Week 2

Het is Pasen en de kinderbijslag wordt gestort. De kinderbijslag wordt echter meteen verdeeld in onze verschillende spaarpotjes en met Pasen doen we ook niet zo gek veel, want volgend weekend gaan we een weekendje weg. Verder is het geen gekke week en daarom gebruik ik weekbudget voor onze spaarchallenges.

Lees ook: zo besteden wij de kinderbijslag van april 2024

Over van boodschappenbudget: €20,10
Over van weekbudget:
€10,34

Week 3

We gaan dit weekend een week weg en hoewel ik budget apart heb gehouden hiervoor, besteden we maar €36,-! We zijn namelijk uitgenodigd door het betreffende hotel (blooming in Bergen). Dat was momenteel heel erg welkom en het was fijn mijn zinnen zo te kunnen verzetten. Wat betreft boodschappen ging het wel heel hard. Dat is dan ook wel te zien, haha. Verder tankten we de auto vol voor het weekend weg en besteedden we weer geld vanuit het weekbudget voor de spaarchallenges.

Over van boodschappenbudget: €5,-
Over van weekbudget:
€39,43

Week 4

Deze week begint het tanken van de auto en jeetje, wat is dat weer duur geworden! Ik blijf het bijzonder vinden dat het een stuk goedkoper kan in de landen om ons heen en wij betalen weer eens de hoofdprijs. We lunchen met mijn zus en zwager op Kijkduin (gezellig!). Verder gaat er alvast weer wat naar de spaarchallenges en ik laat mijn wenkbrauwen deze week doen. Ik zou nog naar de osteopaat gaan, maar die afspraak moet ik helaas verzetten omdat de Koningsspelen vanwege het slechte weer, eerder zijn afgelopen.

Over van boodschappenbudget: €7,26
Over van weekbudget:
€31,58

Week 5

De laatste week van deze maand en we doen vooral wat goedkoper boodschappen. Dit heeft te maken met het feit dat we nu ook een koopzegelboekje in kunnen leveren bij het bestellen van de boodschappen. We proberen het voor één keer uit en storten de €50,- die we daarmee besparen in het potje voor de nieuwe keuken. En zelfs dan houden we nog best wat over van ons boodschappenbudget. Ook breng ik weer een bezoekje aan de masseur in onze wijk. Fijn dat dat zo dichtbij is.

Over van boodschappenbudget: €23,23
Over van weekbudget:
€30,-

Totaal over van de budgetten in april 2024

In totaal hebben we €219,72 overgehouden! Dit hebben we naar beneden afgerond naar €219,-.

Het overgebleven budget hebben we als volgt verdeeld in onze digitale spaarpotjes: 

  • €100,- in potje Cantharel
  • €50,- in potje ANBW en belastingen begin 2025
  • €50,- in potje auto onderhoud
  • €19,- in potje Milan middelbare (voor de schoolspullen straks)

Wellicht handig om te weten is dat we dit bedrag extra sparen. Zodra onze salarissen worden gestort, gaat er een vast bedrag naar de spaar- en beleggingsrekening. Gedurende de maand doen we spaarchallenges (waar we ook het weekbudget voor gebruiken zoals je hebt kunnen lezen) voor ons nieuwe huis én we hebben een spaarplan voor het huis. Dit bedrag is extra en kunnen we daarom verdelen over de kleinere en korte termijn spaardoelen.

Hoe ging het bij jullie afgelopen maand?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *